Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Άστραψε και βρόντηξε η ΑΕΚ σαρώνοντας με 0-7 τον Απόλλωνα Λάρισας

Όταν οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ κέρδισαν με την ψυχή στο στόμα πετυχαίνοντας γκολ στα τελευταία λεπτά στα χτεσινά και σημερινά παιχνίδια του κυπέλλου, το να κερδίσει η ΑΕΚ μέσα στο Αλκαζάρ βάζοντας 7 γκολ εκ των οποίων τα 5 στο πρώτο ημίχρονο συνιστά κανονικό ξεμπούκωμα μετά από μία σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων. Πόσο μάλλον όταν ο Χιμένεθ είχε επιλέξει να ξεκουράσει 8 βασικούς του ποδοσφαιριστές! Βέβαια, όσοι από εμάς σεβόμαστε τον εαυτό μας ξέρουμε καλά ότι δεν σκοτώσαμε κανένα θηρίο και πως το συγκεκριμένο ματς δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική αφού ο Απόλλωνας Λάρισας στάθηκε με δέος απέναντι στην ΑΕΚ και τα γόνατα των περισσοτέρων παικτών του ήταν κομμένα από το πρώτο λεπτό της συνάντησης. Όταν μάλιστα δέχτηκε τα δύο πρώτα γκολ σε διάστημα τριών λεπτών η σαστιμάρα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ μετά από το σημερινό αποτέλεσμα πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Για την ιστορία τα γκολ σημείωσαν κατά σειρά οι: Τζανετόπουλος στο 19' με κεφαλιά, Χριστοδουλόπουλος στο 22' και στο 42' και τα δύο με όμορφα πλασέ, Αϊντάρεβιτς στο 36' με κεφαλιά, Μπακασέτας στο 40' με σουτ έξω από την περιοχή, Αραούχο στο 51' με σουτ και Τρίστασον στο 79' με κοντινό πλασέ.

Στα θετικά ότι σκόραρε έπειτα από αρκετό καιρό ο Αραούχο και το γκολ πανηγύρισε όλη η ομάδα, αλλά και η επανεμφάνιση του Γιακουμάκη που μπήκε στο ματς στο 64' στη θέση του Αραούχο. Ο νεαρός επιθετικός είχε να αγωνιστεί από τις 2 Αυγούστου όταν και είχε τραυματιστεί. Εξαιρετική απόδοση είχαν οι Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος, ενώ αρκετά καλοί ήταν οι Αραούχο, Τρίστασον, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο και Πατίτο.

Απόλλων Λάρισας: Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Αγροδήμος, Τσιλούλης (46' Καρακατσάνης), Λαμπρόπουλος (65' Σκουπράς), Μίλιτς, Τζάνης, Μαυρίας (46' Διβανές).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Λάζαρος (54' Πατίτο), Τρίστασον, Αραούχο (64' Γιακουμάκης).