Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ήττα από τον Αστέρα με 2-0 για την ΑΕΚ με σφραγίδα Χιμένεθ

Όταν απουσιάζουν πέντε βασικοί παίκτες σου λόγω τραυματισμών κι εσύ βρίσκεις τη μέρα να κάνεις ροτέισον στη μισή σου εντεκάδα, ε, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Εκείνο που με τσαντίζει περισσότερο απ' όλα όμως, είναι που αυτή η ομάδα, χρόνια τώρα, δεν έχει καταφέρει ΠΟΤΕ να εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των αντιπάλων της. Θα χάσουν αυτοί βαθμούς; Θα φροντίσει να χάσει και η ΑΕΚ λες και είναι ταγμένη να τους κάνει συμπαράσταση!

Σήμερα το παιχνίδι το έχασε 100% ο Χιμένεθ και κανένας άλλος. Δε μπορεί να μην έχει διακρίνει ότι στο ρόστερ της ομάδας που προπονεί υπάρχουν και τέσσερις παίκτες που κατ' επανάληψη έχουν δείξει την αδυναμία τους να προσφέρουν στο σύνολο. Η επιμονή του να δίνει ευκαιρίες στους τρεις από αυτούς έχει καταντήσει προκλητική. Βινίσιους, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς και Πατίτο αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να φάνε πάγκο για μεγάλο χρονικό διάστημα μήπως και μπορέσουν να συνέλθουν. Αλλιώς ο Δεκέμβρης είναι κοντά. Παρά ταύτα ο Ισπανός επιμένει να χρησιμοποιεί, τουλάχιστον τους τρεις από αυτούς, παίζοντας με τα νεύρα μας. Σήμερα μάλιστα τους δύο τους ξεκίνησε στη βασική εντεκάδα με αποτέλεσμα η ομάδα να παίζει με 9 εναντίον 11! Ακόμα κι αν σκόπευε να κάνει διορθωτικές κινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο ήξερε ότι θα ήταν η πολλοστή φορά που η ομάδα θα πετούσε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο. Επίσης η χρησιμοποίηση του Μπακασέτα, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, κούτσανε κι άλλο την ταλαίπωρη την ΑΕΚ. Για να μην πω για την… ακατανόητη αλλαγή του Αραούχο με τον… Τρίστασον τον οποίο ως τώρα απέφευγε να τον χρησιμοποιήσει, ακόμα και να τον παίρνει στην 18άδα!

Εντάξει, χρειάζονται ξεκούραση κάποιοι ποδοσφαιριστές, αν και προσωπικά δεν την κατανοώ απόλυτα αυτή την… καραμέλα που πιπιλάνε οι (κυρίως οι Ισπανοί) προπονητές. Δηλαδή οι επιχειρήσεις και τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν εργάτες οι οποίοι δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα με τις υπερωρίες, θα έπρεπε, να έχουν διπλούς και τριπλούς εφεδρικούς για να τους αλλάζουν επειδή κουράστηκαν; Και άντε να το δεχτούμε. Τον Ανέστη γιατί τον άλλαξε με τον Τσιντώτα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι; Είχε κουραστεί κι αυτός από τη σωρεία των επεμβάσεων που έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια ή μήπως είχε προπονηθεί περισσότερο από τους υπόλοιπους τερματοφύλακες; Τον Λιβάγια γιατί τον άφησε εκτός εντεκάδας πάνω που άρχιζε να δένει σαν δίδυμο με τον Αραούχο; Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο Μανόλο είχε την φαεινή ιδέα να αλλάξει και το σύστημα που είχε φανεί ότι το είχαν αφομοιώσει οι παίκτες του! Από το πετυχημένο 4-3-2-1 τους επανέφερε στο καταραμένο 4-3-3 που όποτε επιχείρησε να το εφαρμόσει σπάσαμε τα μούτρα μας!

Ένα ακόμα κακό που θέλει εξορκισμό είναι αυτό με τα γκολ που δέχεται η ομάδα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Έλεος ρε Μανόλο. Πώς γίνεται να μην έχετε δουλέψει πάνω στη συγκεκριμένη κατάρα όπως το κάνατε με την άλλη κατάρα, που τρώγαμε γκολ σχεδόν σε κάθε εκτέλεση κόρνερ του αντιπάλου; Για να μην πω για το δεύτερο γκολ όπου ο Μανιάς (ποιος, ο Μανιάς!) κερδίζει τη μπάλα σχεδόν στη σέντρα και κατεβαίνει Α-ΝΕ-ΝΟ-ΧΛΗ-ΤΟΣ (!!!) μέχρι την περιοχή μας και μας παστελώνει το τεμάχιο με το οποίο είπαμε οριστικά και αμετάκλητα το έχετε γεια βρυσούλες (Τριπολιτσιώτικες)!

Το ζήτημα είναι ότι η ΑΕΚ αυτή τη φορά πλήρωσε τις εμμονές του Μανόλο και από αύριο υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να βλέπει από πάνω της στη βαθμολογία τον Πανιώνιο. Περαστικά σε όλους μας, αν περνάνε ποτέ κάτι τέτοιες ξεγυρισμένες κατραπακιές που για να τις δεχτούμε σκύψαμε κι εμείς πολύ βαθιά και στρώσαμε σβέρκο, πάντα με τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ…

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90' Τόνσο), Ισνάλντο (79' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74' Μανιάς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (57' Λιβάγια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (64' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (70' Τρίστασον).

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου.