Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Με εφεδρική 11άδα η ΑΕΚ πήρε με 2-3 τη νίκη από την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο και περιμένει την κλήρωση

Το μεγάλο κέρδος από το αποψινό διπλό της ΑΕΚ στο Ελ Πάσο είναι ο πιτσιρικάς ο Γιούσης που πέτυχε 2 γκολ στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-3 την Καλλιθέα και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου πραγματοποιώντας το απόλυτο που είναι 3 νίκες σε 3 ματς. Η Ένωση είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της και χωρίς το άγχος του αποτελέσματος ο προπονητής της επιδόθηκε σε διάφορες δοκιμές παικτών που δεν είχαν πάρει μέχρι σήμερα χρόνο συμμετοχής σε επίσημα ματς. Ο Παναγιώτης Κονέ αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο πιστοποιώντας την καλή αγωνιστική του κατάσταση, ο Μπάρκας και ο Τσιγκρίνσκι έπαιξαν σε ολόκληρο το 90λεπτο, ο Γιακουμάκης επίσης έπαιξε σε όλο το ματς στην κορυφή της επίθεσης και είχε ένα δοκάρι, ο Γιαννούτσος και ο Βινίσιους αγωνίστηκαν κι αυτοί σε όλο το παιχνίδι, το ίδιο και ο Τζανετόπουλος με τον Κλωναρίδη και μάλιστα ο πρώτος πέτυχε και το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ η ΑΕΚ, έκανε όμως και το πέναλτι με το οποίο ισοφαρίστηκε σε 2-2 και τέλος ο Βλαχομήτρος έπαιξε για 69 λεπτά και ήταν ιδιαίτερα κινητικός και επικίνδυνος.

Ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου στο 36', τον οποίο αντικατέστησε ο Αϊντάρεβιτς, σκίασε την αποψινή βραδιά και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για κάκωση στο αριστερό γόνατο που προκλήθηκε από άτσαλη πτώση του στον αγωνιστικό χώρο. Στα αρνητικά της βραδιάς η ευκολία με την οποία η ΑΕΚ και ενώ είχε προηγηθεί με 0-2, μέσα σε 6 λεπτά δέχτηκε δύο γκολ από ισάριθμες απροσεξίες των αμυντικών της και ισοφαρίστηκε σε 2-2.

Με το αγαπημένο της 3-5-2 ξεκίνησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι, μόνο που κλήθηκαν να το εφαρμόσουν παίκτες που ουδέποτε είχαν ξαναπαίξει ο ένας δίπλα στον άλλο κι αυτό όπως ήταν φυσικό επέφερε σύγχυση, κυρίως στην αμυντική γραμμή όπου η τριάδα αποτελείτο από τους Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Γιαννούτσο. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 8' ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Κλωναρίδη. Ο Γιούσης στο 30' με ωραία ενέργεια τρύπωσε στην περιοχή της Καλλιθέας και έγραψε το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα, στο 32' η ΑΕΚ δέχτηκε τη μείωση του σκορ από σουτ του Παπαγγελή, αφού κέρδισε το ριμπάουντ από σουτ στο δοκάρι που είχε ο Μήλιος σε μια άνευ προηγουμένου αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ. Και στο 38', ο Τζανετόπουλος που από αμυντικό χαφ είχε γυρίσει σε στόπερ για να καλύψει τη θέση του τραυματία Λαμπρόπουλου, ανέτρεψε παιδαριωδώς τον αντίπαλό του μέσα στη μικρή περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ταλέντο γράφοντας το 2-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τιμωρημένος Χιμένεθ άλλαξε από… τηλεφώνου την διάταξη της ομάδας σε 4-2-3-1 περνώντας τον Γκάλο στο παιχνίδι στην θέση του Κονέ. Η ΑΕΚ βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση και ενώ στο 67' ο Γιακουμάκης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, με την είσοδο και του Μπακασέτα στο 69' στη θέση του Βλαχομήτρου έγινε ακόμα πιο επιθετική και στο 76' πέτυχε γκολ με τον Γιούση το οποίο όμως ορθά ακυρώθηκε σαν οφσάιντ, αλλά ένα λεπτό αργότερα, στο 77', ο ίδιος παίκτης κέρδισε την απόκρουση έπειτα από σουτ του Μπακασέτα και με ωραίο συρτό σουτ έγραψε το τελικό 2-3 για την ΑΕΚ.

Διακριθηκαν οι Γιούσης, Κονέ, Γιακουμάκης και Βλαχομήτρος. Καλοί ήταν και οι Τσιγκρίνσκι, Γκάλο και Μπακασέτας.

Ο Αραούχο εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών και από το επόμενο ματς εναντίον του Λεβαδειακού στη Λειβαδιά θα είναι στη διάθεση του Χιμένεθ.

Καλλιθέα: Κορονάκης, Βαλμάς, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Μπραϊμα, Μίγγος, Ταλέντο (85' Γαρδικιώτης), Μήλιος (78' Κερασίδης), Σμυρλής, Μάκο (46' Μαραθωνίτης), Παπαγγελής.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γιούσης, Λαμπρόπουλος (36' λ.τρ. Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Βινίσιους, Κονέ (46' Γκάλο), Τζανετόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Βλαχομήτρος (69' Μπακασέτας).