Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΕΚ προσέφερε 3-0 στον Πλατανιά, 115.000 στους πλημμυροπαθείς, ωραίο θέαμα στον κόσμο της και 3 βαθμούς και πρώτη θέση στον εαυτό της

Παρόλο που ο ξεροκέφαλος Χιμένεθ συνέχισε να επιμένει στις… εμπνεύσεις του, όπως η χρησιμοποίηση του Μπακάκη σαν αριστερό μπακ και του Λόπες σαν αριστερό… εξτρέμ, αντί να δούμε επιτέλους τον Πατίτο από την αρχή στο αριστερό φτερό της επίθεσης, τον Λόπες στη φυσική του θέση σαν αριστερό μπακ και τον Μπακάκη στο δεξιό άκρο της άμυνας, η ΑΕΚ χάρη στις επινοήσεις του μεγάλου ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα Μάρκο Λιβάγια αλλά και στα δύο γκολ που πέτυχε, καθάρισε με άνεση τον Πλατανιά κερδίζοντάς τον με 3-0 και έμεινε μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ και πάλι, όπως και με την Ριέκα, φάνηκε να πελαγοδρομεί στα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού μη μπορώντας να φανεί απειλητική για την εστία του Πλατανιά. Τον Γόρδιο δεσμό ανέλαβε να κόψει ο Λιβάγια ο οποίος στο 39' πήρε πάνω του όλη τη φάση, τρύπωσε στην περιοχή των κρητικών και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Το άγχος απομακρύνθηκε από τους παίκτες της ΑΕΚ και ενώ ο Χιμένεθ έδινε εντολές από το κινητό μέσα από το μπουθ του ΟΑΚΑ η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους κιτρινόμαυρους να προηγούνται με 1-0. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ βελτιώθηκε από το 30' και μετά όταν ο Χιμένεθ έδωσε εντολή να γυρίσει το σύστημα στο γνωστό κι αγαπημένο φέτος 3-5-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα εξελίχτηκαν καλύτερα, η ομάδα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και ειδικά μετά το 2-0 που πέτυχε και πάλι ο Λιβάγια με κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 49', απλώθηκε σε όλο το γήπεδο και έβγαλε κάμποσες επικίνδυνες φάσεις. Το τρίτο γκολ το σημείωσε ο Μπακασέτας στο 63' με ωραία κεφαλιά έπειτα από σέντρα που έβγαλε από τα πλάγια ο Λόπες. Στο 79' μάλιστα είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Κονέ. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε μία αναγκαστική αλλαγή, αυτή του Τσόσιτς με τον Λαμπρόπουλο, που ήρθε να δικαιώσει την επιλογή του Χιμένεθ να αποφεύγει την χρησιμοποίησή του στα προηγούμενα παιχνίδια φοβούμενος υποτροπή του τραυματισμού του. Δυστυχώς αυτό που ήθελε να αποφύγει ο Ισπανός έγινε, αν και δεν οφείλεται σε υποτροπή του διαστρέμματος που είχε πάθει ο παίκτης πριν από ένα μήνα περίπου, αλλά σε θλάση στον αριστερό προσαγωγό. Ο Χιμένεθ, μετά το τρίτο γκολ της ομάδας απέσυρε Λιβάγια και Μπακασέτα για να τους ξεκουράσει και τους αντικατέστησε με τους Κονέ και Γιακουμάκη. Και οι δύο προσαρμόστηκαν άμεσα στο σύνολο και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην εντεκάδα. Κατά την αντικατάστασή του ο Λιβάγια αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ και ο ίδιος ανταπέδωσε το χειροκρότημά τους.

Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Λιβάγια και πολύ καλοί οι Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Λόπες και Κονέ.

Στο παιχνίδι κόπηκαν 20.586 εισιτήρια και συγκεντρώθηκαν 114.345 ευρώ τα οποία προορίζονται για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46' Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (75' Κονέ), Χριστοδουλόπουλος, Λόπες, Λιβάγια (71' Γιακουμάκης).

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Πατράλης (64' Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (82' Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (66' Μπούτνικ).