Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Νίκησε με 83-73 τον Πανιώνιο η ΑΕΚ αλλά απογοήτευσε

Τέτοια ΑΕΚ σαν αυτή του πρώτου ημιχρόνου να κάνουμε όλοι την ευχή να μη την ξαναδούμε. Αντιμετωπίζοντας την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος κατάφερε να δεχτεί από αυτήν 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο! Δικαίως θα μπορούσε η αποψινή ΑΕΚ να χαρακτηριστεί αστεία, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να σοβαρευτεί κάπως και ειδικά στην τρίτη περίοδο για να τα καταφέρει στο τέλος να πάρει τη νίκη με 83-73, αφού πρώτα όμως είχε καρδιοχτυπήσει για τα καλά τους φιλάθλους της. Θα το γράψω για άλλη μια φορά και ας γίνω κακός. Άλλωστε από το να χαϊδεύεις αυτιά είναι προτιμότερο να λες αλήθειες κι όσοι θέλουν ας σε κακοχαρακτηρίσουν. Η ΑΕΚ δυστυχώς δεν έχει φέτος την ομάδα που όλοι προσδοκούσαμε. Έγιναν μεγάλα λάθη στον σχεδιασμό και σοβαρές αστοχίες στην επιλογή του υλικού. Επίσης δεν έχει τη βοήθεια που χρειάζεται από τον πάγκο. Φυσικά δεν μπορεί να σταθεί η δικαιολογία πως απουσίαζαν οι Σάκοτα και Τζέιμς για να καταφέρει να κερδίσει η ΑΕΚ την ομάδα που σε 5 αγώνες έχει χάσει και από τους 5 αντιπάλους της!

Στην πρώτη περίοδο η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21-27 αλλά και στο ημίχρονο πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ εις βάρος της να είναι 46-50! Η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως στην τρίτη περίοδο που έκλεισε βρίσκοντας προηγούμενη την ΑΕΚ με 65-62 αλλά με τις ψυχές του κόσμου να κάνουν βόλτες στην Κούλουρη. Στην τέταρτη περίοδο η Ένωση μπήκε με περισσότερη διάθεση και αποφασισμένη να αποφύγει ην ξευτίλα που είχε αρχίσει να διαγράφεται. Πίεσε τον αντίπαλό της, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, άνοιξε την ψαλίδα στο σκορ και τελικά πήρε τη νίκη με 10 πόντους διαφορά και σκορ 83-73.

Καλύτεροι σε απόδοση, σε ορισμένα σημεία του αγώνα, αλλά χωρίς να… τυφλώσουν κανέναν με την απόδοσή τους οι Χάρις, Γκριν, Σι, Μαυροειδής, Ελονού και Λαρεντζάκης.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 46-50, 65-62, 83-73.

ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ελονού 10, Γκριν 14, Χάρις 19 (2), Ξανθόπουλος 3 (1), Τσαλμπούρης 1, Λαρεντζάκης 9, Μπάρλοου 3 (1), Αγραβάνης, Μωραΐτης, Μαυροειδής 10, Καμπερίδης, Σι 14 (1).

Πανιώνιος (Βαγγέλης Ζιάγκος): Δίπλαρος 2, Μίχαλος, Σακελλαρίου 13 (2), Κράβιτς 20, Νταλό 2, Χέντερσον 2, Τσούπκοβιτς 8 (2), ΜακΝίλι 10, Γούντσον 9 (3), Σαρικόπουλος 7.