Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ωραίο το αφήγημα αλλά χωρίς φωτιά ο δράκος

Αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Super League λόγω χρεοκοπίας και ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με υποβιβασμό εξ αιτίας της δράσης της συμμορίας επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός του, η NOVA τι σκέφτεται να πράξει; Μήπως να μεταδίδει αγώνες της Football League στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο απαταιώνιοι κρυφοσυνεταίροι; Διότι με τον εκβιασμό που ασκεί στη Super League και τις απειλές για μείωση των χρημάτων που πληρώνει για να εξασφαλίζει τα δικαιώματα να μεταδίδει τους αγώνες των ομάδων της, είναι προφανές και στους πλέον αδαείς πως έχει άλλα κίνητρα.

Και πρώτα-πρώτα, όταν οι δύο πλευρές σύναπταν τη συμφωνία συνεργασίας τους, δεν είχε ληφθεί στα υπόψη η πιθανότητα να αποχωρήσει κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες για λόγους ανωτέρας βίας; Για κάποια δωροδοκία αντιπάλου της ας πούμε. Τι θα έκανε σε μια τέτοια περίπτωση η Nova; Θα πίεζε και θα εκβίαζε για να κρατηθεί η εμπορική μεν, μαϊμουδένια δε ομάδα στην κατηγορία για να μην παρουσιάσει απώλεια εσόδων το συνδρομητικό κανάλι;

Και τώρα τι βιολί είναι αυτό που βαράνε; Ψάχνουν τρόπο να μην υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός για να μη μειωθεί το τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί τις μεταδόσεις τους; Ωραίο το αφήγημα αλλά χωρίς φωτιά ο δράκος. Να τους προτείνω εγώ μια λύση. Ας πληρώσουν αυτοί όλα τα χρέη του Παναθηναϊκού για να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου και να παραμείνει στην Super League και μετά ας παρακρατούν μέρος από τις εισπράξεις του αλλά και το ποσοστό που του αναλογεί να παίρνει από τηλεοπτικά δικαιώματα μέχρι να κάνουν απόσβεση.

Αλήθεια όμως, γιατί δεν επέδειξαν την ίδια σπουδή τη σεζόν που υποβιβάστηκε η ΑΕΚ; Γιατί και τότε δεν έσπευσαν σε αγαστή συνεργασία ΕΠΟ και Super League, κάτω από τις… "ευγενικές" παροτρύνσεις - πιέσεις της NOVA να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού προκειμένου να επωφεληθεί η Ένωση, πάντα με το πρόσχημα να μη χάσει έσοδα το συνδρομητικό κανάλι και κατ' επέκταση η Super League; Γιατί όλοι οι ΑΕΚτζήδες σήμερα νιώθουμε τόσο μαλάκες που οι γνωστοί καλοθελητές εμάς μας άφησαν να υποβιβαστούμε ενώ ταυτόχρονα μας έσπρωχναν με χέρια και με πόδια προς την άβυσσο προσδοκώντας να μας αφανίσουν τελείως, ενώ σήμερα βάζουν και πλάτη και χέρια και πόδια για να συγκρατήσουν τον Παναθηναϊκό από τον βέβαιο καταποντισμό του; Και θα το είχαν πετύχει να μας αφανίσουν οριστικά αν δεν είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον… τοίχο που λέγεται Δημήτρης Μελισσανίδης.

Είναι τόσο προκλητική η κοροϊδία των λαμόγιων που διαφεντεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τόσο φανερή η αδιαφορία τους για τα γήπεδα που αδειάζουν από φιλάθλους που την βλέπει καθαρά και ο πιο άσχετος. Και ίσως κάπου εκεί να προσβλέπουν. Να διώξουν τον κόσμο από το γήπεδο για να τον κάνουν πελάτη-συνδρομητή τους από τηλεοράσεως ώστε όλα τα έσοδα να καταλήγουν στις δικές τους τσέπες. Έχουν δυνατούς άσους στα μανίκια τους όλοι αυτοί και γι' αυτό μπορούν και ελέγχουν το παιχνίδι ρυθμίζοντάς το έτσι ώστε να παίζεται με τους δικούς τους όρους. Και οι όροι αυτοί έχουν να κάνουν μόνο με το πώς θα φουσκώσουν τις τσέπες τους. Κι εμείς; Εμείς καλά να πάθουμε αφού τους αποδεχτήκαμε, τους βάλαμε στο παιχνίδι, γίναμε πελάτες τους και τους κάναμε πρώτους μάγκες. Τώρα τάχα τι ψάχνουμε να βρούμε;