Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Τα κατάφερε η ΑΕΚάρα παίρνοντας ισοπαλία 0-0 από την Αούστρια στη Βιέννη πέρασε στους 32 του Europa League

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στη Βιέννη αποσπώντας λευκή ισοπαλία από την Αούστρια και βρίσκεται ήδη στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του Δικεφάλου που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής γεμάτης από τίτλους και διεθνείς διακρίσεις.

Η ΑΕΚ στάθηκε καλά απόψε και κατάφερε να περιορίσει την αντίπαλό της, παρόλο που της είχε παραχωρήσει μια ανούσια πρωτοβουλία των κινήσεων η οποία εκτονωνόταν όταν οι Αυστριακοί έφταναν στα όρια της μεγάλης της περιοχής. Σωστά στημένη αμυντικά, με το γνωστό 3-5-2 να λειτουργεί και πάλι άψογα, δεν άφησε τα περιθώρια να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι για το τέρμα του Τσιντώτα.

Ο Τσιντώτας, που κι απόψε πήρε φανέλα βασικού εκτοπίζοντας τον Ανέστη στον πάγκο, είχε ανάγκη να πάρει στα πόδια του ένα τέτοιο ματς, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει από εδώ και πέρα τον βασικό τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά αν εξαιρέσουμε μια ασταθή επέμβασή του που όμως δικαιολογείται από το τρακ της πρώτης ευρωπαϊκής του συμμετοχής.

Γκάλο, Λόπες στα πλάγια και Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης στο κέντρο της άμυνας, αποτέλεσαν και απόψε τη γραμμή μαζινό της Ένωσης που δείχνει να είναι απροσπέλαστη.

Μπροστά από αυτούς οι Σιμόες και Γαλανόπουλος όρθωσαν το δικό τους τείχος πάνω στο οποίο αναχαιτίζονταν οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων.

Αν μια ομάδα βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ αυτή ήταν η ΑΕΚ στο 15' όταν ο Αραούχο έχασε την ευκαιρία να παγώσει το Ερνστ Χάπελ και τους 25.000 Αυστριακούς. Από το 65' και μετά η ΑΕΚ φάνηκε κάπως κουρασμένη και παραχώρησε περισσότερο χώρο στους γηπεδούχους να κινηθούν, για να έρθει η απάντηση από τον Χιμένεθ που απέσυρε τον Χριστοδουλόπουλο στο 64' βάζοντας στη θέση του τον Μπακασέτα και τον Αραούχο στο 73' περνώντας στο παιχνίδι τον ξεκούραστο Κλωναρίδη. Παρόλα αυτά η Αούστρια συνέχισε να πιέζει παίζοντας το τελευταίο της χαρτί και να δημιουργεί κάποια προβλήματα στην ΑΕΚ που φάνηκε να τα μεγεθύνει το άγχος που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στους κιτρινόμαυρους. Τελικά η αμυντική τακτική της Ένωσης λειτούργησε υποδειγματικά και φτάσαμε με επιτυχία στο τελικό σφύριγμα του Άγγλου Κρεγκ Πόουσον, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο ταυτόχρονα με το άκουσμά του σφράγισε και το εισιτήριο της ΑΕΚ για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Μπακάκης ήταν ο κορυφαίος απόψε για την ΑΕΚ ενώ πολύ καλοί ήταν οι Γκάλο, Λόπες, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και Λιβάγια.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ τερμάτισε αήττητη στον όμιλό της και ήταν η μόνη ομάδα που το πέτυχε αυτό αφού η Μίλαν στο άλλο παιχνίδι έχασε από την Ριέκα στην Κροατία με 2-0. Η ΑΕΚ όμως παραμένει αήττητη γενικότερα στο φετινό Europa League αφού και στα προκριματικά με την Μπριζ είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ με 3-0 ενώ στο Βέλγιο είχε αποσπάσει ισοπαλία με 0-0. Επίσης η ΑΕΚ προκρίθηκε από τους ομίλους μετά από 10 ολόκληρα χρόνια!

Η τελική βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Μίλαν 11 (13-6)
2. ΑΕΚ 8 (6-5)
3. Ριέκα 7 (11-12)
4. Αούστρια Βιέννης 5 (9-16)

Αούστρια Βιέννης: Πεντζ, Καντίρι, Σέρμπεστ, Σάλαμον (88' Σαρκάρια), Μπλαουνστάινερ, Χολσχάουζερ, Αλχασάν, Πρόκοπ, Πιρές, Ταζούρι (72' Βενούτο), Φριζενμπίχλερ (77' Μονσάιν).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (64' Μπακασέτας), Λιβάγια (89' Κονέ), Αραούχο (73' Κλωναρίδης).