Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Έχει... Κονέ με την κορυφή και δεν πέφτει με τίποτα η ΑΕΚ που καθάρισε και την Κέρκυρα με 3-1 και παρέμεινε πρώτη

Παρ' όλες τις απουσίες των τραυματιών Μάνταλου, Γιόχανσον, Βράνιες, Τσόσιτς και του τιμωρημένου Λιβάγια που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής επειδή συμπλήρωσε κάρτες και παρόλη την ανάγκη για ξεκούραση που επέβαλε στον Χιμένεθ να προφυλάξει τους Λόπες και Γαλανόπουλο, η ΑΕΚ με κεκτημένη ταχύτητα κέρδισε και την Κέρκυρα με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, καταφέρνοντας να ξεπεράσει και το χρόνιο κουσούρι της να αγχώνεται όποτε ένιωθε την ανάσα των αντιπάλων της να την αγγίζει και να υποπίπτει σε ασυγχώρητα λάθη. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η ΑΕΚ είναι τόσο σοβαρή φέτος όσο πρέπει να είναι μια ομάδα που έχει βάλει στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα και η αποφασιστικότητά της πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι θα το πετύχει.

Η ΑΕΚ μάλιστα κατέβηκε τόσο σοβαρή και αποφασισμένη σήμερα, γνωρίζοντας ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ με τις νίκες τους δεν είχαν απώλειες και κάποια ενδεχόμενη δικιά της θα κόστιζε ακριβά, που φρόντισε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να καθαρίσει το παιχνίδι ώστε να μην έχει να αντιμετωπίσει καθόλου άγχος και πίεση στο δεύτερο μισό του αγώνα. Η ΑΕΚ παρέμεινε ανεπηρέαστη και από την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ που την έφερε αντιμέτωπη με την ουκρανική Δυναμό Κιέβου.

Το νέο πρόσωπο σήμερα ήταν αναμφίβολα ο Κονέ που για πρώτη φορά ξεκίνησε στην εντεκάδα και πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ σ' αυτή τη δεύτερη θητεία του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Κονέ που ήταν και ο κορυφαίος της ΑΕΚ σήμερα, η οποία ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα και τους Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο, Μπακάκη, Σιμόες και αρκετά κεφάτους τους Κλωναρίδη, Γκάλο, τον Τσιντώτα πάντα σε επιφυλακή να πραγματοποιεί και μια σπουδαία απόκρουση στα τελευταία λεπτά και γενικά όσους αγωνίστηκαν να δίνουν τον εαυτό τους για να φτάσει η ΑΕΚ σε ένα ακόμα επιτυχημένο αποτέλεσμα και να κερδίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Για άλλη μια φορά βέβαια η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της έναν διαιτητή ανδρείκελο, η ταραχή του οποίου ήταν εμφανής και κάπου γεννάει και αρκετά ερωτηματικά για το αν έχει συμβεί τελευταία κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στους διαιτητές. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση του Θανάση Σέζου να παραχωρήσει πέναλτι στην Κέρκυρα στο 88' για ανατροπή του Νούνες ο οποίος έπεσε μόνος του και μάλιστα να το χρεώσει στον Κονέ που βρισκόταν επιδεικτικά ακίνητος και να του δείξει και κίτρινη κάρτα! Σίγουρα ο διαιτητής βρισκόταν σε σύγχυση, μόνο που δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος του την προκάλεσε.

Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε στο 12' όταν ο Κλωναρίδης έβγαλε τη σέντρα, ο Χριστοδουλόπουλος με διπλή προσπάθεια επιχείρησε να βρει στόχο, αλλά τελικά ήταν ο Γιαννακόπουλος εκείνος που έσπρωξε τη μπάλα με το πόδι του στα δίχτυα και πέτυχε με αυτογκόλ το 1-0 για τον Δικέφαλο. Στο 38' ο Κονέ με εκπληκτικό τρόπο κατέβασε τη μπάλα και έπιασε ένα τρομερό σουτ στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα και γράφοντας το 2-0 για την ΑΕΚ.  Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Και στο 56' ήταν η σειρά του Αραούχο με ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής να πετύχει το 3-0 και να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή, παρόλο που η ΑΕΚ δεν έπαψε να ψάχνει ένα ακόμα γκολ. Ο Χιμένεθ όμως, άρπαξε την ευκαιρία για να ξεκουράσει, πρώτα τον Χριστοδουλόπουλο στο 62' περνώντας στη θέση του τον Γιακουμάκη, έπειτα τον Σιμόες στο 71' βάζοντας στη θέση του τον Αϊντάρεβιτς και τέλος τον Μπακασέτα αντικαθιστώντας τον στο 77' με τον νεαρό Γιούση που ντεμπουτάρισε και στο πρωτάθλημα μετά από το κύπελλο. Ύστερα από τις αλλαγές η ΑΕΚ ανέκοψε ρυθμό και έκανε συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος του αγώνα. Η Κέρκυρα μείωσε, όπως προείπαμε, με το πέναλτι φάντασμα που κέρδισε ο Νούνες στο 88' και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.

Η ΑΕΚ σήμερα εγκατέλειψε μετά από καιρό το 3-5-2 και γύρισε στο 4-2-3-1 που συχνά πυκνά μετατρεπόταν σε 3-4-1-2 μπερδεύοντας τους αμυντικούς της Κέρκυρας οι οποίοι είδαν κι έπαθαν για να καταφέρουν να αναχαιτίσουν τους ταχύτατους χαφ της ΑΕΚ αλλά και τον μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό της, τον Αραούχο. Το παράδοξο είναι ότι από το 62' και μετά που η ΑΕΚ έπαιζε με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς, μετά την είσοδο του Γιακουμάκη, η πίεση για την άμυνα των φιλοξενούμενων μειώθηκε, αυτό όμως οφείλεται και στο γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε πάρει πια εκείνο που ήθελε και δεν είχε λόγους να πιέσει άλλο την Κέρκυρα και να καταπονήσει τους παίκτες της που έχουν δύο ακόμα παιχνίδια για να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις μέσα στο 2017. Αυτό με τον Απόλλωνα το ερχόμενο Σάββατο στις 16 του μηνός στο ΟΑΚΑ, παιχνίδι που με νίκη της ΑΕΚ θα την αναδείξει πρωταθλήτρια χειμώνα και το πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό για το κύπελλο, στις 20 του μηνός ημέρα Τετάρτη στο Αγρίνιο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (71' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Κλωναρίδης, Λάζαρος (62' Γιακουμάκης), Μπακασέτας (77' Γιούσης), Αραούχο.

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Γκόμες, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Σπίνουλας, Αναστασίου (58' Ντιόγκο), Μπαλάφας (71' Αρτυματάς), Επστάιν (46' Νούνες), Μπάουμαν.