Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Μάκη, απάλλαξέ μας από αυτό το μαρτύριο

Μπαϊρόιτ-ΑΕΚ 80-73

Πού να βρεις όρεξη να γράψεις γι' αυτή την κατρακύλα που κάποιοι από εμάς την έβλεπαν να έρχεται όταν οι περισσότεροι ονειρεύονταν φέτος κύπελλο -ακόμα και πρωτάθλημα κάποιοι ακραία αισιόδοξοι- και μεγαλειώδη εμφάνιση στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν παταγωδώς. Κρίμα γα τον Μάκη που κάνει τρελά όνειρα και βρίσκει το κουράγιο να τα κυνηγάει, όμως δεν είχε καθόλου τύχη στο ζήτημα της επιλογής των συνεργατών που θα οδηγούσαν την ΑΕΚ ένα σκαλί παραπάνω από αυτό που βρέθηκε πέρυσι. Η τελευταία του επιλογή μάλιστα, μετά τις αποτυχημένες κινήσεις με τους Σάκοτα και Ζντοβτς, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, κινδυνεύει να γίνει ο άνθρωπος που θα αναβιώσει στην ΑΕΚ τους χειρότερους εφιάλτες του παρελθόντος της. Μεγαλύτερο πισωγύρισμα από το φετινό δεν γίνεται να υπάρξει και δεν ξέρουμε αν μπορεί να δοθεί τέλος σ' αυτό το μαρτύριο που ζούμε όλοι μας.

Νέα πανωλεθρία χτες το βράδυ στη Γερμανία όπου η Βασίλισσα ηττήθηκε από την Μπαϊρόιτ με σκορ 80-73 και ο αποκλεισμός δεν της χτύπησε απλά την πόρτα αλλά έχει μπει ήδη μέσα και ο Μανωλόπουλος τον σερβίρει τσάι με γάλα. Τέτοια χάλια από την ομάδα που όλοι είχαμε πιστέψει ότι αποτελεί την τρίτη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ δεν τα περίμενε κανένας. Μα, 4 στα 27 τρίποντα; Μήπως κάποιος μας κάνει πλάκα; Ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των 6.25 μόλις 14,8%; Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;

Πού πήγε η ΑΕΚ που βρήκε το σθένος και χτύπησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ; Που κέρδισε μέσα στη Ιταλία την πανίσχυρη πρωταθλήτρια Ιταλίας Βενέτσια; Τι έγινε ξαφνικά και άρχισε να δέχεται σφαλιάρες από υποδεέστερες ομάδες, όπως τον πεθαμένο φετινό Άρη που έχασε με 30 πόντους διαφορά από τον Προμηθέα, τον Κολοσσό, το Λαύριο, την Εστουντιάντες και την Μπαϊρόιτ; Δεν μπορεί το ρόστερ αυτής της ομάδας να ήταν μιας χρήσης. Δηλαδή την Κυριακή τι να περιμένουμε απέναντι στον Ολυμπιακό; Μήπως να πάρουμε τα βουνά από τώρα; Ο Μάκης Αγγελόπουλος πρέπει να δράσει άμεσα και να αντικαταστήσει το δυνατόν συντομότερο τον Μανωλόπουλο με έναν προπονητή που να μπορεί να αναστρέψει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ μήπως και περισωθεί ότι περισώζεται. Και να προχωρήσει σε άμεση αντικατάσταση όσων παικτών δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της ιστορικής φανέλας. Σι και Μπάρλοου σε πρώτη φάση δεν μπορούν και πρέπει να αντικατασταθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αυτοί που προσπάθησαν χτες πάντως, αν και χάθηκαν μέσα στο γενικό συνονθύλευμα της ομάδας, ήταν οι Χάρις και Σάκοτα και από εκεί και μετά το απόλυτο χάος.

Τα δεκάλεπτα της τραγωδίας: 25-11, 44-35, 60-55, 80-73.

Μπαϊρόιτ (Κόρνερ): Ρόμπινσον 7,  Κοξ 7 (1), Λίνχαρτ 3 (1), Ντόρεθ 7 (2), Σέιφερθ 5 (6ρ.), ΜακΡί 2, Βατσάλσκι 5 (1), Αμέιζ 13 (3/4τρ.), Μπρουκς 9 (7ρ.), Γιορκ 22 (4/9τρ.).

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελονού 6, Τζέιμς 4 (7ρ.), Γκριν 7, Χάρις 22 (1τρ.), Ξανθόπουλος 4, Σάκοτα 19 (3τρ., 8ρ.), Άτιτς, Λαρεντζάκης 2, Μπάρλοου 2, Μωραΐτης, Μαυροειδής 5, Καββαδάς 2.