Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς κόπο αλλά με τρόπο η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Αραούχο και Λιβάγια πήραν την ΑΕΚ από το χέρι, με τη συνδρομή του Μασούντ, και ο Δικέφαλος υπέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1, συνεχίζοντας την πορεία του προς την τελική κατάκτηση του πρωταθλήματος που αποτελεί για φέτος τον μεγάλο του στόχο.

Ο ΠΑΣ αγωνίστηκε υπέρμετρα σκληρά, αφού οι παίκτες του μοίρασαν αφειδώς κλωτσιές στους συναδέλφους τους της ΑΕΚ, με κύριους αποδέκτες τους Μασούντ, Μπακασέτα, Αραούχο και Λιβάγια που μάζεψαν τις περισσότερες.

Το σκορ άνοιξε για την ΑΕΚ ο Λιβάγια με μια προσωπική ενέργεια στο 12' κατά την οποία πήρε τη μπάλα μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ, προχώρησε, σημάδεψε και με συρτό σουτ την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Γιαννίκογλου γράφοντας το 1-0 για την Ένωση.

Η ΑΕΚ διατήρησε μια ανούσια υπεροχή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε κάποιες φάσεις αλλά καμία δεν αποδείχτηκε τόσο απειλητική ώστε να ανησυχήσει τους φιλοξενούμενους. Έτσι φτάσαμε στη λήξη του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.

Με σοκ για την ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού στο 47' έγινε η σέντρα από δεξιά στην άμυνα της ΑΕΚ, έδιωξε με το κεφάλι ο Λαμπρόπουλος, η μπάλα στρώθηκε στον Γαρουφαλιά, ο οποίος έπιασε ένα ξερό σουτ που έσκασε μπροστά στον Τσιντώτα και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν κράτησε πολύ το μούδιασμα που προκλήθηκε από το σοκ της ισοφάρισης, αφού στο 53' ο Λιβάγια με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Αραούχο, ο οποίος μπήκε και πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννίκογλου κάνοντας το 2-1 για τους κιτρινόμαυρους. Η πάσα του Λιβάγια ήταν το κάτι άλλο, αλλά και το πλασέ του Αραούχο ήταν μοναδικό.

Στο 61' ο Σκόνδρας, που στο πρώτο μέρος είχε ήδη αντικρύσει την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο, δεν δίστασε να κλαδέψει αντιαθλητικά τον Μασούντ με αποτέλεσμα να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Στυλιαρά αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 63' ο Μπακασέτας αντικατέστησε τον Μασούντ που χώλαινε από το αντιαθλητικό χτύπημα που είχε δεχτεί από τον Σκόνδρα.

Στο 67' ο Χριστοδουλόπουλος αντικατέστησε τον Λόπες.

Ο Χιμένεθ γύρισε αμέσως το σύστημα σε 4-2-3-1 περνώντας τον Μπακάκη αριστερό μπακ, τον Γκάλο δεξί, αριστερό εξτρέμ τον Μπακασέτα, δεξί τον Χριστοδουλόπουλο και το Λιβάγια πίσω από τον Αραούχο.

Στο 71' είχαμε διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ με τους Μανθάτη και Σολτάνι στις θέσεις των Μπετρά και Γιάκου.

Και στο 88' και πάλι ο Αραούχο έγραψε το 3-1 για την ΑΕΚ, όταν σε εξαιρετική σέντρα του Γκάλο έπιασε την κεφαλιά με την οποία κλείδωσε τη νίκη.

Στο 89' ο Λιβάγια παραχώρησε τη θέση του στον Αϊντάρεβιτς μέσα σε αποθέωση από τους 10.000 φίλους του Δικεφάλου.

Ταυτόχρονα και ο Βιντάλ παραχώρησε τη θέση του στον Καρανίκα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 93' παραλίγο να δούμε ένα σούπερ θεαματικό γκολ όταν ο Χριστοδουλόπουλος σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και έπιασε ένα ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Και στο 94', έπειτα από τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα που βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ με 3-1, την ίδια ώρα που οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποθέωναν, αυτή τη φορά τον Αραούχο.

Κορυφαίοι οι Λιβάγια, Αραούχο, καλοί οι Μασούντ και Μοράν, αλλά η ΑΕΚ σε γενικές γραμμές βρέθηκε σε μέτρια βραδιά. Ο Χιμένεθ κατέβασε την καλύτερη δυνατή 11άδα ενώ και οι αλλαγές που έκανε ήταν όλες βασισμένες στην ποδοσφαιρική λογική.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες (67' Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Κονέ, Μασούντ (63' Μπακασέτας), Αραούχο, Λιβάγια (89' Αϊντάρεβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71' Μανθάτης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπετρά (71' Σολτάνι), Βιντάλ (89' Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Κόντε.