Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Πύρρειος νίκη επί της Κύμης, η πρώτη εκτός έδρας φέτος για την ΑΕΚ, με 77-79

Σιγά να μην πανηγυρίσουμε που η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα! Μια νίκη εκτός έδρας επί της νεοφώτιστης Κύμης με 2 πόντους διαφορά περισσότερο μοιάζει με πισωγύρισμα παρά με επιτυχία, όταν μιλάμε για τη Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ. Η ΑΕΚ κατάφερα να κάνει ντέρμπι το παιχνίδι δίνοντάς του δραματική διάσταση, αφού κρίθηκε στο τελευταίο σουτ του αγώνα!

Η ΑΕΚ επικράτησε με 77-79 βρίσκοντας τεράστια εμπόδια στο δρόμο προς την τελική νίκη. Ναι μεν η Κύμη είχε 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια, όμως όταν ανήκεις στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως η ΑΕΚ, αυτά τα παιχνίδια βρίσκεις τον τρόπο να τα καθαρίζεις με συνοπτικές διαδικασίες. Τώρα η ΑΕΚ έχει μπροστά της το μεγάλο ματς της Τρίτης απέναντι στη Στρασμπούρ και ίσως αυτό να αποτελεί τη μοναδική δικαιολογία των παικτών της που το μυαλό τους δεν βρισκόταν κατά 100% στο χτεσινό παιχνίδι. Χάρις, Σάκοτα και Γκριν στα τελευταία λεπτά έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ, η οποία το συντομότερο πρέπει να ενισχυθεί αν θέλει να ξεκολλήσει από τη μετριότητα στην οποία έχει περιέλθει.

Να σημειωθεί ότι και στις τρεις πρώτες περιόδους η ΑΕΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ, γεγονός που περιγράφει τόσο την αδυναμία των παικτών της να επιβληθούν σε ένα ματς με αντίπαλο θεωρούμενο στα μέτρα τους, όσο και την πολύ κακή νοοτροπία που έχουν αναπτύξει και που κρύβει μέσα της έναν πολύ ενοχλητικό για τον κόσμος της ωχαδερφισμό.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 42-40, 60-56, 77-79.

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 10 (2), Οκερεαφόρ 6 (1), ΜακΓκί 14 (7 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 19 (2), Σμιθ 5, Τσαγκαράκης 3, Τζόουνς 15 (3), Γλυνιαδάκης, Κάιζερ 3, Μπάρλος 2.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς, Γκριν 14 (1), Χάρις 19 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Καββαδάς 8, Ξανθόπουλος 5 (1), Σάκοτα 17 (3), Άτιτς, Μπάρλοου 5, Μαυροειδής 8.