Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ήττα της ΑΕΚ από τη Μπάνβιτ με 78-71 και στένεψαν τα περιθώρια πρόκρισης


Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Μπάνβιτ με 78-71 και ενώ είχε καλλιεργήσει με την απόδοσή της, κυρίως στην τρίτη περίοδο, ελπίδες για κάτι  καλύτερο. Έτσι, έχασε μεν την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου της, αφού οι Τούρκοι έχουν δύο νίκες περισσότερες από την ίδια με ρεκόρ 7-3 και κινδυνεύουν μόνο από την Μπάιροϊτ, στην έδρα της οποίας αγωνίζονται την επόμενη αγωνιστική, όμως η υπόθεση της πρόκρισης δεν έχει χαθεί για την ΑΕΚ, η οποία στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια για να ελπίζει πρέπει να πάρει τέσσερις νίκες. Πρώτα την επόμενη εβδομάδα, στο Ράντομ, απέναντι στη Ρόζα, που έχει κάνει μετά βίας 1 νίκη στη διοργάνωση (επί της Μπάνβιτ), στη συνέχεια έρχεται το ντέρμπι με τη Στρασμπούρ, μετά η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη βαθμολογικά, μάλλον, αδιάφορη τότε Ολίμπια Λουμπλιάνας και τέλος η μάχη με την Μπάιροϊτ, την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ, ναι μεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά δεν έχει και την ευκολότερη αποστολή μπροστά της ενώ ταυτόχρονα δεν βρίσκεται και στην ιδανικότερη αγωνιστική κατάσταση.

Στον αποψινό αγώνα η Μπάνβιτ ξεκίνησε καταιγιστικά και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 24-13.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους Τούρκους να προηγούνται με 41-36.

Η τρίτη ήταν η καλύτερη περίοδος για την ΑΕΚ, όπως προείπαμε, αλλά και πάλι η Μπάνβιτ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 61-56.

Η τέταρτη περίοδος βρήκε την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο και οι Τούρκοι την χτύπησαν αλύπητα αλλά και προκάλεσαν μέσω του προπονητή τους Σάσο Φιλιπόφσκι με τα επιδεικτικά ανόητα τάιμ άουτ των τελευταίων δευτερολέπτων. Στο τέλος το ταμπλό έγραφε Μπάνβιτ-ΑΕΚ 78-71 και η αποστολή πρόκρισης για την ΄Ένωση έγινε πια τρομερά δύσκολη υπόθεση.

Δεκάλεπτα: 24-13, 41-37, 61-56, 78-71.

Μπάνβιτ (Φιλιπόφσκι): Τόμας 18 (5 ριμπ.), Κούλιγκ 3 (8 ριμπ., 4 τάπες), Γκετσίμ 4, Σενέλ 3, Βίντμαρ 7 (7 ριμπ.), Ράουτινς 23 (7/8 τρίποντα), Εντσέλ 1, Τέιλορ 19 (5 ασίστ), Καλοϊάρο.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου, Τζέιμς 10, Γκριν 13 (5 ασίστ), Χάρις 15 (5 ριμπ.), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 13, Λαρεντζάκης 4, Μπάρλοου 2, Μαυροειδής 8 (7 ριμπ.), Καββαδάς 4.