Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Η έμμονη ιδέα του Χιμένεθ

Θεωρώ ότι ο Χιμένεθ καταδιώκεται από το σύνδρομο του 6-0 από τον Ολυμπιακό, στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, το οποίο τον έχει στοιχειώσει. Μόλις έμαθε την κλήρωση που έφερε την Ένωση αντίπαλο του Ολυμπιακού στο κύπελλο του έγινε έμμονη ιδέα η πρόκριση και οι νίκες που θέλει να πετύχει με την ΑΕΚ σε βάρος των ερυθρολεύκων. Παρόλο που τότε βρέθηκε ανυπεράσπιστος από την διοίκηση εκείνης της εποχής και εφοδιασμένος με μηδαμινά όπλα και μια άδεια φαρέτρα, δεν παύει να χρεώνει στον εαυτό του λάθη για εκείνη τη ντροπιαστική ήττα. Λάθη που θέλει να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά και που θα προσπαθήσει να τα διαγράψει από τη μνήμη του πετυχαίνοντας για όσο καιρό θα είναι προπονητής της ΑΕΚ όσες περισσότερες νίκες θα μπορέσει σε βάρος του Ολυμπιακού.

Έτσι εξηγούνται οι ενέργειές του να προφυλάξει παίκτες σε ένα ματς υψηλού κινδύνου όπως ήταν το χτεσινό με τη Λάρισα. Ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του να θεώρησε επιτυχία την ισοπαλία πιστεύοντας ότι είναι καλύτερη από μια ενδεχόμενη ήττα και πως θα τα καταφέρει να την αποσβέσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Κράτησε εκτός εντεκάδας τον Λόπες φρεσκάροντάς τον, έναν παίκτη στον οποίο πιστεύει πάρα πολύ και ο οποίος θεωρεί ότι θα του προσφέρει σημαντικές λύσεις στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Επίσης κράτησε εκτός τον Βράνιες και ο λόγος δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το πρόσφατο πειθαρχικό του παράπτωμα. Ακόμα αντικατέστησε σχετικά νωρίς τον Λιβάγια για να τον έχει ξεκούραστο στο πρώτο ντέρμπι με τους Πειραιώτες. Ξεκούραστος του έμεινε και ο Γαλανόπουλος ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα συγκεκριμένα παιχνίδια και ο Σιμόες αλλά και ο Τσόσιτς που αναμένεται να έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα τραυματισμού του. Κράτησε και τον Μασούντ έξω από το ματς με τη Λάρισα χρησιμοποιώντας τον μόνο για ένα μισάωρο.

Όλα συντελούν στο γεγονός πως ο Μανόλο Χιμένεθ ζει και αναπνέει για τα τρία παιχνίδια της ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού. Για το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκης και για το κύπελλο, πρώτα στο Καραϊσκάκης και μετά στο ΟΑΚΑ…