Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Αυτό το φαινόμενο με τους προβληματικούς παίκτες που συνηθίζει να επιλέγει η ΚΑΕ ΑΕΚ για να την ενισχύσουν, κυρίως τους ξένους, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Και βέβαια έχει την εξήγησή του αλλά δεν είναι της παρούσης, αφού μια πλήρης ανάλυση για τα όσα έχουν οδηγήσει σε τόσες αποτυχημένες επιλογές μάλλον θα περιπλέξει τα πράγματα και θα διογκώσει τα προβλήματα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η ομάδα δεν βρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση από κάθε πλευρά. Θα έρθει η ώρα όμως που θα μπορούμε να τα πούμε χωρίς να πιεζόμαστε από τις συγκυρίες και τότε ίσως εξηγηθούν πολλά από τα ανεξήγητα που συμβαίνουν στον πλανήτη ΚΑΕ ΑΕΚ.

Το νέο κρούσμα απειθαρχίας που εκδηλώθηκε με πρωταγωνιστή τον… επαγγελματία Χάρις, ευτυχώς, έληξε γρήγορα και -προσωρινά τουλάχιστον- χωρίς άμεσο κόστος για την ομάδα, αφού ο Χάρις ζήτησε συγγνώμη από όλους και θα ακολουθήσει την αποστολή στη Λουμπλιάνα για το παιχνίδι του Champions League. Ο παίκτης ζήτησε συγγνώμη από τον Μάκη Αγγελόπουλο και από τον Ντράγκαν Σάκοτα και υποσχέθηκε να μην επαναλάβει το παράπτωμά του με αποτέλεσμα και οι δύο να του δώσουν άφεση αμαρτιών και να θεωρηθεί το περιστατικό ως μη γενόμενο. Συγγνώμη θα ζητήσει επίσης από τους συμπαίκτες του για την αναστάτωση που προκάλεσε και όλα θα γίνουν και πάλι μέλι-γάλα.

Πάντως και μια συγγνώμη από τον κόσμο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, αφού αυτόν τον λαό που κάθε τρις και λίγο του κάνουν έκκληση να ακολουθήσει την ομάδα θα πρέπει να τον σέβονται οι πάντες και να είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι είναι εκείνος που με τη συμπαράστασή του μπορεί να κρατήσει όρθια, ακόμα και να εκτοξεύσει την ΑΕΚ. Όμως, δικαιολογημένα νιώθει μουδιασμένος ο κόσμος βλέποντας τους παίκτες να πηγαινοέρχονται λες και είναι η ομάδα κέντρο διερχομένων και δη και προβληματικών στη συμπεριφορά, καθώς και παρακολουθώντας τις επιλογές του έμψυχου υλικού να μην είναι οι ενδεδειγμένες που θα μπορούσαν να ανεβάσουν την ΑΕΚ ένα σκαλί πιο ψηλά πλησιάζοντας κάποια στιγμή στο βάθρο που είχε μάθει να κατοικεί στο ένδοξο παρελθόν της.

Επίσης, ο κόσμος περίμενε ότι μετά το κάζο Ζντοβς και ειδικά το κάζο Μανωλόπουλου, η ομάδα θα είχε ανατεθεί σε κάποιον προπονητή ικανό να χτίσει την ΑΕΚ του μέλλοντος, να διαχειριστεί τα πολλά ταλέντα που με προσωπικό κόστος κατάφερε να φέρει στην ΑΕΚ ο Μάκης Αγγελόπουλος και να δέσει τους Έλληνες και ξένους παίκτες που αποκτήθηκαν στις αρχές της περιόδου. Αντί αυτού, το αποτυχημένο πείραμα Μανωλόπουλου, που είχε διαδεχτεί το αποτυχημένο πείραμα Ζντοβς, που είχε διαδεχτεί το αποτυχημένο πείραμα Σάκοτα, διαδέχτηκε ένα ξεγυρισμένο πισωγύρισμα και πάλι στον… Σάκοτα, το οποίο μόνο την απορρόφηση των κραδασμών και των αναταράξεων από την αποχώρηση Μανωλόπουλου κατάφερε να πετύχει, αλλά από αγωνιστικής πλευράς η ομάδα ξαναγύρισε στα παλιά και δυστυχώς κατρακύλησε και στα ακόμα χειρότερα που αρχικά ήθελε να αποφύγει.

Τώρα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ επικρατεί σιγή ασυρμάτου περιμένοντας τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Μια κατάκτηση του τίτλου θα αποδειχτεί λυτρωτική και θα επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας ενώ ταυτόχρονα θα δώσει πολύτιμο χρόνο στη διοίκηση για να επανασχεδιάσει τις κινήσεις της και να χαράξει την καινούρια στρατηγική για την επόμενη σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ θα πρέπει να βρεθεί στην αφετηρία του πρωταθλήματος ανανεωμένη και με ξεκάθαρους στόχους για το μέλλον της. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει την διάθεση και την τρέλα να κάνει την ΑΕΚ και πάλι ομάδα κορυφής. Δεν απομένει παρά να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες που θα τον βοηθήσουν  να τα καταφέρει έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία στο αντικείμενο από τον ίδιο...