Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Μας τρέλανε αλλά τρέλανε και όλη την Ευρώπη η ΑΕΚΑΡΑ που κέρδισε στην Τσεχία τη Νίμπουρκ με 82-93 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League

Τρέλανέ μας ρε ΑΕΚΑΡΑ… Και ποιος δεν το ψιθύρισε απόψε… Μια ανάσα από το θαύμα… 34" μακριά από το όνειρο… Δεν πειράζει Βασίλισσά μου κι αν δεν τα καταφέρεις, λέγαμε. Μόνο εσύ μπορείς να αγγίζεις και πολλές φορές να πραγματοποιείς παρόμοια θαύματα… Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω… Τα καλύτερα έρχονται… Κι όμως! Στα τελευταία δευτερόλεπτα το έκανες το θαύμα σου!

Ένας Χάρις σκέτος… εξωγήινος άφησε με ανοιχτό το στόμα ολόκληρη την Ευρώπη απόψε. Η ζημιά πήγε να γίνει εδώ. Εκείνη η ήττα με 10 πόντους θα ευθυνόταν αν η ΑΕΚ έμενε εκτός συνέχειας στην Ευρώπη φέτος. Αλλά όχι. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να αποδεχτεί κάτι τέτοιο! Βομβάρδισε ο εξωγήινος Χάρις το αντίπαλο καλάθι και πέτυχε 36 πόντους και στο τέλος ήρθε ο Πάντερ με εκείνη τη βόμβα νετρονίου στα 3" να στείλει τη διαφορά στο +11 και την ΑΕΚ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όταν μιλάμε για την ΑΕΚ πρέπει όλοι να αφήνουμε ένα παραθυράκι στο βάθος του μυαλού μας ανοιχτό για την τελευταία λέξη που θα ακουστεί και θα είναι κιτρινόμαυρη. Ποτέ κανείς δεν δικαιούται να καταδικάσει τον Δικέφαλο Αετό πριν εκείνος διαγράψει την τελευταία τροχιά στα ουράνια της δόξας του. Το τέλος γράφεται μόνο όταν εκείνος πατήσει αγέρωχος πάνω στη γη και κλείσει τις φτερούγες του

Νίμπουρκ-ΑΕΚ 82-93 έδειξε ο φωτεινός πίνακας και οι καλοί μας πελάτες Τσέχοι είχαν χάσει τη μιλιά τους. Το παρελθόν δείχνει πάντα τον δρόμο. 50 χρόνια μετά την κατάκτηση εκείνου του μαγικού ευρωπαϊκού κυπέλλου δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Όλα μοιάζουν σαν η ιστορία να καλεί την ΑΕΚ να ξαναπάρει το χρίσμα. Και η Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ μπορεί σίγουρα να το ξανακάνει.

Η ΑΕΚ μπήκε μπροστά από την αρχή. Έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 21-22 και με 40-42 έκλεισε προηγούμενη το ημίχρονο. Τα πράγματα γύρισαν στο δεύτερο ημίχρονο και η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με -8 πόντους. Και παρόλο που ο Χάρις είχε πάρει το όπλο του και πυροβολούσε ανεξέλεγκτα οι Τσέχοι κατάφεραν να βρεθούν προηγούμενοι στην τρίτη περίοδο με 68-64. Στην τέταρτη και κρίσιμη περίοδο όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πια αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ο τρομερός Χάρις δεν σταματούσε ούτε με μπαζούκα και παρόλο που οι Τσέχοι το πάλεψαν με νύχια και με δόντια η ΑΕΚΑΡΑ κατάφερε με τους 36 πόντους του Χάρις και με τη μαγική βόμβα του Πάντερ στα 3" κι άλλη μία του Βασιλόπουλου λίγο νωρίτερα, να πάρει τη νίκη με τη διαφορά που χρειαζόταν για να βρεθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Δεκάλεπτα: 21-22, 40-42, 68-64, 82-93.

Νίμπουρκ (Αμιέλ): Μπέντα, Μπόχατσικ 13 (3/8 τρίποντα), Ντέιβις 6, Χρούμπαν 15 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Κριτζ 6, Λόρενς 11 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Πέτερκα 6 (1), Πούμπρλα 5 (7 ριμπάουντ), Ρέι 18 (3/10 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Βιόραλ 2.

ΑΕΚ (Σάκοτα):  Γκριν 2 (1/5 σουτ, 6 ασίστ), Χάρις 36 (9/14 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 9/10 βολές), Χάντερ 8 (4 ριμπάουντ), Τζέιμς 6, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 11 (3/3 τρίποντα), Μαυροειδής 4, Πάντερ 9 (1), Σάκοτα 11 (2), Βασιλόπουλος 3 (1), Ξανθόπουλος 3 (1).