Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Και είναι μάγκες και φαίνονται στο χάντμπολ της ΑΕΚ κέρδισαν και στο Λουξεμβούργο την Μπέρχεμ με 18-32 και πέρασαν στους 4 του Τσάλεντζ Καπ

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ συνέτριψε χτες στο Λουξεμβούργο τη Μπέρχεμ με 18-32 στη ρεβάνς της αναμέτρησης για την φάση των "8" του Τσάλεντζ Καπ και πέρασε στους 4 του θεσμού μετά και τη νίκη της στο πρώτο ματς που είχε γίνει στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα και είχε κερδίσει με 32-25. Η ΑΕΚ προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η ΑΕΚ στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μαδέιρα που απέκλεισε την Δυναμό Βίκτορ με ισοπαλία στη Ρωσία 27-27 και νίκη 28-21 χτες στην Πορτογαλία. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο Πορτογαλικό νησί στις 21 ή 22 Απριλίου και ο επαναληπτικός στην Αθήνα 28 ή 29 Απριλίου. 

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασιστικά από την αρχή του ματς και έδειξε ότι μοναδικός της στόχος ήταν να πάρει την πρόκριση. Άλλωστε το 32-25 της Αθήνας της έδινε το δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να το υπερασπιστεί και να πάει παρακάτω. Σωστά στημένοι στο γήπεδο οι "κιτρινόμαυροι", με άμυνα που έσπαζε κόκαλα και επίθεση φωτιά, δεν επέτρεψαν στην Μπέρχεμ σε κανένα σημείο του αγώνα να ελπίσει σε κάτι καλύτερο. Με ένα δαιμονισμένο ρυθμό η ομάδα του Νίκου Γραμματικού πήρε από την αρχή το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με 8-16.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πέτυχε σημαντικά γκολ και διατήρησε τη σφιχτή της άμυνα και την καταιγιστική επίθεση, καταφέρνοντας να αυξήσει ακόμα περισσότερο το σκορ φτάνοντας στο 18-28 με αποτέλεσμα στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα να αγωνίζεται απλά για να διεκπεραιώσει το ματς. Έτσι, φτάσαμε στο τελικό 18-32 που χάρισε στην ΑΕΚ τη θριαμβευτική νίκη και την ιστορική πρόκριση στους "4" του Τσάλεντζ Καπ. 

Μπέρχεμ (Αντρέι Γκουλμπίτσκι): Λισκάι, Ρέντινγκ, Καρπ, Γκούντεν 2, Στάιν 4, Πιέτρασικ 1, Βέγερ 2, Α. Μπιελ, Μορέιρα, Αλμέιδα, Γκεμάρε 3, Στούπαρ 3, Γκέρμπερ 1, Μπρίτνερ, Σμαλ, Λ. Μπιελ 2. 

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος 1, Πέρρος 3, Γεωργιάδης 1, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 3, Π. Νικολαΐδης 4, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 6, Δομπρής 3, Βαμβακάς 1, Αργυρού 1, Βραζάλιτσα 5, Μυλωνάς.

Διαιτητές: Σίρμπου - Σουπονίκοφ (Μολδαβία) Παρατηρητής: Ντουμπεντού (Γαλλία) Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι: 2/4-0/0 Κόκκινη: 50:29 Βαμβακάς (3 δίλεπτα).