Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ της Καρδιάς που κέρδισε με 0-3 σετ τον Απόλλωνα και επέστρεψε στην elite του ελληνικού βόλεϊ που από πάντα ανήκε

Η ΑΕΚ της Καρδιάς επέστρεψε με τη σειρά της εκεί που ανήκει. Στη Volleyleague! Κέρδισε με 0-3 σετ τον Απόλλωνα στον μεγάλο τελικό του τουρνουά ανόδου της Α2 κατηγορίας που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Ριζούπολης και έκανε το καθήκον της. Οι παίκτες του Νίκου Νεόφυτου και ο ίδιος, μαζί με την διοίκηση της ομάδας, καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν που τους βρίσκει πια στα μεγάλα σαλόνια, μετά και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας! 

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς-νωρίς με 9-12. Με καλό μπλοκ και εξαιρετική υποδοχή έχτισε μια διαφορά ασφαλείας, αν και ο Απόλλωνας προσπαθούσε να μειώσει αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έδιναν το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει πως μπορεί να τους κάνει τη ζημιά και έτσι διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ με 15-20 και έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 17-25.

Στο δεύτερο σετ ήταν ο Απόλλωνας που μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, αλλά η ΑΕΚ πολύ γρήγορα πέτυχε να ισοφαρίσει σε 3-3. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με το σκορ να μη λέει να ξεκολλήσει υπέρ καμίας ομάδας, 5-5 και 6-6, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να πάρουν μια διαφορά υπέρ τους με 11-9. Η ΑΕΚ πείσμωσε και διόρθωσε αρκετά από τα κακώς κείμενα στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 15-15 και στη συνέχεια να φτάσει στην ανατροπή με 16-19. Η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου έδωσε το στίγμα της που ήταν πως δεν διαπραγματεύεται με τίποτα την επικράτησή της και γρήγορα έφτασε το σκορ στο 21-25, που ήταν το σκορ με το οποίο πήρε και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και αποφασισμένη να τελειώνει με την επάνοδό της στην Volleyleague! Στρίμωξε τον Απόλλωνα και δημιούργησε από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας με σκορ 6-10, την οποία διατήρησε και στη συνέχεια παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα σε άμυνα και επίθεση και φτάνοντας στο 9-13. Η διαφορά για την ΑΕΚ εκτινάχτηκε στους 10 πόντους όταν το σκορ έφτασε στο 10-20, με τον Νίκου Νεόφυτο να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που διέθετε χωρίς η ομάδα να επηρεαστεί στο παραμικρό και παραμένοντας προηγούμενη με 12-22 έφτασε στη μεγάλη νίκη με 0-3 σετ με το σκορ στο 14-25 επιστρέφοντας στα γνώριμα λημέρια της, αυτά της Volleyleague!

Τα σετ: 17-25, 21-25, 14-25. 

Απόλλωνας (Κουμπλής): Σαμαντάς, Δανιάς, Μπαρμπούνης, Φραγκιαδάκης, Σαμπάνης, Κατσακούλας / Βελούδης (λ), Ποντικίδης, Παύλου, Μελιγγιώτης.

ΑΕΚ (Νεόφυτος): Κρέτσης, Λάππας, Μαυραγάνης, Παπαδόπουλος, Αλεξίου, Κανέλλος / Αχιλλεόπουλος (λ), Ανάγνου, Μάρκου, Δραβόπουλος, Κουλοχέρης.