Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Η ΑΕΚ μόνο 3-0 τον Παναθηναϊκό λόγω... σεβασμού έκανε πρόβα απονομής του τίτλου


Super League - 26η αγωνιστική
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος

Νάτοι, νάτοι, οι πρωταθλητές… τρία γκολ, δύο δοκάρια και όλα αυτά διά περιπάτου μπροστά σε 40.000 τρελαμένους ΑΕΚτζήδες και το μόνο που έλειψε από την αποψινή βραδιά ήταν η απονομή του πρωταθλήματος!

Με έναν Αραούχο από άλλο πλανήτη και με σοβαρότητα δεδομένης πρωταθλήτριας, η ΑΕΚ πάτησε τον Παναθηναϊκό και αν δεν έμπαινε στην πλάστιγγα ο σεβασμός προς τον αντίπαλο θα ήταν πολύ πιθανό να μιλούσαμε απόψε για σκορ ρεκόρ στην ιστορία των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ έπαιξε μπάλα με όλη τη σημασία της λέξης και ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να πέσει πάνω της. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ατυχία του να μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ινσούα που κέρδισε ο Αραούχο, καταλαβαίνουμε πόσο άσχημα θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα για τους πράσινους αν οι συνάδελφοί τους της ΑΕΚ δεν επιδείκνυαν τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους αντιπάλους τους.

Με αυτή την εμφατική νίκη η ΑΕΚ έδωσε την απάντηση στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και ποια δικαιούται να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Όλα άρχισαν στο 30’ με το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Αραούχο μετά από εξαιρετική πάσα του Χριστοδουλόπουλου και φοβερό σουτ στο παράθυρο της εστίας γράφοντας το 1-0, ενώ λίγο αργότερα κέρδισε και την αποβολή του Ινσούα αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Μετά ήταν όλα απλά για τον Δικέφαλο και το πάρτι στις εξέδρες είχε ανάψει για τα καλά. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ εκείνο που έψαχνε ήταν ένα δεύτερο γκολ που θα της έδιωχνε μακριά το άγχος και θα κλείδωνε τη νίκη. Και το βρήκε στο 52' από ασίστ του Χουλτ από αριστερά στον Γκάλο και εκείνος με συρτό σουτ έστειλα απλά την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αραούχο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 68' έπειτα από κόρνερ του Μπακασέτα έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να του επιστρέφει και ο Αργεντινός αυτή τη φορά με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για να γράψει το 3-0.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε μόνο στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα κι αυτό επειδή η ΑΕΚ δεν είχε μπει όσο συγκεντρωμένη έπρεπε και του έδωσε το δικαίωμα να την απειλήσει, κυρίως στο 8' όταν ο Χουλτ έχασε τον Κουλιμπαλί αλλά ο Μπάρκας έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του τελευταίου.

Και οι κινήσεις του Χιμένεθ όμως έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην αποψινή άνετη νίκη της ΑΕΚ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποίησε μια εσωτερική αλλαγή μετατοπίζοντας τον Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον Αραούχο και στέλνοντας τον Μπακασέτα αριστερά. Έτσι, εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή της ομάδας του αλλά και την ψυχολογία που της έδινε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου καθιστώντας την αφεντικό του αγώνα που έλεγχε απόλυτα το κέντρο απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που, μη έχοντας άλλη επιλογή, προσπαθούσε απεγνωσμένα να αμυνθεί για να περιορίσει τη ζημιά που διαφαινόταν να έρχεται. Στο 57' μάλιστα παραλίγο ο Χριστοδουλόπουλος να πετύχει εκείνος το τρίτο γκολ για την ομάδα του, όταν απέφυγε υπέροχα δύο αντιπάλους, έπιασε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του εμβρόντητου Βλαχοδήμου. Έπειτα από λίγο ο Χριστοδουλόπουλος που ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ, αντικαταστάθηκε από τον Μασούντ.

Η ΑΕΚ δεν έλεγε να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό της και να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Βλαχοδήμου και δύο φορές με τον Μπακασέτα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, που όπως είπαμε ήρθε τελικά στο 68' από τον MVP του ντέρμπι, Σέρχιο Αραούχο! Μετά το 3-0 και κυρίως μετά το 70', η ΑΕΚ χαλάρωσε και έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά και πάλι δεν σταμάτησε να απειλεί, παραλίγο μάλιστα να κάνει το 4-0 στο 79' όταν ο Μπακασέτας με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το δοκάρι. Ο Αραούχο αντικαταστάθηκε στο 84' από τον Γιακουμάκη γνωρίζοντας πραγματική αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ που ταυτόχρονα αποθέωνε όλη την ομάδα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (76' Γαλανόπουλος), Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (62' Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο (84' Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε (74' Οικονόμου), Τσανδάρης, Κουλιμπαλί, Λουντ, Μουνιέ (62' Λουτσιάνο), Δώνης (73' Μυστακίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: