Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Στον τελικό η ΑΕΚ με γκολ του Λάζαρου στο 95' για να πονάει πιο πολύ


Παόκια και τώρα οι δυο μας. Εδώ θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και ποια είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Έτσι αποφάσισε ο Λάζαρος στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Μια ΑΕΚ τόσο κακή και τόσο αγχωμένη είχαμε να δούμε πολύ καιρό. Η επιλογή του Χιμένεθ να την κατεβάσει με 3-5-2 είχε μία και μόνο λογική. Ποντάρισε στο να βάλει ένα γκολ η ΑΕΚ και να το κρατήσει μέχρι το τέλος. Εμάς σίγουρα μας χαλάει, όμως ο Ισπανός κάτι παραπάνω από εμάς βλέπει και αξιολόγησε έτσι την κατάσταση. Όλοι θα θέλαμε ένα 4-3-3 με φουλ επίθεση και ένα ξεγυρισμένο και εμφατικό 4-0 για να τελειώνουμε με τα τυριά που είχαν το θράσος να βγάλουν και γλωσσίτσα. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, δεν είναι η ομάδα σε θέση να παίρνει τόσο άνετα αυτά τα κομβικά παιχνίδια. Το είδαμε σήμερα, το είδαμε και με τον υποβιβασμένο Πλατανιά.

Λέγαμε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα είχε η ΑΕΚ ανάγκη από πολλές και κομβικές μεταγραφές, αφού διέθετε έναν κορμό που δεν υπήρχε σε καμία άλλη ομάδα. Δυστυχώς βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να χάσει από νωρίς δύο από τις κολώνες της, τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον, που παροπλίστηκαν όλη τη σεζόν εξ αιτίας σοβαρών τραυματισμών. Ακολούθησε και ο τραυματισμός του Τσόσιτς που αποδείχτηκε εξίσου σοβαρός και ο παίκτης έμεινε εκτός ομάδας. Στη θέση των δύο πρώτων αποκτήθηκαν για να βοηθήσουν οι Μασούντ και Μοράν οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά. Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε όλη τη χρονιά και ο Κλωναρίδης κι έτσι απέμειναν συγκεκριμένοι παίχτες που τράβηξαν κουπί για να καταφέρει η ΑΕΚ να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου και στον τελικό του κυπέλλου.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο άξονας πάνω στον οποίο βασίστηκε η ΑΕΚ αποτελείται από τους: Μπάρκα, Τσιντώτα, Μπακάκη, Γκάλο, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λαμπρόπουλο, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Κονέ, Μπακασέτα, Λιβάγια, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλο. Ουσιαστικά 15 ποδοσφαιριστές. Αυτοί έφεραν την ομάδα εδώ που έφτασε. Βοήθησαν κάπως και οι Ανέστης, Χουλτ, Τσόσιτς (πριν τον τραυματισμό του), Μάνταλος (πριν τον τραυματισμό του), Γιόχανσον (πριν τον τραυματισμό του), ακόμα λιγότερο οι Γιακουμάκης, Τζανετόπουλος, Κλωναρίδης, Αϊντάρεβιτς και σχεδόν καθόλου οι Βινίσιους, Γιαννούτσος, Γιούσης, Αντωνίου, Ντούνης, Βλαχομήτρος, Μπάμπης, Πατίτο και Τρίστανσον.

Άρα η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα πρέπει να κινηθεί ως εξής: Στους τερματοφύλακες θα είναι μια χαρά με Μπάρκα, Τσιντώτα και Ντούνη, μετά την αποχώρηση του Ανέστη. Στα πλάγια μπακ επίσης με Μπακάκη, Γκάλο, Λόπες και Χουλτ είναι εντάξει και υπάρχουν και οι Βασιλαντωνόπουλος και Γιαννούτσος που μάλλον θα δοθούν δανεικοί. Στα σέντερ μπακ μάλλον θα χρειαστεί έναν με δύο παίκτες, ανάλογα με την παραμονή ή όχι των Βράνιες και Τζανετόπουλου. Στα αμυντικά χαφ επίσης θα χρειαστεί δύο ή και τρεις παίκτες στις θέσεις των Γιόχανσον, Μοράν και Αϊντάρεβιτς και υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν ο Κονέ, ο Σιμόες και ο Γαλανόπουλος. Στα κεντρικά χαφ όπου επανέρχεται ο Μάνταλος και αποχωρεί ο Μασούντ θα χρειαστεί ένας παίκτης ακόμα για να υπάρχει μια τριάδα μαζί με τον Μπακασέτα. Στα πλάγια χαφ εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει πάση θυσία να παραμείνει ο Χριστοδουλόπουλος. Από εκεί και πέρα χρειάζονται τρεις παίκτες λαμβάνοντας υπόψη και την αποχώρηση του Κλωναρίδη καθώς και τον δανεισμό του Μεληκιώτη μαζί με τους Μπάμπη, Γιούση, Αντωνίου και Βλαχομήτρο. Στην κορυφή της επίθεσης απαιτείται σέντερ φορ κλάσης αν προκύψει αποχώρηση του Αραούχο για να αποτελέσει τρίο μαζί με Λιβάγια και Γιακουμάκη.

Για τον ημιτελικό με τη Λάρισα τι να γράψει κανείς; Τιμή και δόξα στον λυτρωτή που χωρίς να το πολυσκεφτεί έπιασε αυτό το τούβλο στο 95' και άλλαξε άρδην την μέχρι εκείνη τη στιγμή διαμορφωμένη κατάσταση αποκτώντας μερικούς εχθρούς παραπάνω από εκείνους που είχε μέχρι σήμερα.

Λάζαρε, από απόψε σε μισεί εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μπελάδες στους οποίους τους έβαλες αναγκάζοντάς τους να ζήσουν την αποφράδα βραδιά ενός τελικού μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι θα την βγάλουν καθαρή και εκ του ασφαλούς με ένα ΠΑΟΚ-Λάρισα.

Σε μισεί επίσης ο Κούγιας που προσωπικά νόμισα ότι στο 95' κάτι κατάπιε εκεί στον πάγκο και κινδυνέψαμε να τον χάσουμε. Δόξα τω θεώ δεν πρόκειται να τον στερηθούμε όμως.

Σε μισεί σύσσωμος ο ΠΑΟΚ κι ας λέει τις δικές του μπούρδες ο κάθε Πασχαλάκης ότι τάχα μου επιθυμούσε στον τελικό αντίπαλο την ΑΕΚ για να φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Κάτι τέτοια έλεγε και ο μπάρμπα Σάββας κι από τότε όποτε υπάρχει τελικός κυπέλλου εξαφανίζεται για ένα τριήμερο από τη χώρα. Στην πραγματικότητα κανένας από τον ΠΑΟΚ δεν επιθυμούσε τελικό με την ΑΕΚ γιατί όλοι ξέρουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να κερδίσουν και δυστυχώς γι' αυτούς στους τελικούς δεν παίζει και το ενδεχόμενο της τιμητικής ισοπαλίας.

Σε μισούν οι δικαστές που περίμεναν το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα για να βγάλουν την απόφασή τους σχετικά με την έφεση του ΠΑΟΚ τη στιγμή που όταν χρειάστηκε να βγάλουν απόφαση για να επιστρέψουν τους βαθμούς στον ΠΑΟΚ και να απαλλάξουν την έδρα του από προηγούμενη τιμωρία για να αντιμετωπίσει με κίνητρο την ΑΕΚ, συνεδρίασαν εν μία νυκτί και έβγαλαν απόφαση στις 3 τα ξημερώματα! Καταλαβαίνεις πόσο θα βόλευε ένας αποκλεισμός της ΑΕΚ για να έχουν δικαστές και κυβέρνηση έναν ικανοποιημένο ΠΑΟΚ που έστω θα είχε εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του! Είναι πολλές οι χαμένες ψήφοι της Βόρειας Ελλάδας Λάζαρε! Τι πήγες κι έκανες;

Σε μισούν και κάποιοι ακόμα τους οποίους δυστυχώς δεν μπορούμε να κατονομάσουμε για την χαλάστρα που τους έκανες. Ευτυχώς για εμάς που δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε μετά Χριστόν προφήτες επειδή για καλή μας τύχη στην περίπτωσή μας βρίσκει εφαρμογή το scripta manent. Όλα εδώ μέσα βρίσκονται γραμμένα και μάλιστα την πιο κατάλληλη στιγμή και πάντα πριν από τον φόνο. Ποτέ μετά.  

Για να πούμε και κάτι για τον αγώνα κορυφαίος του γηπέδου ο Λάζαρος με την τρέλα του που τόλμησε να κάνει αυτό που έκανε και δεύτερος ο Μπάρκας που πριν από την τρελή ενέργεια του Λάζαρου είχε προλάβει εκείνος να χαλάσει δυο-τρεις φορές τη σούπα που έβραζε πάνω στη φωτιά…