Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Οι... σύμμαχοι και τα καθρεφτάκια του χοντρού

Ο εκλεκτός του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αντικαθιστώντας τον Γιώργο Στράτο.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ψήφισαν "παρών" και "λευκό" αντίστοιχα, αφού η απουσία άλλου υποψηφίου τους διευκόλυνε και έτσι δεν χρειάστηκε να δώσουν την ψήφο τους στον υποψήφιο του Ολυμπιακού.

Τώρα βέβαια, εγείρεται το ερώτημα, γιατί η ΑΕΚ απέσυρε τον δικό της υποψήφιο από τη διαδικασία. Και μπορεί με την απόσυρση αυτής της υποψηφιότητας να απέφυγε μία πανηγυρική ήττα, όμως αν την διατηρούσε θα μπορούσε να εκθέσει χοντρά τους τάχα συντρόφους της στον αγώνα κατά της κάθαρσης ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι δεν θα είχαν άλλο δρόμο παρά να ψηφίσουν τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη που κατέβασε σαν υποψήφιο ο… μισητός τους αντίπαλος Ολυμπιακός. Γελάει το πανελλήνιο μαζί τους, όμως έτσι όπως το χειρίστηκαν στην ΑΕΚ ουσιαστικά τους έδωσαν άλλοθι. Η απάντηση των δήθεν πολέμιων της εγκληματικής οργάνωσης Σαββίδη και Αλαφούζου είναι, τι θέλουν και φωνάζουν εκεί στην ΑΕΚ αφού κι αυτοί λευκό σαν και μας ψήφισαν; Ποιο είναι το κακό που κάναμε εμείς δηλαδή; Κι άντε να τους απαντήσεις ότι είσαστε ρόμπες επειδή μόλις λίγους μήνες νωρίτερα ο… Ρώσσος πολέμαρχος είχε κηρύξει ανένδοτο κατά του χοντρού, ενώ ο μουλωχτός Τουίτι της Λεωφόρου που τώρα σφυρίζει αδιάφορα, κάποτε έσκιζε τα ρούχα του μέσα από το κανάλι του για να αποδείξει πόσο βρώμικος υπήρξε ο Μαρινάκης.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η επικοινωνιακή ήττα της ΑΕΚ που προήλθε από τον τελικό συμβιβασμό με την απόσυρση του υποψηφίου της, αλλά και η απώλεια στήριξης κατά την ψηφοφορία από παραδοσιακούς συμμάχους της όπως ο Παναιτωλικός και η Λαμία. Τι έφταιξε θα είναι καλύτερα να μας το απαντήσουν μέσα από την ΠΑΕ. Ήταν λάθος η επιλογή του προσώπου; Δεν τα κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις συμμαχίες που ήθελαν; Δεν μπόρεσαν να πείσουν τους εταίρους τους για την αγνότητα των προθέσεών τους; Ή μήπως εκεί στον Πειραιά είχαν περισσότερα διαθέσιμα καθρεφτάκια για να μοιράσουν στους ιθαγενείς; Με τι τους δελέασε ο Μαρινάκης και κατάφερε να πάρει και πάλι την εξουσία της Σούπερ Λίγκας στα χέρια του ένα μόλις χρόνο μετά την θεαματική κατάρρευσή του;

Για την ιστορία ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης πήρε 9 ψήφους, από τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Ξάνθη, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννενα και Λαμία.

"Λευκό" ψήφισαν οι ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός, "παρών" ο ΠΑΟΚ, ενώ απείχε η ΕΠΟ.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον περασμένο Νοέμβριο. Πριν μία διετία είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και του Ατρομήτου, όντας προσωπικός δικηγόρος του Γιώργου Σπανού, τον οποίο είχε εκπροσωπήσει σε πολλές σημαντικές υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας το παρόν έδωσε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Ναι καλέ, ο τιμωρημένος με απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Τι δεν καταλαβαίνεις;