Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δύσκολα η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έκανε το 2 στα 2 κερδίζοντας την αξιόμαχη Πυλαία με 29-26

Ζορίστηκε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ απέναντι στην πολύ καλή Πυλαία, την οποία τελικά κατάφερε να νικήσει με 29-26. Η ΑΕΚ, για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Handball Premier πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη και παρέμεινε έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχοντας κάνει το 2 στα 2. 

Η Πυλαία αιφνιδίασε την ΑΕΚ στην έναρξη του αγώνα, μπαίνοντας εντυπωσιακά και καταφέρνοντας να προηγηθεί με 0-5! Η Ένωση αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία και αυτό την δυσκόλεψε αρκετά στην προσπάθειά της να ανακάμψει και να φτάσει με ευκολία στο γκολ. Τελικά η ομάδα του Νίκου Γραμματικού ανέβασε την απόδοσή της και μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά, αρχικά στο 9-10 και στη συνέχεια να πάρει το προβάδισμα με 11-10. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα ισορρόπησε, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί να αυξήσει τη διαφορά στο σκορ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 14-14.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα αμυντικά προβλήματα της ΑΕΚ συνεχίστηκαν και το σκορ εναλλασσόταν διαρκώς με τις ισοπαλίες να έχουν την τιμητική τους φτάνοντας το σκορ στο 16-16. Η ΑΕΚ προς τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου μπόρεσε να ξεκολλήσει και να ξεφύγει με 4 γκολ διαφορά φτάνοντας το σκορ στο 20-16, όμως η Πυλαία δεν έλεγε να το βάλει κάτω και μείωσε πάλι σε 22-21. Τα ψυχικά αποθέματα όμως των παικτών του Δικεφάλου έπαιξαν τον ρόλο τους και παρά την πίεση που δέχτηκε η ΑΕΚ μπόρεσε να ελέγξει το ματς, να ηρεμήσει το παιχνίδι της και να φτάσει στην τελική τη νίκη με σκορ 29-26.