Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Η νίκη πρόκριση με 2-1 της ΑΕΚ επί της Λαμίας στο κύπελλο, η νίκη με 1-2 εκτός έδρας της ΑΕΚ Κ17 επί του Λεβαδειακού, η νίκη της Βασίλισσας με 91-71 επί του ΠΑΟΚ, η νίκη του χάντμπολ με 33-22 επί του Αερωπού, η νίκη του Futsal με 7-1 επί του Μινώταυρου και η περίεργη απόφαση της τιμωρίας της ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδος - 1η αγωνιστική
ΑΕΚ-Λαμία 2-1
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Με κορυφαίο τον Λούκας Μπογέ που μπήκε στο ματς στο 58' η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της Λαμίας στην Καλλιθέα βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στο Κύπελλο. Η ΑΕΚ σε μια κακιά στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, στο 64', δέχτηκε ένα γκολ από εκείνα που ούτε για αστείο δεν πρέπει να δέχεται και έτσι βρέθηκε νωρίς-νωρίς πίσω στο σκορ. Το τέρμα πέτυχε ο Επστάιν ύστερα από μεταβίβαση του Βασιλαντωνόπουλου. Με την είσοδο του Μπογέ όμως ο Δικέφαλος άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και στο 73' ο Αργεντινός με ωραία ενέργεια και μπόλικο πείσμα σερβίρει έτοιμο το γκολ της ισοφάρισης στον Γιώργο Γιακουμάκη που σε κενή εστία δεν δυσκολεύεται να το πετύχει. Στο 80' ο Μπογέ πιάνει ένα ωραίο σουτ και αναγκάζει τον αμυντικό της Λαμίας να σταματήσει τη μπάλα με το χέρι. Ο Γκάλο στο 81' αναλαμβάνει να εκτελέσει το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας και με μια τρομερή εκτέλεση πανομοιότυπη με εκείνη στο Γεντί Κουλέ επί του ΟΦΗ γράφει το τελικό 2-1.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ όπως είπαμε ο Μπογέ, έστω και γι' αυτά τα 35' που αγωνίστηκε και καλοί οι Μοράν, Σβάρνας, Γιαννιώτας και Γιακουμάκης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και το 0-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με πιο επιθετικές βλέψεις και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε τελικά να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που την φέρνουν στην πρώτη θέση του ομίλου της μαζί με τον Βόλο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν, Γιαννιώτας (66' λ.τρ. Γιούσης), Μπότος (58' Μπογέ), Αϊντάρεβιτς (74' Κλωναρίδης), Γιακουμάκης.

Λαμία: Μελισσάς, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ (66' Μπουλούλης), Επστάιν, Καραμάνος (83' Κωστίκας).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λεβαδειακός Κ17-ΑΕΚ Κ17 1-2

Η ομάδα Κ17 της ΑΕΚ νίκησε με 1-2 την αντίστοιχη του Λεβαδειακού στον εκτός έδρας αγώνα για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ17 της Super League 2018-19 που πραγματοποιήθηκε στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στη Λιβαδειά.

Η ομάδα του Γιώργου Αλεξόπουλου προηγήθηκε με γκολ του αρχηγού Γιάννη Κορομηλά στο 37' και παρά το γεγονός ότι στο 42' έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Σπύρου Καλούδη, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 68' ξανά με τον Κορομηλά.

Ο Λεβαδειακός μείωσε στο 80' με τον Δημήτρη Παπαθανασίου, αλλά στο 85' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Γιώργου Γερακιού και το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος.

ΑΕΚ: Καλούδης,  Πανταζέλος, Γκέγκα, Κώτσιος, Τζιάτζιος (73' Μαχαίρας)  Κάτσικας, Ζελενίτσας, Κορομηλάς (88' Θεοδώρου) Σταμούλης, Τσαρούχας (60' Ματζουρανάκης) Παναγιωτόπουλος (42' Θεοχάρης).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπάσκετ: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 91-71

Η Βασίλισσα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 91-71. Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και έχοντας σε τρομερή βραδιά τους Χάντερ και Λαρεντζάκη που πέτυχαν από 18 πόντους ο καθένας, η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΟΚ και αν στα τελευταία λεπτά ο Μπάνκι δεν χρησιμοποιούσε τους μικρούς η διαφορά ίσως να είχε ξεπεράσει τους 30 πόντους. Στους σκόρερ ακολούθησαν ο Ματσιούλις με 10 πόντους και οι Γρίφιν και Ρόμπερσον με 9 έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 48-35, 73-52, 91-71.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Σάκοτα 8 (2), Ματσιούλις 10 (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Χάντερ 18 (8 ριμπάουντ), Γκρίφιν 9 (1), Ράταν-Μέις 8 (1), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος 8 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Καββαδάς, Λαρεντζάκης 18 (3), Γιαννόπουλος 3 (1), Τσαλμπούρης, Ρόμπερσον 9.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης 3 (1), Σχίζας 3 (1), Χάτσερ 15 (3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Μορέιρα 10 (6 ριμπάουντ), Ζάρας 9 (2), Μαργαρίτης 11, Παπαντωνίου 3 (1), Αθηναίου 7 (1), Πόουπ 8.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάντμπολ: ΑΕΚ-Αερωπός Έδεσσας 33-22

Τέταρτη νίκη σερί για την ΑΕΚ στο χάντμπολ για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Handball Premier, με 33-22 επί του Αερωπού Έδεσσας, στην αίθουσα "Γ. Κασιμάτης" του ΟΑΚΑ.

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 7-2, 9-5, 12-7, 13-11, 16-13 (ημίχρονο), 19-15, 20-16, 22-18, 26-19, 30-20, 33-22.

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Γεωργιάδης 1, Ζαμπούνης 4, Συγγάρης, Μπάλαζ 4, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 1, Μπάγιος 5, Γιάκομπσεν 6, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής 2, Μυλωνάς 1, Αργυρού 2, Παλεβίτσιους 4, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα, Μπαλάσκας.

Αερωπός Έδεσσας (Γιάννης Πηλαλίδης): Αθανασίου, Μαυροδουλάκης, Μαυρόπουλος, Τζουβάρας, Θεοδωρόπουλος 2, Δημάκης 6, Κεσίδης 7, Μπάρμπας, Βαφείδης 2, Μισαηλίδης 3, Κυριακού 2, Αρβανιτίδης, Λιόφης.

Διαιτητές: Σκλαβενίτης-Κουτσός, Δίλεπτα: 5-2, Πέναλτι: 3/3-3.5
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Futsal: ΑΕΚ-Μινώταυρος 7-1

Την 4η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο Πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ! Η ομάδα ποδοσφαίρου σάλας της Ένωσης επικράτησε και του Μινώταυρου με 7-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Futsal Super League και συνέχισε με το απόλυτο των βαθμών στη διοργάνωση! 

Οι παίκτες του Γιάννη Ζιάβα προηγήθηκαν με τους Δελλαπόρτα και Μάνο στο 4′ και στο 9′ αντίστοιχα και οι Ασημακόπουλος και Δελλαπόρτας ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 23′, όμως ο Σκουτέλης στο 30' επανέφερε το +4 για τον "Δικέφαλο" γράφοντας το 5-1 και οι Μάντης και Ζιάκας διαμόρφωσαν το τελικό 7-1.

Για την ΑΕΚ σκόραραν: Δελλαπόρτας (2), Μάνος, Ασημακόπουλος, Σκουτέλης, Μάντης, Ζιάκας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια περίεργη απόφαση

Για πρώτη φορά μια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών για επεισόδια εκτός γηπέδου και μάλιστα χωρίς να υπάρξουν τραυματίες και υλικές ζημιές. Την απόφαση αυτή -την πρώτη του από τη θέση του αθλητικού δικαστή- έβγαλε ο νέος δικαστής Χριστόφορος Μάρκου σε ανύποπτο χρόνο και κατακρεούργησε την ΑΕΚ άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας. Η ίδια επιτροπή που θεώρησε βιαιοπραγία κάποιες μικροεντάσεις εκτός γηπέδου, δεν είχε θεωρήσει βιαιοπραγία την εκτόξευση της φονικής φωτοβολίδας ευθείας βολής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη αλλοίωση του πρωταθλήματος από το νέο αθλητικό δικαστή που καταδίκασε την ΑΕΚ σε αφαίρεση 3 βαθμών και τιμωρία της έδρας της για 2 αγωνιστικές. Ο νέος αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου στην πρώτη σοβαρή υπόθεση της καριέρας του αλλοίωσε με την απόφαση του την βαθμολογία καθιστώντας την ΑΕΚ ως την πρώτη ομάδα στα χρονικά που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές και χωρίς να επηρεαστεί στο παραμικρό το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού που δεν διεκόπη ούτε για ένα δευτερόλεπτο και έληξε κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή και τους αγωνιζόμενους παίκτες.

Αλγεινή εντύπωση πάντως, εκτός από το μέγεθος της ποινής, έκανε και το γεγονός ότι ο νέος αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου έβγαλε μια τόσο σημαντική απόφαση σε μόλις μιάμιση ώρα και χωρίς να δεχτεί κατάθεση υπομνήματος όπως είχε ζητήσει η ΑΕΚ μέσω του Μηνά Λυσσάνδρου! Η ΑΕΚ προσέφυγε ήδη στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την ακύρωση της απόφασης που αλλοιώνει εντελώς το πρωτάθλημα και στην ουσία ευνοεί τους αντιπάλους της ΑΕΚ σα να επρόκειτο για… παραγγελία τους! Ο νέος αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου ίσως θεώρησε βιαιοπραγία την εκτόξευση αντικειμένου, όμως η ισονομία απαιτεί ίση αντιμετώπιση χωρίς να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον καθένα κατά το δοκούν. Μη ξεχνάμε ότι η ίδια επιτροπή δεν θεώρησε βιαιοπραγία την φωτοβολίδα ευθείας βολής που έριξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους οπαδούς του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, μέσα στο γήπεδο και που έγινε αφορμή για να διακοπεί ο αγώνας.

Επίσης, μια μέρα νωρίτερα, για επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και κάθε λογής επικίνδυνων αντικειμένων έξω από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με 15.000 πρόστιμο παρότι υπήρχαν και τραυματίες και υλικές ζημιές με τον εμπρησμό μια αστυνομικής κλούβας και μιας καντίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδίκασης ο δικαστής συγκρίνοντας τα γεγονότα στο ΠΑΟΚ-Άρης είπε ότι πρόκειται για διαφορετικές επιτροπές χωρίς η ΑΕΚ να έχει αναφέρει πουθενά την υπόθεση του ΠΑΟΚ. Μεγάλη ευθύνη φυσικά έχουν για άλλη μια φορά αυτοί που φτιάχνουν τους κανονισμούς αφού τους αφήνουν τόσο φλου που να επιτρέπουν διαφορετικές αποφάσεις για σχεδόν ίδια περιστατικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: