Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πρώτο φαβορί η ΑΕΚ και φέτος για τον τίτλο

Η ΑΕΚ παραμένει πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος! Και εξηγούμαι. Η ΑΕΚ ισοφαρίζοντας στο 90' τον Ολυμπιακό, ουσιαστικά παρέμεινε μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του τίτλου, για να μη πω ότι μαζί με τον ΠΑΟΚ παραμένουν τα δύο μεγάλα φαβορί για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η ΑΕΚ έχει χάσει στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 και έχει παραχωρήσει ισοπαλία στον Ολυμπιακό 1-1. Αλλά αυτά είναι ντέρμπι και στα ντέρμπι πάντα μπορεί να έρθει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Τα παιχνίδια που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα είναι εκείνα με τις μικρομεσαίες και μικρές ομάδες του πρωταθλήματος, όπου εκείνος που θα εμφανίσει τις μικρότερες απώλειες θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα της κούρσας του πρωταθλήματος. Και φυσικά το μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξουν τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ, εύκολα ή δύσκολα, έχει περάσει από δυο πολύ σκληρές έδρες. Την Τρίπολη και το Ηράκλειο, όπου κέρδισε τον Αστέρα με 0-1 και τον ΟΦΗ με 0-3, συγκεντρώνοντας το απόλυτο των βαθμών. Ταυτόχρονα έχει πετύχει το απόλυτο και στα δύο παιχνίδια, μέχρι τώρα, που έχει δώσει στο ΟΑΚΑ με μικρομεσαίες ομάδες, κερδίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 και τον Πανιώνιο με 4-0. Συνολικά η ΑΕΚ σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια έχει πετύχει 10 γκολ και δεν έχει δεχτεί κανένα!

Σε ό,τι αφορά στους αντιπάλους της, ο Ολυμπιακός δεν πείθει ούτε τον εαυτό του ότι θα καταφέρει φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αν δεν είχε αυτή την τρομερή ρέντα με την οποία κέρδισε δύο κρίσιμα παιχνίδια με γκολ στο 92' και στο 94' θα μετρούσε ήδη μια οδυνηρή απώλεια 4 βαθμών από μικρομεσαίους αντιπάλους όπως ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πανιώνιος. Αλλά μόνο με τη ρέντα κανείς δεν αναδείχτηκε ποτέ πρωταθλητής.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη φέτος ίσως διαθέτει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων η οποία είναι και δεμένη λόγω της παρουσίας πολλών παικτών για δεύτερη χρονιά μαζί. Επίσης είναι δουλεμένη ομάδα χάρη στην καλή δουλειά που κάνει ο προπονητής του, άσχετα με την ποσότητα του στόκου που κουβαλάει στον εγκέφαλό του. Τρίτον έχει κι αυτός μεγάλη ρέντα και τέταρτον έχει και τις άκρες του στα κέντρα αποφάσεων, κάτι που δεν διέθετε ποτέ. Αλλά έχει και κάτι αρνητικό μέσα σε όλα τα καλά. Κάτι που το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας. Είναι… ΠΑΟΚ με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δηλαδή αναμενόμενα θα την πατήσει εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς τους. Τέλος, σαν κερασάκι στην τούρτα, έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο μέσα στο ΟΑΚΑ.

Δεν λέω ότι όλα θα είναι ρόδινα για την ΑΕΚ αλλά αν προσέξει λίγο και καταφέρει να καθαρίζει τα παιχνίδια με τους λεγόμενους βατούς αντιπάλους, είναι μέσα στις δυνατότητές της να κερδίσει και τα δύο ντέρμπι του δεύτερου γύρου, στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ και στο Καραϊσκάκης με Ολυμπιακό. Ακόμα κι αν στο δεύτερο φέρει μια ισοπαλία πάλι εντός του στόχου της θα βρίσκεται.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να επιδειχτεί στα δύσκολα παιχνίδια, εντός και εκτός, με τον αναγεννημένο Παναθηναϊκό, τον σκληροτράχηλο Άρη και τον πάντα επικίνδυνο Ατρόμητο, που κατά την προσωπική μου άποψη θα αναδειχτούν και οι τρεις σε ρυθμιστές του πρωταθλήματος…