Με αυτή τη μεταγραφή κλείνει η αριστερή πτέρυγα της επίθεσης που θα περιλαμβάνει δύο παίκτες. Τον Κουτέσα και τον Κοϊτά. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Γκατσίνοβιτς και ο Μαρσιάλ, οπότε με τους Κουτέσα και Κοϊτά θα πορευτεί η ΑΕΚ.
Στη συνέχεια περνάμε στη θέση της κορυφής της επίθεσης όπου αναμένεται γερό χτύπημα για την απόκτηση βασικού σέντερ φορ. Ο Ζίνι, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Λεβαδειακό, θα είναι ο δεύτερος τη τάξη φορ, ενώ ο Πιερό θα συμπληρώνει την τριάδα και προορίζεται για παιχνίδια που θα χρειαστεί ένας ψηλός φορ, αν η ομάδα επιλέξει να παίξει με σέντρες ψάχνοντας το κεφάλι του.
Στη δεξιά πτέρυγα όλα θα κριθούν από την απόφαση του Ελίασον να μείνει ή να αποχωρήσει, υπό την προϋπόθεση ότι θα φέρει πρόταση που θα ικανοποιεί την ΑΕΚ. Αν επιλέξει να μείνει προορίζεται για βασικός και θα αποκτηθεί ένας ακόμα δεξιός ακραίος για αναπληρωματικός του. Φερνάντες και Λαμέλα ανήκουν στην κατηγορία των παικτών που δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της νέας ΑΕΚ, ο δε Τσιλούλης έχει ετοιμάσει ήδη τις βαλίτσες του για τον νέο προορισμό του.
Στο χώρο του κέντρου εκείνοι που θα μείνουν από την παλιά φρουρά θα είναι οι Λιούμπισιτς και Μάνταλος, για το δημιουργικό κομμάτι. Φυσικά θα αποκτηθούν ένας δεξιός μέσος, ένας αριστερός μέσος, καθώς και ένας κεντρικός επιτελικός μέσος. Ο Περέιρα δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό ενώ για τον Πινέδα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές οι προβλέψεις για την παραμονή του αν και έχουν αλλάξει τα δεδομένα με την πτώση της απόδοσής του και δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να καλύψει τη ρήτρα των 8 εκατομμυρίων που απαιτείται για να τον αποκτήσει.
Στους αμυντικούς μέσους η τάση είναι να παραμείνουν Γιόνσον και Σιμάνσκι, εκτός αν έρθει κάποια ικανοποιητική πρόταση για τον τελευταίο. Θα αποκτηθεί σίγουρα ένα αμυντικό χαφ ιδιαίτερα μεγάλων αξιώσεων.
Στο κέντρο της άμυνας παραμένει μόνο ο Μήτογλου και επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Ανόρθωση ο Χρυσόπουλος. Η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση δύο στόπερ με περγαμηνές. Ο Βίντα επιθυμεί να συνεχίσει έστω και με περιορισμένες συμμετοχές αλλά η πρόθεση είναι να κρεμάσει τα παπούτσια του και να αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο. Ο Μουκουντί κατά 90% φεύγει για Γαλλία με κλεισμένη μεταγραφή ενώ και με τον Κάλενς διακόπτεται η συνεργασία.
Στο αριστερό άκρο της άμυνας αναμένεται η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών με τον ένα από τους δύο να είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Κυριακόπουλος από τη Μόντσα. Ο Χατζισαφί έκλεισε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ αφού έληξε το συμβόλαιό του ενώ για τον Πήλιο αναμένεται η τελική απόφαση αν θα δοθεί δανεικός ή θα αφεθεί ελεύθερος.
Στα δεξιά της άμυνας και παρά τα όσα λέγονται αλλά και την επιθυμία που είχε εκφράσει ο παίκτης για αποχώρηση, η τάση που επικρατεί είναι να παραμείνει ο Ρότα. Άλλωστε έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο ενώ η ΑΕΚ λαμβάνει υπόψη της και την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα. Ο παίκτης είναι όλοι σίγουροι ότι θα αλλάξει γνώμη αφού όσα είπε ήταν πάνω στην φόρτιση που είχε προκληθεί από τις τελευταίες εξελίξεις. Βέβαια, θα αποκτηθεί ένας δεξιός μπακ, ο οποίος ενδεχομένως να προορίζεται για βασικός με τον Ρότα να αποτελεί την εναλλακτική λύση. Αυτό σημαίνει ότι ο Οντουμπάτζο λογικά θα αποχαιρετήσει την ΑΕΚ.
Τέλος, κατά τα φαινόμενα, στη θέση κάτω από τα γκολπόστ τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν με την παραμονή των Μπρινιόλι και Στρακόσα, ενώ θα επιλεγεί ένας από τους νέους της Κ19 για τρίτος.
Συνολική εκτίμηση: α) Παραμένουν 11 παίκτες από την παλιά φρουρά (Μπρινιόλι, Στρακόσα, Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλος, Λιούμπισιτς, Ελίασον, Κοϊτά, Πιερό) β) αποχωρούν 12 παίκτες από την παλιά φρουρά (Οντουμπάτζο, Χατζισαφί, Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς, Περέιρα, Λαμέλα, Φερνάντες, Τσιλούλης, Μαρσιάλ, Γκατσίνοβιτς) γ) επιστρέφουν 2 παίκτες από δανεισμό (Χρυσόπουλος, Ζίνι) δ) Θα αποκτηθούν 12 παίκτες (1 δεξιός αμυντικός, 2 αριστεροί αμυντικοί, 2 στόπερ, 1 αμυντικός μέσος, 1 δεξιός μέσος, 1 αριστερός μέσος, 1 κεντρικός επιτελικός μέσος, 1 δεξιός μεσοεπιθετικός, 1 σέντερ φορ και 1 αριστερός μεσοεπιθετικός-αποκτήθηκε ήδη ο Κουτέσα).
Από εδώ και πέρα ό,τι θα βγαίνει επίσημα από την ΑΕΚ θα το ανακοινώνουμε…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.