Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αστειότητες


- Αστειότητα Νο 1: ο… διακαής πόθος διοίκησης και προπονητή να κρατήσουν τον Γκερέιρο!

- Αστειότητα Νο 2: η… λίστα των κομμένων που παρέδωσε ο Βλάχος. Παντού δημοσιεύτηκαν τα ονόματά τους. Αγκιριμπά, Σταματής, Φέτσης είχαν κοπεί από τον Βλάχο και έψαχναν ομάδες για να φύγουν. Και οι τρεις αναχωρούν για την προετοιμασία στο Τσέστερ!

- Αστειότητα Νο 3: η ομάδα θα έφευγε με 25 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Τελικά φεύγει με 29! Αλλά μέσα σ' αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι Καράμπελας και Κοντοές! Επίσης δεν περιλαμβάνονται ούτε τα δύο πολυδιαφημισμένα ταλέντα που όλοι με σιγουριά περιμέναμε να τα δούμε στην πρώτη ομάδα, ο Πολ Κατσέτης και ο Κώστας Βλάχος, αλλά δεν περιλαμβάνεται ούτε και ο Μιχάλης Παυλής που τον έφεραν πίσω για να του δώσουν μία ακόμα ευκαιρία. Μάλλον θα τους έκλεψαν στο δρόμο οι νεράιδες!

- Αστειότητητα Νο 4: ότι το ανέκδοτο με τους γιους και τα ανίψια παρατράβηξε. Εσείς οι κοινοί θνητοί δεν κάνατε κανένα γιο που να έμαθε να κλωτσάει το τόπι και να μπορεί να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο; Μόνο ο γιος τού Σταματή, ο γιος τού Μανωλά, ο ανιψιός τού Μανωλά, ο γιος τού Δώνη, ο γιος τού Ιντζόγλου, ο ανιψιός τού Παπαιωάννου και ένα κάρο φορτωμένο με γιους και ανίψια παλαιών ποδοσφαιριστών κρίθηκαν ικανοί να παίζουν ποδόσφαιρο; Σε λίγο θα μας πουν ότι έφεραν και την κόρη τού Παραπραστανίτη για να την δοκιμάσουν!

- Αστειότητα Νο 5: που μας την υπενθύμισε ο καλός φίλος και εξαίρετος blogger BALADEUR. Ντεμπούτο Μάκου στην Μόναχο 1860: 1 γκολ, 1 ασίστ. Ντεμπούτο Μπλάνκο στην Μόναχο 1860: 2 γκολ, 1 ασίστ. Ντεμπούτο Ταχτσίδη στην Ρόμα: 1 γκολ (τι γκολ, γκολάρα!), 1 ασίστ (εκπληκτική ασίστ). Παλιά, όσοι έφευγαν από την ΑΕΚ έπεφτε κατάρα στα κεφάλια τους και δεν μπορούσαν να στεριώσουν. Τώρα γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Όσοι φεύγουν από την ΑΕΚ σπάει γι' αυτούς η κατάρα και βρίσκουν την υγειά τους. Ρε μπας και τα τελευταία χρόνια κατέχει καμιά ανεπίσημη θέση στα διοικητικά τής ΑΕΚ ο Μητσοτάκης;

- Αντί άλλης αστειότητας: Θα μπορούσε κανείς από τη θέση τού προέδρου τής ΑΕΚ να ξεπουλήσει παίκτες όπως ο Λεονάρντο, ο Μάκος και ο Κλωναρίδης, χωρίς να χρειαστεί καν να αγοράσει τσίγκινο σωβρακάκι, αν δεν υπήρχε μπροστά του το ανάχωμα που ακούει στο όνομα Θωμάς Μαύρος; Μήπως εξηγείται έτσι η ευκολία με την οποία τον καλοδέχτηκαν στην ομάδα ενώ ήξεραν ότι σαν όνομα μπορούσε να τους καπελώσει όλους; Μήπως ο Θωμάς αυτοπαγιδεύτηκε; Και μήπως όταν θα έχει γίνει η βρώμικη δουλειά που δεν θα τον χρειάζονται άλλο τον εξαναγκάσουν με τη συμπεριφορά τους να τα βροντήξει και να φύγει; Γιατί περίπτωση να έχει δεχτεί να συμμετάσχει συνειδητά σε τέτοιο κόλπο γκρόσο ο Θωμάς, δεν υπάρχει!

- Και τελικά, γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε, είναι μια μορφή χρεοκοπίας κι αυτή που επέλεξαν στην ΑΕΚ. Η διαφορά είναι ότι η χρεοκοπημένη νέα ΑΕΚ δεν θα παίζει σε μικρότερη κατηγορία, αλλά θα εξαπατά τους οπαδούς της για να μη δεχτούν τέτοιο ισχυρό σοκ, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι σαν ομάδα ανήκει στη μεγάλη κατηγορία. Και φυσικά μ' αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να σώσει ό,τι περισώζεται από πλευράς φιλάθλων που θα την ακολουθούν. Αλλά ο κόσμος τής ΑΕΚ δεν αισθάνεται μόνο απογοητευμένος, αισθάνεται και βαθιά προδομένος. Ο κόσμος δεν απέχει από την ΑΕΚ αλλά από τους προδότες που την έζωσαν. Αρνείται να παίξει άλλο το παιχνίδι τους. Βαρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό που χάριζε σε μερικούς, δύναμη, εξουσία και χρήμα και ουσιαστικά απαξίωνε την ομάδα μέρα με τη μέρα οδηγώντας την μαθηματικά στο χάλι που βρίσκεται σήμερα.

- Ακούγαμε για πακτωλό χρημάτων που έσπρωξαν οι μέτοχοι από το 2004 μέχρι το 2009 -γιατί τότε ήταν που έκλεισαν οι κάνουλες- αλλά εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τα ποσά που άφηναν να διαρρέουν τα παπαγαλάκια τους δεξιά κι αριστερά ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Όπως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τα ποσά που πουλήθηκαν φέτος τα κορυφαία ονόματα της ΑΕΚ είναι ακριβώς αυτά που μας ξεφούρνισαν. Κι όλο αυτό γιατί πιστεύω ότι τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αναφέρονται με μεγάλη ευκολία στις εφημερίδες ότι έπεσαν στην ΑΕΚ μέσα σε 5 χρόνια, δεν είναι πραγματικά. Κανένας, ούτε ο τίγρης, ούτε ο Πόλυς, ούτε ο Γκίκας, ούτε ο Παππάς και πολύ περισσότερο ούτε ο Νοτιάς δεν τα διαθέτουν κι αν διαθέτουν κάποια χρήματα δεν τα έχουν για πέταμα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο όπως είναι η ΑΕΚ. Ο τίγρης άλλωστε είναι ο μόνος που το ξεκαθάρισε. Κάντε μου εσείς λεζάντα από τις εφημερίδες αλλά από μένα μη περιμένετε να μπω και να βάλω ούτε ευρώ. Οι άλλοι έβαλαν κάτι ψιλά αλλά σε καμιά περίπτωση τα 70 εκατομμύρια που διατείνονται. Και ήξεραν ότι αυτό δεν πρόκειται να φανεί σε κανέναν διαχειριστικό έλεγχο. Πιστεύω επίσης πως, όταν έκαναν πίσω κανείς τους δεν χάρισε τα όσα είχε βάλει στην ομάδα. Αυτά είναι ουτοπικά πράγματα και γίνονται μόνο στη Ντίσνεϊλαντ. Κι εκεί τα κάνουν ο Ντόναλντ και ο Μίκυ και όχι εφοπλιστές και εκατομμυριούχοι. Γιατί αν τα έκαναν δεν θα είχαν εφοπλιστικά γραφεία στον Πειραιά αλλά θα έμεναν σε παράγκες στη Λιμνούπολη. Την ΑΕΚ σίγουρα την έχουν χρεώσει με τα ποσά που έβαλαν στα ταμεία της. Και κάποια μέρα ξέρουν ότι θα τα πάρουν πίσω (αν δεν τα έχουν πάρει ήδη). Ως προς τον Νοτιά, έχει καβάντζα το προπονητικό στα Σπάτα. Σε δική του εταιρεία ανήκει, όχι στην ΑΕΚ. Και οι υπόλοιποι την έχουν βρει την άκρη τους και μην αγχώνεστε. Ρομαντικός κι ονειροπόλος άντε να βρεθεί ένας στον αιώνα, όπως ήταν ο θείος Λουκάς που έπαιξε το κεφάλι του από την αγάπη του στην ΑΕΚ. Αλλά πέντε μαζί και μάλιστα στην ίδια ομάδα και την ίδια εποχή, δεν θα ήταν ρεκόρ για να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες αλλά στο βιβλίο τού… σύμπαντος!

6 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Το θέμα της ΑΕΚ (μου) είναι αρκετά στενάχωρο. Το κακό δεν είναι (μόνο) το ξεπούλημα. Αλλά το ξεπούλημα χωρίς προοπτική, αφού δεν πρόκειται να μας σώσει! Τελικά αυτό που θα δούμε φέτος στο γήπεδο θα είναι μία ομάδα που αν αντικαταστήσεις την φανέλα δύσκολα θα ήταν ανταγωνιστική ακόμη και στην football league.

Στα του Μαύρου, που γραφείς, συμφωνώ απολύτως. Τους ίδιους προβληματισμούς είχα αναπτύξει σε τούτο το ιστολόγιο (σε σχόλιο) όταν πρωτοανέλαβε. Χωρίς μετοχές στα χέρια, διοίκηση δεν μπορείς να ασκήσεις. Κι όταν τόλμησε να ψελλίσει πως θα σχηματίσει δικό του συμβούλιο και θ’ αναλάβει πρόεδρος ο Δημητρέλος είπε πως δεν βοηθούν αυτές οι κουβέντες! Εύκολο είναι να αφήσεις την καρέκλα;

Εκτός από Αρκούδα, εκτός από Τσίτα έχουμε και ΚΟΥΡΕΛΑ; Που πας να κάνεις καριέρα με τέτοιο όνομα; Είδες το βίντεο με την ασίστ του Ταχτσίδη; Απίστευτη κάθετη! Αυτό είναι συμβουλή: όσα νεαρά ταλαντούχα παιδιά της ΑΕΚ φιλοδοξούν να γίνουν ποδοσφαιριστές ας φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σ’ αυτήν την ΑΕΚ ούτε θα βελτιωθούν και θα έχουν και την μουρμούρα των προπονητών της εξέδρας στο πρώτο λάθος!

Αυτή η αφαίμαξη που γίνεται στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ χωρίς ανάλογα οφέλη είναι εγκληματική. Χάνεις τσάμπα τον Μπλάνκο, τον Τσιμπούρ, τον Μανωλά και πόσους ακόμη. Δίνεις με ψίχουλα, Μάκο, Γκέντσογλου, Κονέ, Ταχτσίδη, Πλιάτσικα, Χέτεμαϊ και δεν θυμάμαι ποιους άλλους. Και περιμένεις να ξοφλήσεις τα χρέη σου; Είναι δυνατόν; Πως;

Κι ένα τελευταίο. Αφορά τα εισιτήρια. Όλοι μιλούν για χαμηλή κίνηση στις πωλήσεις των διαρκείας. Sorry, αλλά το μέχρι στιγμής νούμερο (γύρω στις 8.000) είναι μεγάλο με τα υπάρχοντα δεδομένα. Πολύ μεγάλο θα έλεγα. Κάποιοι μάλλον ονειρεύονται την δική τους πραγματικότητα!

Μόρα, αγόρι μου, σε συμπαθώ (πάντα σε συμπαθούσα). Σέβομαι τους προβληματισμούς σου για τον αν πρέπει να υπογράψεις (σ’ αυτήν) την ΑΕΚ. Εμάς είναι καψούρα μας, εσένα είναι το επάγγελμά σου και πρέπει να σκέφτεσαι τα πάντα δύο και τρεις φορές πριν υπογράψεις οτιδήποτε. Δεν θα σου κρατήσω μούτρα κι αν ακόμη αρνηθείς. Όμως αυτό που είπες (θα προπονηθώ με τον Πανιώνιο και θα αποφασίσω) είναι φάουλ, μεγάλο φάουλ. Αν ήμουν διοίκηση θα σου είχα βγάλει ήδη κόκκινη κάρτα.

Είχες - δεν είχες μ' έβαλες να γράψω σεντόνι. Κέρνα λουκουμάδες τώρα...

KANTHAR0S είπε...

Σύντομα θα γράψω, ίσως και σήμερα, ένα άρθρο περί χρεών, το οποίο αφορά πρωτίστως την ΑΕΚ και τον Άρη. Κανονικά θα έπρεπε να αφορά και τον ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ, αλλά, βλέπεις, αυτοί οι δυο έχουν άσσους στα μανίκια τους.

BALADEUR είπε...

Κι άλλο γκολ ο Ίσμαελ με την Μόναχο 1860. Αυτή την φορά κόντρα στην Γκλάντμπαχ. 2 ματς (ως αλλαγή και στα δύο) 3 γκολ. Εύχομαι η ευχέρεια στο σκοράρισμα να συνεχιστεί και στα επίσημα παιχνίδια...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Τα δικά σου σχόλια πρέπει να γίνονται αναρτήσεις για να τα διαβάζει περισσότερος κόσμος.

Μα πώς να μην αντιδράσει ο Δημητρέλος αφού δεν είναι άλλο παρά η φωνή των κυρίων του. Θα άφηναν ποτέ οι μεγαλομέτοχοι άνθρωπο που δεν είναι δικός τους να διαχειριστεί τα λεφτά τους; Γιατί μη ξεχνάμε πως ότι περιουσιακό στοιχείο διέθετε (γιατί πια δεν διαθέτει) η ΑΕΚ είναι δικό τους. Ουσιαστικά υποθηκευμένα σ' αυτούς είναι όλα. Αυτά για τους αφελείς που αναμασάνε ότι οι άνθρωποι έβαλαν λεφτά και μετά τα... χάρισαν. Με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων βγάζουν ένα κομμάτι από τη ζημιά τους. Αλλιώς πώς γίνεται μετά από τόσες πωλήσεις και τόσα διαρκείας που έχουν φύγει να ψάχνουν ακόμα μέχρι τις 5 του μήνα άλλες 300 χιλιάδες για να πληρώσουν τη δόση τού 2011 για το άρθρο 44; Ο Μαύρος τούς χρησίμευσε σαν κυματοθραύστης για να μπορέσουν να κάνουν αυτές τις πωλήσεις παικτών. Σαν μάνα εξ ουρανού τον είδαν. Να μη το εκμεταλλευόντουσαν; Και μη νομίζεις ότι δεν έκαναν τα ίδια με τον Ντέμη που τελικά αποδείχτηκε ιδιαίτερα αφελής και φορτώθηκε ο ίδιος όλες τις αμαρτίες τους. Γι' αυτό φωνάζω και επιμένω πως ήταν λάθος του τότε να φύγει. Εκείνος έγινε αποδιοπομπαίος τράγος κι αυτοί ήρωες που έμειναν στις επάλξεις να σώσουν την ΑΕΚ. Και την έσωσαν. Δυστυχώς βλέπω η ΠΑΕ να ακολουθεί την τύχη τού μπάσκετ.

Τον Ταχτσίδη τον πήγαινα πολύ σαν παίκτη. Εντάξει, είχε χάσει κάπου τη μπάλα με την προσωπική του ζωή, αλλά ένα παιδί 19 χρονών ήταν. Γι' αυτό μια σοβαρή ομάδα διαθέτει ψυχολόγους για να μπορεί να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στα νέα παιδιά που εύκολο είναι να παρασυρθούν από τις σειρήνες τής δημοσιότητας. Ο Ταχτσίδης χάθηκε για 30 χιλιάρικα. Όπου το πεις θα σε πάρουν για τρελό. Τα ίδια έκαναν και με τον Κονέ. Γι΄αυτό λέω και φωνάζω ότι υπήρχε σχέδιο αποψίλωσης της ομάδας. Δεν είναι δυνατόν να μην επενδύσεις σαν εταιρεία στα δικά σου παιδιά που έχουν δώσει δείγματα της αξίας τους.

Φαντάζεσαι τι θα φωνάζουν οι θερμόαιμοι από τις εξέδρες φέτος; Τσίτα στον Αρκούδα ρε Κουρέλα! χα, χα, χα... θα πέσει πολύ γέλιο.

Για τα εισιτήρια έχεις μεγάλο δίκιο. Τα 8.000 είναι φανταστικός αριθμός για φέτος με την κατάσταση που επικρατεί. Και αποδεικνύουν για μένα πόσο αγαπησιάρικη είναι αυτή η ομάδα και πόσο καψούρηδες μαζί της οι οπαδοί της. Είχα κάνει την πρόβλεψη ότι ο τελικός αριθμός των φετινών διαρκείας θα κινηθεί γύρω στις 12.000 κομμάτια. Αριθμός μεγαλύτερος από τον περσινό και εφάμιλλος με τον προπέρσινο. Αυτό με τόσα προβλήματα είναι επίτευγμα. Κι ας μην προσπαθήσει να το οικειοπηθεί κανείς τους. Αυτό το κατόρθωμα ανήκει στην ίδια την ΑΕΚ και στην τρέλα τού κόσμου της.

Με τον Μόρα εγώ έχω σπαστεί από την πρώτη φορά που συζητούσε μαζί του η τότε διοίκηση για την επιστροφή του. Το έπαιζε μεγάλη φίρμα και δεν καταδεχόταν να έρθει. Άσε που είχε καψούρα να πάει στο λιμάνι. Δεν είδε ποτέ τα παραδείγματα του Δέλλα και του Κυριάκου. Αλλά και σαν παίκτης με χάλαγε πάντα απίστευτα, παρόλο που ββελτιώθηκε αισθητά στην Ιταλία. Κι αυτό με τον Πανιώνιο, που ξέρει πόσο πονάει τους ΑΕΚτζήδες έτσι όπως της έχουν φερθεί οι Νεοσμυρνιώτες αν και η ΑΕΚ υπήρξε ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος αποδέκτης των συνήθως σκάρτων -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- προϊόντων τους. Αλλά παίκτης που είναι ένα χρόνο στην ανεργία και εξακολουθεί να το παίζει βεντέτα ας πάει καλύτερα σε κανένα Λεβαδειακό τού Κομπότη να έρθει να στρώσει. Και ο Πανιώνιος καλός είναι. Θα ταιριάξουν και τα χνώτα τους εκεί.

Σου έχω έτοιμο ένα βουνό από λουκουμάδες και ένα ποτάμι μέλι να ρίξεις από πάνω :-)

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Θα περιμένω να το διαβάσω. Μη βγάλεις από το μυαλό σου ότι με τον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνονται. Αναστολή έχει πάρει. Με μηχανική υποστήριξη υπάρχει. Ο Αλαφούζος αν δει πως δεν του βγαίνουν τα χαρτιά θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ως νέος Βγενόπουλος. Αλλά και που είναι στο κόλπο τι προσφέρει; Έχει βάλει φράγκο; Μόνο τα σιχαμερά σποτάκια από τον ΣΚΑΪ που καλούν τους αφελείς να πληρώσουν μαλακίες άλλων. Όπως κάνουν και στην ΑΕΚ μόνο που εκεί δεν έχουν κανάλι να τους προμοτάρει...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Α, ρε Μπλάνκο!, Α, ρε Μπλάνκο!
Α, ρε παπάρα Αδαμίδη που του την έσκασες και τον άφησες ελεύθερο!
Μα πόσο φελλοί οι πούστηδες; Πόσο φελλοί! Μακάρι το παιδί να έχει καλή συνέχεια...