Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καλή αρχή ρε μάγκες

Η ΑΕΚ έχασε 1-0 από την Πρέστον αλλά αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Ούτε κριτική σηκώνει ο συγκεκριμένος αγώνας ούτε εξυπνάδες. Τα πιτσιρίκια φαίνεται να έχουν πάρει στα σοβαρά το ρόλο τους και δείχνουν αποφασισμένα να αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δίνεται. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Διαφωνώ με τις κριτικές που διάβασα και άκουσα, ότι η ΑΕΚ έχασε δήθεν από μια γκάφα τού Αραμπατζή. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κάνει αυτό που κρίνει σωστό, να πέσει δηλαδή στα πόδια τού επιθετικού που έχει φτάσει μια ανάσα από το τέρμα του, αλλά τον προδίδει η μπάλα που βρίσκει στο χέρι του και με τα φάλτσα που έχει καταλήγει στο τέρμα. Ακόμα όμως κι αν δεν εύρισκε στο χέρι του η μπάλα και περνούσε -γιατί ουσιαστικά σέντρα ήθελε να κάνει ο επιθετικός τής Πρέστον- πάλι θα κατέληγε σε κάποιον επιθετικό που θα την έσπρωχνε στα δίχτυα. Μην αρχίσουμε από τώρα να καίμε τους παίκτες μας. Μεγαλύτερη ευθύνη ίσως να φέρνει ο Παπαδημητρίου που τον κυνηγάει και τον αφήνει να τρέξει παράλληλα σχεδόν όλη τη γραμμή τού άουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αλλά αυτά τα λάθη εντάσσονται στον τομέα τής έλλειψης εμπειριών τις οποίες στερούνται οι πιτσιρικάδες.

Διαφωνώ επίσης με την άποψη ότι η Πρέστον δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρός αντίπαλος για να εξαχθούν συμπεράσματα. Μπορεί να παίζει στην τρίτη κατηγορία τής Αγγλίας, αλλά σε δυναμική αυτές οι ομάδες είναι σχεδόν ισάξιες με τις περισσότερες ομάδες τής δικιάς μας Σούπερ Λίγκας, εξαιρουμένου βέβαια του Ολυμπιακού. Άρα το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ είναι ότι το ξεκίνημα κρίνεται επιτυχημένο, χωρίς να σημαίνει φυσικά τίποτα αυτό αφού έχουμε ακόμα πολύ ψωμί μπροστά μας.

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Το είδες το ματς; Εγώ όχι, αλλά με "ψήσανε" να δω το επόμενο!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Το είδα. Το πρώτο ημίχρονο σούπα. Το δεύτερο αρκετά καλό. Είχαμε και δοκάρι και κάνα δυο σουτάκια καλά. Λαγό και Γκερέιρο τους θυμάσαι; Ε, μείνε ήσυχος. Δεν άλλαξαν καθόλου. Όπως τους ήξερες, ίδιοι κι απαράλλαχτοι παρέμειναν :-)