Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο δολοφόνος με το χρυσό δόντι


- Βίδες και πλάκες τοποθετήθηκαν στο πρόσωπο του Κώστα Μανωλά και θα χρειαστεί ένα με δύο μήνες μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά που του προξένησε ο Ταμτάκος τού Ολυμπιακού. Ο συγκεκριμένος ξεφτίλας στο μεταξύ, όχι μόνο δεν τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν σήκωσε ούτε το τηλέφωνο να ευχηθεί περαστικά στον συνάδελφό του. Εκείνος ο ΠΣΑΤ αλήθεια είναι καλά; Μπράβο, πάντα τέτοια. Να τον χαίρονται τον γύφτουλα, τον δολοφόνο με το χρυσό δόντι και πάντα τέτοιους συναδέλφους να έχουν για να καλοπερνάνε όλοι με σπασμένα πόδια, μύτες και κρανία. Υπάρχει τάχα αθλητικός δικαστής και αθλητική δικαιοσύνη σ' αυτόν τον τόπου που όλοι κόπτονται για το καλό τού ελληνικού ποδοσφαίρου και διαρκώς συνεδριάζουν για να αποφασίσουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να απαλλαγούμε από την βία στα γήπεδα; Γιατί αν πρέπει να ξεκινήσουν από κάτι αυτό σίγουρα είναι η πάταξη της αλητείας. Όχι εκείνων που παίρνουν θέσεις στις κερκίδες. Δεν καταλάβατε καλά. Της αλητείας που ζει, αναπνέει και κινείται κάτω από τις μύτες τους και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Κωλόπαιδα ποδοσφαιριστές, αληταράδες διαιτητές, μεγαλολαμόγια παράγοντες. Αν δεν ξεκινήσει από εκεί η κάθαρση καλύτερα να μη περιμένουμε προκοπή. Γιατί του οπαδού στις εξέδρες που παίρνει φωτιά και τρελαίνεται φτάνοντας στα έκτροπα κάποιοι του έχουν ανάψει τη σπίθα. Κι αυτοί μετά κάθονται στη σκιά και απολαμβάνουν το θέαμα ανενόχλητοι όσο η πολιτεία κυνηγάει μια χούφτα τρελαμένους που ψάχνουν να βρουν το χαμένο τους δίκιο.

- Ο Γκρέταρσον ανακοίνωσε στον Γιώργο Αλεξόπουλο την απόφαση της διοίκησης και του προπονητή να τερματίσουν τη συνεργασία τους. Η ΑΕΚ φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον άτυχο ποδοσφαιριστή αφού δυο χρόνια τώρα παραμένει στο ρόστερ της χωρίς να έχει καταφέρει να προσφέρει κάτι. Και όχι μόνο αυτό αλλά με έξοδα της ομάδας χειρουργήθηκε και έφτασε στην αποκατάσταση της σοβαρής ζημιάς που είχε πάθει και πάνω που είχε γίνει καλά -αυτό θα πει ατυχία- τραυματίζεται για δεύτερη φορά. Νέα χειρουργεία, νέα περίοδος αποκατάστασης κι απάνω σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο η ομάδα αναγκάζει τους πάντες να της βγάλουν το καπέλο. Καλεί τον Αλεξόπουλο και υπογράφει νέο διετές συμβόλαιο μαζί του αποδεικνύοντας στους πάντες ότι η ΑΕΚ πάντα στέκεται υπεράνω συμφερόντων και μικρόψυχων ενεργειών! Σε άλλη ομάδα θα είχαν πετάξει τον Γιώργο σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Ο Αλεξόπουλος συγκινείται και πεισμώνει και με δικά του έξοδα αυτή τη φορά πάει στο Βέλγιο όπου απευθύνεται σε ειδικό γιατρό ο οποίος αναλαμβάνει την αποθεραπεία του. Να σημειωθεί ότι από τον πρώτο ήδη τραυματισμό του ο Γιώργος είχε αποκτήσει μια ευπάθεια στα πόδια και οι συνεχόμενες συμμετοχές του στην εντεκάδα ήταν παρακινδυνευμένες για να πάθει χειρότερη ζημιά. Μετά και την αποκατάσταση από τον δεύτερο τραυματισμό του λοιπόν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θα ήθελαν και ο Γιώργος και η ΑΕΚ. Δεν θα είναι ποτέ ο παίκτης που ήταν και αν πιεστεί να αγωνιστεί θα κινδυνεύει να πάθει πολύ σοβαρότερη ζημιά που ίσως να μη του στερήσει μόνο τη μπάλα. Με βαριά καρδιά το προπονητικό και το ιατρικό τιμ τής ομάδας αποφασίζει ότι πρέπει να ανακοινωθεί στον Γιώργο το τέλος τής συνεργασίας. Ίσως σε μια ομάδα με πολύ μικρότερες απαιτήσεις να καταφέρει ο Αλεξόπουλος να παίξει ένα με δύο ακόμα χρόνια ποδόσφαιρο. Στο υψηλό επίπεδο που αγωνίζεται η ΑΕΚ είναι παρακινδυνευμένο να συνεχίσει. Το ζήτημα είναι ότι απομένει ακόμα ένας χρόνος συμβόλαιο του Γιώργου στο οποίο θα μπορούσε άνετα να καθίσει επάνω και να πληρώνεται χωρίς να αγωνίζεται. Ειδικά φέτος που η ομάδα μειώνει το ρόστερ της στα 25 άτομα κάθε θέση που θα καταληφθεί χωρίς να μπορεί ο ποδοσφαιριστής να προσφέρει θα είναι μεγάλη απώλεια. Επειδή όμως ο Αλεξόπουλος είναι μάγκας και ψυχάρα και έχει τιμήσει την κιτρινόμαυρη φανέλα όσο ελάχιστοι, κανείς στην ΑΕΚ δεν φοβάται ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια εξέλιξη. Ίσα-ίσα, επειδή η ΑΕΚ του φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο, όλοι είναι σίγουροι ότι θα το εκτιμήσει και έστω με βαριά καρδιά θα παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον που να μπορεί να βοηθήσει. Πάντως η ΑΕΚ έχει και στο παρελθόν αποδείξει ότι δεν τρώει τα παιδιά της όταν κράτησε δίπλα της ποδοσφαιριστές που είχαν εμπλακεί σε σοβαρούς τραυματισμούς με πιο πρόσφατους εκείνους των: Λαγού, Κουτρομάνου, Άλβες, Χετεμάι, Μαντούκα, Ρίκα, Γεωργέα, Τζιωρτζόπουλου κλπ.

6 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Εσύ, αγόρι μου, ή θα εξαφανίζεσαι ή δεν θα σε προλαβαίνω. Μειώθηκε (στην παρούσα) κι ο ελεύθερος χρόνος μου κι έχασα επεισόδια. Θ' αναπληρώσω τα κενά το Σαββατοκύριακο.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

χε χε χε... κανόνισε να σου βάλω διαγώνισμα και να μη γράψεις... τέρμα οι λοικουμάδες!!!

KANTHAR0S είπε...

Α ρε Μήτρογλου, α ρε Μήτρογλου. Μου φαίνεται ότι έχει ξεφύγει παντελώς, κάνω λάθος;

Οσο για τον Αλεξόπουλο κρίμα το παλικάρι. Είχε πολλά προβλήματα με τα ποδάρια του. Ήταν καλός παίχτης και πραγματικά η ομάδα του φερθηκε πολύ καλά.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Τη μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει ο ΠΣΑΤ που δεν έχει πάρει θέση και ο αθλητικός δικαστής που δεν τον έχει καλέσει. Στο εξωτερικό τιμωρήθηκαν με βαριές ποινές ποδοσφαιριστές με το ίδιο ακριβώς παράπτωμα που αποδείχτηκε μέσα από βίντεο και ενώ ο διαιτητής δεν είχε δείξει ούτε κίτρινη κάρτα.

BALADEUR είπε...

Εδώ είμαι κι εγώ! Λοιπόν, αρχικά ομολογία γιατί ως σερνικά τα τιμάμε τα παντελόνια.
Το ματς με τον Ολυμπιακό δεν άντεξα και το είδα. Όχι από την αρχή, μα το είδα...
Πάει αυτό.
Δεύτερον: Αλεξόπουλο κρατούσα, έστω και για 4ο ή 5ο στόπερ. Μικρό συμβόλαιο έχει, δεν είναι βάρος...

Τρίτον: τον Μήτρογλου κακώς δεν τον κάλεσε ο αθλητικός δικαστής. Αναρωτιέμαι γιατί...

Τέταρτον: καλό καλοκαίρι. Αποτοξίνωση μέχρι το μουντιάλ. Δεν ξέρω για σας, εγώ βαρέθηκα την μπάλα με τέτοια υπερδοσολογία...

Πέμπτον: ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΚΟΠΟΥΛΟ άμα μας περάσει του χρόνου ο Κιντής τί θα του γράψεις; Αχαχαχαχαχαχα...
Αυτό μόνο να δω...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

χα χα χα... σιγά που θα άντεχες να μη το δεις! Αφού το ξέρεις, είμαστε άρρωστοι και δεν θέλουμε να γίνουμε καλά!

Πολύ κουβέντα χρειάζεται για Αλεξόπουλο. Θα σου πω μόνο ένα. Φοβερό παιδί, και ποιος δεν τον συμπαθεί μέσα στην ομάδα. Αλλά δυστυχώς ούτε ενενηντάλεπτο δεν βγάζει. Εντάξει, τον τίμησε και με το παραπάνο η ΑΕΚ παρά τον σοβαρό τραυματισμό του. Αλλά όσο βαρύ κι αν ακούγεται μη ξεχνάς ότι καμία ομάδα δεν είναι ίδρυμα αποκατάστασης τελειωμένων ποδοσφαιριστών. Φέτος με 25 θέσεις στο ρόστερ κάθε παίκτης θα είναι πολύτιμος και θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει.

Για τον Μήτρογλου συμφωνεί όλη η Ελλάδα. Ακόμα και γαύροι μου το έχουν πει και απορούν. Μόνο ο αθλητικός δικαστής δεν συγκινείται. Μπας και λείπει διακοπές;

Αν μας περάσει ο Κιντής του χρόνου, σου δίνω τον λόγο της αντρικής μου τιμής να γράφω κατά παραγγελία ό,τι θα μου ζητάς. Από συνταγές μαγειρικής μέχρι ανέκδοτα! Τα ποδοσφαιρικά κομμένα!

Καλό καλοκαίρι. Να περάσεις όμορφα. Εγώ εδώ θα βολοδέρνω. Η δουλειά για μένα τώρα ξεκινάει και φουλάρω μηχανές.

Asta la vista...