Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Έσωσε την παρτίδα


ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1 (Super League - play off)

Πάει κι αυτό. Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και έστω και την τελευταία στιγμή έσωσε την παρτίδα. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αφού μοίρασε πρώτα με τις κούτες τα υπογλώσσια στις περίπου 20.000 των φιλάθλων της. Οι παίκτες τής ΑΕΚ έδειξαν πολύ αγχωμένοι απέναντι στις φανέλες τού Ολυμπιακού και λογικό ήταν αφού σ' αυτό το ματς έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί.

Θα διαφωνήσω ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με παιδάκια, κουτσούς και ανάπηρους. Είχε στην εντεκάδα του: Τον δεύτερο τερματοφύλακά του τον Πάρντο, τον Όσκαρ, τον Ραούλ Μπράβο, τον Στολτίδη, τον Λεντέσμα, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Μήτρογλου, τον Γκαλίτσιο, τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Οι εφτά παίκτες ήταν πρωτοκλασάτοι και έπαιξαν βασικοί φέτος στον Ολυμπιακό και οι δύο ήταν από τις πρώτες αλλαγές. Εντάξει, έπαιξαν και δύο πιτσιρικάδες. Και; Από την άλλη, με την ΑΕΚ δεν έπαιξαν ο Μαϊστόροβιτς, ο Αραούχο, ο Τζιμπούρ και ο Μάκος. Άρα οι δικαιολογίες τού Ολυμπιακού για ελλιπές ρόστερ ακούγονται σαν το κλάμα τής βάβως που έχει ξεχάσει πώς είναι το κοκό.

Επίσης ο διαιτητής Κάκος είναι για ένα τσουβάλι κλωτσιές αλλά στην εποχή τής ποδοσφαιρικής χούντας που βιώνουμε ποιος να βρεθεί να του τις δώσει; Αρκεί να δει κανείς πώς έχει γίνει το πρόσωπο του Κώστα Μανωλά από τη δολοφονική αγκωνιά τού Τσοπάνα Ρέιβ Μήτρογλου του Γύφτου των Καμινίων και θα καταλάβει. Ο ορισμός τής αποβολής. Ο ποδοσφαιριστής τής ΑΕΚ νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο και ενδέχεται να χειρουργηθεί σήμερα ενώ υπάρχει και περίπτωση να του μείνει κουσούρι. Ο Κάκος, αυτός ο γυαλιστερός δολοφόνος με την καράφλα, έκρινε ότι δεν έτρεξε και τίποτα και έδειξε απλά μια κίτρινη κάρτα στο παιδί -τον Μήτρογλου- για να μη του δημιουργήσει ψυχικά τραύματα. Άντε να εισηγηθεί να μη του χορηγήσουν και πουτίγκα το βράδυ. Επίσης, ο επιστήμονας αυτός χειρούργος που έχει αναγάγει σε πραγματική επιστήμη το σφάξιμο των ομάδων που δεν γουστάρει, δεν καταφεύγει σε ακυρώσεις γκολ και σε αμφισβητούμενα πέναλτι. Έχει τον δικό του αλάνθαστο τρόπο. Σπάει τα νεύρα των παικτών χρεώνοντάς τους με ανάποδα φάουλ και σιγά-σιγά εγκαθιστά τον αντίπαλο, χωρίς εκείνος να το αξίζει, έξω από την περιοχή αναθέτοντάς του να εκτελεί διαρκώς φάουλ και κόρνερ μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προφέσορας μιλάμε ο καραφλάμπουρας! Αλλά χτες το σχέδιό του απέτυχε επειδή -παραδόξως- οι παίκτες τής ΑΕΚ ακριβώς εκείνο το διάστημα των τελευταίων 30' είχαν δαιμονιστεί και με νύχια και με δόντια κατάφεραν να μην ισοφαριστούν από έναν πραγματικά άχρηστο και ανάξιο αντίπαλο, ελέω ενός παλιανθρώπου που οι ταγοί τού ποδοσφαίρου μας του έχουν απονείμει τον τίτλο τής κορυφαίας σφυρίχτρας τού τόπου, για να παραδειγματίζονται και τα νεότερα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την διαιτησία. Με κάτι τέτοιους ελεεινούς τυπάκους κρατάνε δέσμιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και γι' αυτό δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Να περάσω στα αμιγώς δικά μας τώρα αφού τα είπα για τους υποχθόνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου και ξεθύμανα.

Από προχτές τα παπαγαλάκια μάς έχουν ζαλίσει τα, να μην πω ποια, με τα έκτροπα που ετοιμάζονται για τον χτεσινό αγώνα από διάφορες πλευρές που δεν τους κάθισε καλά στ' αυτιά η παραμονή τού Μπάγιεβιτς και κατά τη νέα περίοδο. Τι εμφύλιους προέβλεπαν, τι επιστροφή στην εποχή των Λιοσίων, για ποιες εξεγέρσεις των οργανωμένων δεν έλεγαν. Σκέτες Κασσάνδρες μιλάμε. Και τι είδαμε στο γήπεδο; Καμιά 30 μαλακισμένα συνολικά ανάμεσα σε 500 άτομα που ήταν στο πέταλο και φώναζαν μόνο για την ομάδα τους, να επιχειρούν να φωνάξουν το γνωστό "Φύγε από δω" και να εισπράττουν από το υπόλοιπο γήπεδο φάσκελα για δυο ζωές για να έχουν να πορεύονται και ένα μακρόσυρτο "ουουου" που φάνηκε αρκετά αθώο στο μετέπειτα σύνθημα "πόσο μαλάκες είστε" που τους απεύθυνε ένα ολόκληρο γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν να το βουλώσουν, να λουφάξουν και να αρχίσουν να τραγουδάνε συνθήματα για την "ΑΕΚάρα". Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή και όλοι ΑΕΚ είμαστε και τι καλά που περνάμε και έχουμε γίνει μια ωραία ατμόσφαιρα. Αυτά να τα βλέπει ο Δημήτρης Χατζηχρήστος και να αναλογίζεται πόσο βαριά ευθύνη έχει όταν δηλώνει "αρχηγός" μιας ομάδας ανθρώπων μέρος τής οποίας αποτελεί και η συγκεκριμένη αγέλη των ανεγκέφαλων. Όταν τους φυτιλιάζει ο ίδιος δίνοντας γραμμή για να φύγει ο Μπάγιεβιτς τι περίμενε να κάνουν αυτά τα αγόμενα και φερόμενα παιδάκια; Ξεχνάει ότι ο ίδιος δεν είναι πια ο επαναστάτης τής εξέδρας αλλά ένας θεσμικός παράγοντας σε ευαίσθητη θέση που ο λόγος του μπορεί να προκαλέσει την πολυπόθητη ένωση που επιζητάμε στην ομάδα ή να επιφέρει τον βαθύτερο διχασμό; Κι αφού κανείς δεν είναι πάνω από την ΑΕΚ -όπως συνηθίζει να επαναλαμβάνει- γιατί αναλαμβάνει να παίξει αυτόν τον αποκρουστικό ρόλο που εμφανίζει κάθε τρις και λίγο στις ατελείωτες συνεντεύξεις του και στις ανακοινώσεις που εκπορεύονται από το περιβόητο δωματιάκι; Τι όνειρα βλέπει; Θέλει να αποφασίζει η Original ποιον θα έχει προπονητή η ΑΕΚ, ποιους παίκτες θα αποκτάει, ποιοι θα παίζουν στην εντεκάδα; Αν είναι έτσι κι επειδή εδώ άλλοι βάζουν τα ωραία λεφτά τους -έστω τα λίγα που διαθέτουν, αν ξέρουν άλλους με περισσότερα ας τους φέρουν- ας φτιάξουν μια ποδοσφαιρική ομάδα που να φοράει κιτρινόμαυρα, ας την ονομάσουν ΑΕΚ Χατζηχρήστου κι ας την δηλώσουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα προσδοκώντας να ανεβούν κατηγορίες. Έτσι και την κάβλα τους θα κάνουν και την ομάδα θα την αφήσουν στην ησυχία της. Νισάφι ρε Δημητράκι, σε βαρέθηκε το σύμπαν και σε θαυμάζουν πια καμιά 30 ζαβλακωμένα καβλοράπανα. Αν αυτό σε ικανοποιεί, ε, τότε εντάξει, είσαι ηγέτης.

Στο μεταξύ το sentragoal πραγματοποιεί γκάλοπ σήμερα με την ερώτηση αν έκανε καλά ο Αδαμίδης που κράτησε τον Μπάγιεβιτς ή όχι. Τα ποσοστά είναι 69% υπέρ με 31% κατά. Τα ίδια ακριβώς ποσοστά είχαν βγει όταν προ καιρού είχε κάνει το ίδιο γκάλοπ η Εξέδρα και μετά από λίγο καιρό και το ΑΕΚ365. Αν αυτό δημιουργεί ακόμα ερωτήματα και επιφυλάξεις για την αποδοχή τού Σερβοέλληνα στις τάξεις των φιλάθλων τής ΑΕΚ στον οποιονδήποτε, τότε, όταν θα βρίσκεται μόνος του, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη και ας αναμετρηθεί με την εμπάθειά του.

Και πάμε στα αγωνιστικά:

Σάχα: Ήταν χτες ο τερματοφύλακας που ονειρεύεται να έχει κάτω από τα δοκάρια της κάθε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Με δυο λόγια φανταστικός! Για μένα ο MVP του γηπέδου. Ένα μπράβο και για τις δηλώσεις του μετά το ματς κατά τις οποίες άδειασε τον συμπατριώτη του Σκόκο λέγοντας πως όλοι είναι μέλη μιας ομάδας και πάνω απ' όλα βρίσκεται αυτή η ομάδα και όχι τα προσωπικά παράπονα του καθενός!

Γεωργέας: Ξεχείλιζε από πάθος, φιλότιμο αλλά και... γκάφες. Πάντως βοήθησε πολύ την ομάδα.

Λαγός: Πρέπει να έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα τής ΑΕΚ κι ας μην είναι μπακ με τίποτα!

Μανωλάς: Κανονικά παίκτης που έχει παίξει 14' δεν κρίνεται. Όταν όμως αυτός ο παίκτης σ' αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει τόσα πολλά και έχει σκοράρει κι από πάνω κι όταν ακόμα έχει δεχτεί τέτοιο δολοφονικό χτύπημα από τον αντίπαλο-αδερφή με τα ξυρισμένα φρύδια ο οποίος δεν έχει αποβληθεί κι όταν ακόμα και μετά απ' αυτό δοκιμάζει να συνεχίσει να αγωνίζεται ενώ σχεδόν δεν βλέπει (!), ε, τότε μέχρι που δικαιούται θέση ανάμεσα στους κορυφαίους!

Γιάχιτς: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν να τον κλαίνε οι ρέγκες. Στο δεύτερο βελτιώθηκε και μετατράπηκε σε βράχο που δεν περνούσε τίποτα από πάνω του. Παραμένει όμως ένας ατσούμπαλος παίκτης που κάθε φορά που πάει πάνω σε αντίπαλο είναι να κλείνεις τα μάτια σου για να μη... τυφλωθείς!

Γκέντζολγλου: Για άλλη μια φορά κάκιστος! Καμπανάκι κινδύνου πρέπει να χτυπήσει για τον μικρό αν δεν θέλει ξαφνικά από ελπιδοφόρος που ήταν να βρεθεί στο περιθώριο. Έβγαλε κάποιες μπαλιές στην αρχή που έπαιζε στα χαφ αλλά όταν μετά τον τραυματισμό τού Μανωλά πέρασε σέντερ μπακ δίπλα στον Γιάχιτς μας καρδιοχτύπησε για τα καλά. Μόνη του δικαιολογία ότι ενώ προερχόταν από τραυματισμό και όλοι έλεγαν ότι τελείωσε η χρονιά γι' αυτόν, εκείνος έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να παίξει.

Καφές: Χαμένος στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε στο δεύτερο να αναδειχτεί σε ηγέτη τής ομάδας. Δυστυχώς όταν λείπει, η ΑΕΚ κόβεται στα δύο αφού δεν υπάρχει άλλος παίκτης ικανός να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή τής ομάδας. Να σημειωθεί ότι και ο Καφές έκανε ενωτικές δηλώσεις μετά το ματς λέγοντας ότι πρέπει να στηριχτεί ο Μπάγιεβιτς και μην ακούσω τίποτα κακίες σαν αυτές που ακούστηκαν για τον Μαντούκα που έκανε παρόμοιες δηλώσει ότι τάχα μου τις έκανε για να εξασφαλίσει το νέο συμβόλαιό του. Ο Καφές έχει ήδη νέο τριετές συμβόλαιο από πέρυσι αν δεν το ξέρουν κάποιοι. Έλεος!

Μαντούκα: Ώρες-ώρες πάλευε σαν σκύλος. Αλλά είχε τόσο άγχος που έπεφτε πολύ συχνά σε σημαντικά λάθη. Τα φάουλ που εκτελούσε μέσα στην περιοχή τού αντιπάλου μονότονα και προβλέψιμα για όλους εκτός από τους συμπαίκτες του. Δήλωσε κι αυτός πως ό,τι πέτυχε η ομάδα το πέτυχε χάρη στην ενότητα και είναι έργο όλων των παικτών, του προπονητή και της διοίκησης!

Σκόκο: Σκόκο, κο-κο-κο. Το πουλί το αηδόνι τέσσερις ώρες κι αν πηδά ποτέ του δεν τελειώνει! Τι να πεις. Διάβασα ότι πολλοί τον βρήκαν καλό χτες. Αναρωτιέμαι, για να τον βρει κανείς καλό, πρέπει πρώτα να τον βρει μέσα στο... γήπεδο. Πού στο διάβολο τον ξετρύπωσαν όλοι αυτοί; Μου θύμισε ένα ανέκδοτο, που πάει κάποιος να φάει σε ένα εστιατόριο και έρχεται το γκαρσόνι να τον ρωτήσει: "Πώς το βρήκατε κύριε το μπιφτέκι σας;" "Α, εντελώς τυχαία, κάτω από κάτι πατάτες", απαντάει ο εμφανώς δυσαρεστημένος πελάτης. Έτσι κι ο κο-κο-κο, εξαφανισμένος κάτω από τις πατάτες ΚΑΙ χτες. Στο μεταξύ, αν δεν τα μάθατε, έκανε και δηλώσεις μετά το ματς! Αμέ! Και είπε τα παράπονά του το παιντί! Ποια ήταν αυτά; Περσινά ξινά σταφύλια, αν έχετε ακούσει. Που δεν τον είχε βάλει με την Έβερτον ο Μπάγιεβιτς, που είχε πει πέρσι το καλοκαίρι (!!!) ότι δεν έχει ποιοτικό επιθετικό να βάλει ΔΙΠΛΑ στον Μπλάνκο, πάλι ο Μπάγιεβιτς. Τώρα αν ο Μπάγιεβιτς είχε διευκρινίσει ότι δεν το είπε για να μειώσει τον Σκόκο, τον οποίο πράγματι θεωρεί ποιοτικό παίκτη, αλλά επειδή ο ίδιος ο Σκόκο είχε δηλώσει ότι του αρέσει να παίζει σαν δεύτερος επιθετικό ΠΙΣΩ από τον καθαρό φορ, το είπε εννοώντας ότι εκείνος έψαχνε έναν ποιοτικό παίκτη να παίζει ΔΙΠΛΑ στον Μπλάνκο με δεδομένο ότι ο Σκόκο θα βρισκόταν πίσω και από τους δύο, ε αυτό αποτελεί λεπτομέρεια για τον κομπλεξικό Αργεντινό. Ακόμα και χτες έτσι έπαιξε ο κύριος κο-κο-κο. Πίσω από Μπλάνκο-Νέμεθ. Και μας απέδειξε για ακόμα μια φορά το... μεγαλείο του!

Μπλάνκο: Να πει κανείς ότι δεν πάλεψε; Πάλεψε. Να πει κανείς ότι δεν σκόραρε; Το έκανε κι αυτό. Σε κενή εστία αλλά ας μην είμαστε γκρινιάρηδες. Αλλά το παιδί, μετά λόγου γνώσεως το λέω, είναι πέρα για πέρα άμπαλο! Και μεγάλος χασογκόλης. Κατά τ' άλλα ψηφίστηκε MVP -και όχι ο Σάχα !!!- και εδώ σταματάει η ποδοσφαιρική λογική και αρχίζει η... δημοσιογραφική λογική τού καλού δημοσιογράφου με τις όμορφες πελατειακές σχέσεις!

Νέμεθ: Πλήρης απογοήτευση ο Ούγγρος. Τίποτα δεν του βγήκε χτες στο γήπεδο. Αν μείνει, να ευχηθούμε να ήταν τυχαίο και παροδικό και να μην ήταν τυχαία και παροδική η μοναδική καλή εμφάνιση που έχει κάνει στην πρώτη αγωνιστική με τον Ατρόμητο κι από τότε πιστέψαμε όλοι ότι πήραμε δανεικό τον Βαν Μπάστεν!

Λεονάρντο: Μπήκε νωρίς λόγω του τραυματισμού τού Μανωλά. Μέχρι τη λήξη τού ημιχρόνου δεν είχε βρει τα πατήματά του. Στο δεύτερο ανέβηκε και βοήθησε.

Αλεξόπουλος: Επανεμφάνιση μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του. Πήρε τη θέση τού παραπαίοντα Γκέντσογλου και έσφιξε την άμυνα με την εμπειρία του. Μακάρι να είναι υγιής από εδώ και πέρα, είτε εξακολουθεί να παίζει σε μας είτε έχει φύγει.

Καράμπελας: Μπήκε στο τέλος για να βοηθήσει αμυντικά. Δεν κρίνεται μια και έπαιξε λίγο.

Μπάγιεβιτς: Είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη μέρα. Οι φήμες για αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, για σαμποτάζ από παίκτες του και το σύνηθες κακό πρόσωπο της ομάδας ήταν γι' αυτόν ένας εφιάλτης. Τελικά το διαχειρίστηκε καλά, πήρε αυτό που ήθελε -και από την ομάδα και από τον κόσμο- και πρέπει να αποχώρησε ανακουφισμένος και μερικώς ευχαριστημένος. Τώρα πια όλα είναι στα χέρια του. Η καλή οργάνωση, η επιλογή παικτών, οι αφίξεις, οι αναχωρήσεις. Εκείνο που είναι σίγουρο όμως είναι ότι δεν τον συνοδεύει πια η παραμικρή ανοχή και η παραμικρή πίστωση χρόνου. Έχει ξεκινήσει να κρίνεται από τη Δευτέρα που είχε τη συνάντηση με Αδαμίδη, Γκρέταρσον και Δημητριάδη για τον σχεδιασμό τής ομάδας. Μακάρι να πάνε όλα καλά για το καλό τής ΑΕΚ και κανενός άλλου. Η λογική λέει ότι αν κατά τον Οκτώβρη η ομάδα δεν είναι μέσα σε όλους τούς στόχους της και δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τις προνομιούχες θέσεις, ο Μπάγιεβιτς, που δεν θα διαθέτει πια την παραμικρή ασυλία, θα πρέπει να αντικατασταθεί όσο θα είναι νωρίς μήπως και καταφέρει να σωθεί η χρονιά. Να μη την πατήσουμε δηλαδή όπως τη σεζόν που έληξε που από τον Οκτώβριο είμαστε έξω από κάθε στόχο. Δικαιολογίες για τον Ντούσαν δεν θα υπάρχουν πια γιατί εκείνος θα έχει κάνει τον σχεδιασμό, θα έχει προτείνει ή συμφωνήσει στην απόκτηση παικτών, θα τους έχει δουλέψει στην προετοιμασία και αν δεν τα καταφέρει και αυτή τη φορά δεν θα του φταίει κανένας άλλος. Το χαμηλό μπάτζετ και την απόκτηση παικτών με όχι μεγάλη αξία θα είναι πράγματα που θα τα έχει αποδεχτεί άρα και θα ευθύνεται για το αποτέλεσμά τους.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Αν μείνει ο Ντούσαν έκανα λάθος στην πρόβλεψη μου που έλεγα ότι θα φύγει. Ίσως δεν υπάρχουν λεφτά για αποζημίωση, ίσως κάποιοι τον πιστεύουν ακόμα.

Συμφωνώ ότι τα πράγματα έχουν κάπως έτσι:

Η λογική λέει ότι αν κατά τον Οκτώβρη η ομάδα δεν είναι μέσα σε όλους τούς στόχους της και δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τις προνομιούχες θέσεις, ο Μπάγιεβιτς, που δεν θα διαθέτει πια την παραμικρή ασυλία, θα πρέπει να αντικατασταθεί όσο θα είναι νωρίς μήπως και καταφέρει να σωθεί η χρονιά.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι υπό τις επικρατούσες συνθήκες έκανε ότι μπορεί. Σκέψου να ήταν κανάς Δώνης στον πάγκο τι θα γινόταν. Με λίγα λόγια τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.

Όσο για το ματς δεν έχω να πω κάτι, διότι δεν το είδα, αλλά τι φοβερή αγκωνιά ήταν αυτή; Τον μαύρισε.

Κλείνοντας να πω για άλλη μια φορά πούλα τον Σκόκο!

Καλημέρες!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Καλημέρα φίλε!

Έτσι όπως τα λες είναι. Για κάθε τι κακό ή παράξενο υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο. Εγώ από τη μέρα που ανέλαβε ο Μπάγιεβιτς για τρίτη φορά, είχα πει ότι δικαιούται μια τρίτη ευκαιρία και φυσικά μια περίοδο χάριτος για να μπορέσει να δουλέψει απερίσπαστος. Όλα αυτά έχουν λήξει πια. Αφού αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν ξανά πρέπει να κριθεί άμεσα και πολύ πιο αυστηρά. Και αν δεν μπορέσει να τα καταφέρει να χωρίσουμε σαν φίλοι. Τα παλιά πάθη ας μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο.
Το χτύπημα στον μικρό δεν ήταν μόνο ύπουλο και δολοφονικό αλλά και επιτηδευμένο! Ο καράγυφτος ο Μήτρογλου κοιτάζει αν τον βλέπει κανείς δεξιά κι αριστερά, παίρνει φόρα και του την κοπανάει. Καράτε χτύπημα στο λαιμό! Δες το βίντεο σε αργή κίνηση και θα καταλάβεις.
Ο Σκόκο πρέπει κατ' εμέ να πουληθεί κι ας είναι σε όποιον θέλει κι ας μην είναι και 4 τα εκατομμύρια που ονειρεύονται μερικοί.

-billys- είπε...

Τα έγραψες πολύ ωραία, με γλίτωσες και από τον κόπο να καθίσω να γράψω εγώ μιας και πάνω κάτω τα ίδια θα γράφαμε.

Να πω για τον Μπάγεβιτς δυο τρία πραγματάκια, πρώτα απ' όλα για να κρίνεις ένα προπονητή πρέπει να του παρέχεις και κάποια στοιχειώδη πράγματα για να δουλέψει, και φυσικά στήριξει ώστε να επιβληθεί στα αποδυτήρια, ο Μπάγεβιτς άποψη μου είναι ότι δεν πήρε τίποτα απ' όλα αυτά, και δεν πιστεύω ότι θα τα πάρει ούτε του χρόνου, κανένας δεν μπορεί να κάνει δουλειά όταν υπάρχουν "παρέες" που τον πολεμάνε, και δεν μιλάω μόνο για την ορίτζιναλ.

Διαφωνώ με όλους αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ο Μπάγεβιτς, όπως π.χ. ο Κοσμάς της ΕΞΕΔΡΑΣ, η ΑΕΚ έχει άλλα προβλήματα που δυστυχώς αν δεν έρθει ένας που θα κάνει κουμάντο θα πληρώνει και θα παίρνει και την ευθύνη των πράξεων του η ομάδα θα βολοδέρνει από 3 μέχρι 5 και πάντα θα υπάρχουν παρέες που θα θέλουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την ΑΕΚ και ΕΜΑΣ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Έχεις δίκιο Billy. Και αν δεν είχε αυτή τη βαθιά κάψα να γυρίσει μια μέρα στην ΑΕΚ για να αποκαταστήσει το όνομά του σίγουρα δεν θα γύριζε με τις παρούσες συνθήκες. Και του χρόνου δεν προβλέπονται θεαματικές αλλαγές. Όμως ποντάρω στο πείσμα του και στις δυνατότητες που έχει να φτιάχνει νεανικές ομάδες από το τίποτα.
Πολλοί από τους δημοσιογράφους εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα ή έχουν χάσει κάποια κεκτημένα και γι' αυτό προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα ανάλογο με τα συμφέροντά τους. Το δυστύχημα είναι ότι πολλοί τσιμπάνε και πέφτουν στην παγίδα τους.
Η ΑΕΚ πάσχει από έλλειψη ενότητας. Κακιά αρρώστια και χρόνια που χρειάζεται νυστέρι. Αλλά πού να βρεθεί ο χειρουργός που θα την αφαιρέσει από τη ρίζα και θα ενώσει πάλι όλους του Ενωσίτες.
Εγώ έχω μια αρχή. Για μένα η ελπίδα δεν πεθαίνει. Ούτε καν τελευταία όπως συνηθίζουν να λένε. Δεν πεθαίνει ποτέ! Και βαδίζοντας μ' αυτή την αρχή θέλω να πιστεύω ότι πλησιάζει η ώρα που θα χαμογελάσει και σε μας η τύχη μας.