Κυριακή 2 Μαΐου 2010

That's all


Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1 (Super League - play off)

Αυτό ήταν για φέτος. Και εις άλλα με υγεία. Έγινε ωραίο ματς στο Καραϊσκάκης από δύο ομάδες που κανένας δεν περίμενε ότι θα έχουν τη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο είχε την ατυχία να έχει τρία δοκάρια (και ένα τέταρτο στο δεύτερο) και να δει να ισοφαρίζεται από ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Παρόλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί και πάλι και να κρατήσει το σκορ στο δεύτερο μέρος.

Η ΑΕΚ έφαγε δύο πανομοιότυπα γκολ λες και το είχε βάλει στοίχημα η άμυνά της να κάνει την ίδια πατάτα δύο φορές. Στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές τού Μπάγιεβιτς και την αλλαγή τού συστήματος, ξεδιπλώθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έγινε απειλητική και έχασε κι αυτή αρκετές ευκαιρίες ενώ κατάφερε να πετύχει και ένα πεντακάθαρο γκολ που όμως ο διαιτητής ακύρωσε τινάζοντας το παιχνίδι στον αέρα. Κρίμα γιατί έδειξε ότι είναι ένας διαιτητής με πυγμή, άσκησε πολύ καλά τον πειθαρχικό έλεγχο αλλά με δυο αποφάσεις πέρα για πέρα λανθασμένες έβαλε φωτιά στο ματς χωρίς να υπάρχει λόγος.

Βέβαια ένα ακόμα σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι το συνεχές όσο και εγκληματικό άπλωμα του χεριού στην καρωτίδα τού αντιπάλου που έκανε τρεις φορές ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κι όμως έμεινε ατιμώρητος. Στην περίπτωση του Σκόκο σήκωνε ακόμα και απευθείας κόκκινη (βλέπε Μπαρτσελόνα-Ίντερ την ίδια ακριβώς φάση στο 28'). Θα τον πληρώσει αυτόν τον τρόπο που αγωνίζεται ο Παπαδόπουλος και μακάρι να μη συμβεί αυτό στην Αφρική στα παιχνίδια τής Εθνικής.

Η ΑΕΚ αλλάζει στόχο πια και θα κυνηγήσει την δεύτερη θέση των πλέι οφς που θα σημάνει την κατάληψη της πρώτης προνομιούχου θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ και τη συμμετοχή σε ένα μόνο προκριματικό στα τέλη Αυγούστου.

Στην κριτική των παικτών:

Ο Σάχα εξακολουθεί να είναι μαλωμένος με τις εξόδους κι αυτό φάνηκε και στα δύο γκολ που έμεινε καρφωμένος μέσα στο τέρμα του σε χαμηλές σέντρες που προήλθαν από πλαγιοκοπήσεις.

Ο Αραούχο ήταν κακός και έφαγε πολλές ντρίπλες ενώ άφηνε χώρο στον Ντάτολο αλλά και στον Λούλα Λούα όταν πήγαινε από την πλευρά του. Ορθός αντικαταστάθηκε καθώς κινδύνευε και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Λαγός δεν είναι μπακ. Ο Λαγός δεν είναι μπακ. Ο Λαγός δεν είναι μπακ. Ο Λαγός δεν είναι μπακ! Αυτά!

Ο Μανωλάς είναι παγκόσμια κλάση και αν δεν μπορούμε να το πούμε μετά από τέτοιο ντέρμπι πότε θα δικαιούμαστε να το πούμε;

Ο Μαϊστόροβιτς εκεί που είναι συγκινητικός, εκεί κάνει τη μπαστουνοβλαχιά του και σε αφήνει χυμένο στα πατώματα.

Ο Μάκος πάλεψε αλλά είναι επικίνδυνος και σε τέτοια ματς φαντάζει λίγος για την ΑΕΚ.

Ο Καφές στο δεύτερο ημίχρονο έτρεξε όσο κανένας κι αν ήταν λίγο πιο τυχερός μπορούσε να έχει σκοράρει με την κεφαλιά που έπιασε στη γωνία.

Ο Χέρσι ήταν η έκπληξη της ημέρα από τον Μπάγιεβιτς. Ρε άρχοντα, όχι άλλη κίντερ έκπληξη μαύρο ποντοσφαιριστή. Χορτάσαμε φέτος!

Ο Γιάχιτς σίγουρα την ίδρωσε τη φανέλα αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο ρε γαμώτο. Αν ψάξεις καλά μετά από ένα τέτοιο ματς, μια ιδρωμένη κωλοφανέλα όσο να 'ναι κάπου θα την βρεις. Το ζήτημα είναι να έχει και κανένα ποδοσφαιριστή μέσα!

Ο Σκόκο έπαιξε καλά, έτρεξε, έβγαλε μπαλιές, χτύπησε όμορφα και επικίνδυνα φάουλ, αλλά ως εκεί. Αυτό που η κλάση του επιβάλει να κάνει, τη διαφορά δηλαδή, δεν το είδαμε.

Ο Τζιμπούρ ζουζούνιζε γύρω-γύρω αλλά στα κρίσιμα σημεία του ματς έμοιαζε να μη μπορεί να ολοκληρώσει.

Ο Νέμεθ έχασε ένα γκολ που η κόρη τού Μαντούκα θα το είχε καρφώσει με χίλια. Εν τούτοις απασχόλησε την άμυνα του Ολυμπιακού και έγινε επικίνδυνος σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Λεονάρντο δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα.

Ο Μαντούκα μπήκε ορεξάτος και έτρεξε πολύ την πλευρά του δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Μπάγιεβιτς μοιάζει να πλέει σε ένα πέλαγος από το οποίο μόνος του, χωρίς δηλαδή τη βοήθεια της διοίκησης, δύσκολα θα καταφέρει να βγει. Δεν τον βοηθάει και το υλικό του κι έτσι η φετινή χρονιά μοιάζει να τελειώνει για την ΑΕΚ όπως ακριβώς την περιμέναμε εμείς που την έχουμε παρακολουθήσει από κοντά. Αλίμονο στους ρομαντικούς και τους ανεπίδεκτους μαθήσεως που εξακολουθούσαν να πιστεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι αυτή η ομάδα μπορεί να ξυπνήσει και να κάνει την υπέρβαση. Πάντως μπράβο για την αισιοδοξία τους...

5 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Άντε και του χρόνου!!!
Τουλάχιστον είδα μπάλα...

KANTHAR0S είπε...

Αυτό που κατάλαβα από το κείμενο σου είναι ότι ο Λαγός δεν είναι μπακ!

Μιλάμε έλιωσα! Χαχαχαχαχα

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

Στ' αλήθεια έχεις προσδοκίες για του χρόνου;

@ kantharos

Υπάρχει και κάτι ακόμα που δεν το έγραψα:
Ο ΛΑΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΚ!!!

BALADEUR είπε...

Όχι ρε, είσαι τρελός; Τί προσδοκίες;
Απλά νά 'χουμε κάτι να συζητάμε...

BALADEUR είπε...

Ρε συ τό 'κλεισες το μαγαζί;
Κλειστό λόγω διακοπών;