Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Χερ Ότο μας τον πλάτανο!

Τελικά τη ρακή εμείς την χρειαζόμαστε κι όχι ο χερ Ότο.
Κι αν είναι και μπουκάλι ολόκληρο ακόμα καλύτερα!

Όχι χερ Ότο μας. Δεν φταίει η κακή μέρα που βρεθήκαμε, ούτε τα προσωπικά λάθη κάποιων παικτών που μας ξεφτίλισε η Νότια Κορέα. Φταίει η δικιά σου μαλακία, που έφαγες τη φαεινή φλασιά να αφήσεις έξω την εγγύηση των μετόπισθεν της ομάδας, τον Σωτήρη Κυργιάκο, για να εκπλήξεις (ποιους άραγε αν όχι την ίδια την ομάδα;) βάζοντας στη θέση του τους μακράν πιο άμπαλους αμυντικούς τού πλανήτη, τον Λουκά Βύντρα και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Και στις δύο φάσεις των γκολ που φάγαμε οι συγκεκριμένοι χόρευαν ζεϊμπέκικο και τσούγκριζαν τα ποτήρια. Τώρα ποιες κακές μέρες μάς τσαμπουνάς και ποια συναστρία και ποιον ανάδρομο Ερμή. (Τον) έπαιξες, τελείωσες και χάσαμε πανηγυρικά. Με όλο το σεβασμό για το δοξασμένο παρελθόν σου. Και ο παππούς μου είχε πολεμήσει στα νιάτα του στην Αλβανία και είχε πετάξει πολλούς Ιταλούς στη θάλασσα. Δεν μας έμεινε κουσούρι να τον βάζουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα να κάνει το ίδιο.
Έπειτα τι να περιμένει κανείς όταν από παίκτες που έχουν κάψει φλάντζα και έχουν χτυπήσει πιράκια και θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν αποσυρθεί για ρεκτιφιέ, εμείς εξακολουθούμε να τους ζητάμε να μας κερδίσουν το ράλι Ακρόπολις;

Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Χαριστέας, Χαλκιάς, Πατσατζόγλου δεν μπορούν πια.
Μόρας, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Καπετάνος, μοιάζει με ανέκδοτο η συμμετοχή τους στην Εθνική.

Κυργιάκος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σπυρόπουλος, Σηφάκης, Σαμαράς, είναι τόσο κουρασμένοι που μπροστά τους αντί για τη μπάλα βλέπουν τις ξαπλώστρες τής Ψαρούς, στη Μύκονο.

Τζόρβας, Πρίττας, Νίνης, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, είναι ίσως οι μόνοι που πάνω τους μπορούμε να στηρίξουμε κάποια ελπίδα, αλλά εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν τους βλέπουμε στην εντεκάδα ούτε με το μακαρόνι.

Στο μεταξύ, οι υπέρλαμπροι αστέρες μας δεν λένε να βάλουν γλώσσα μέσα τους. Μετά την αυτοαναγόρευσή τους σε υπερβέβαιο φαβορί με τη Νότια Κορέα και αφού τον ήπιαν άσπρο πάτο, τώρα άρχισαν νέο γύρο παρλαπίπας. Η τελευταία τους ευκαιρία, λένε, είναι το ματς με τη Νιγηρία και πρέπει να το κερδίσουν οπωσδήποτε για να ελπίζουν σε πρόκριση. Καλά, δεν τους λέει κανείς να το βουλώσουν και να κοιτάξουν να παίξουν την όποια μπαλίτσα μπορούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις τής Εθνικής μας και μετά να τρέξουν για τις παραλίες που θα απλώσουν τις κορμάρες τους; Έτσι μας έλεγε και ο Καραγκούνης πριν το ματς με τους Νοτιοκορεάτες: "Είμαστε έτοιμοι να τους πατήσουμε!". Και τους πάτησαν οι άλλοι! Σκάστε επιτέλους! Ποια ελπίδα και ποια Νιγηρία ρε σεις; Την είδατε τη Νιγηρία με την Αργεντινή; Με τις γλώσσες στις πατούσες θα φύγετε από το γήπεδο. Εμείς το πήραμε χαμπάρι, πάρτε το κι εσείς. Το ταξιδάκι στην Αφρική έλαβε τέλος για όλους. Καλή επιστροφή. Τα άλλα πείτε τα στους Αφρικανούς που δεν σας ξέρουν και στις μαϊμούδες που δεν σας καταλαβαίνουν.

Έβλεπα κι αυτή την Αργεντινή τού Μαραντόνα. Αξιολύπητη ομάδα και κρίμα τους παικταράδες που διαθέτει. Αν πάρει το κύπελλο στο τέλος μεγάλη ευθύνη θα φέρουν και οι υπόλοιποι που θα το έχουν χάσει. Πάντως η εκτυφλωτική ομάδα με το φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο που υποσχόταν ο Ντιέγκο, μάλλον ξεχάστηκε στις αποσκευές τους στο Μπουένος Άιρες. Οριζόντιο ποδόσφαιρο, γκάφες, κούραση για τα μάτια. Αν απέναντί της αντί τής φιλότιμης αλλά σχετικά λίγης Νιγηρίας είχε κάποιον σοβαρό αντίπαλο, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα έβλεπε την πλάτη τής Νότιας Κορέας από σήμερα.

Η Νότια Αφρική χτες μου άρεσε αν και ήταν κάπως άναρχη σαν ομάδα. Διαθέτει όμως μερικούς παιχταράδες που σε πολλούς θα τρέχουν τα σάλια για να τους αποκτήσουν. Το Μεξικό ίδιο κι απαράλλαχτο με την ομάδα που βλέπουμε κάθε τέσσερα χρόνια. Παλεύει, ελπίζει, αποκλείεται και χαιρετάει τη διοργάνωση. Αντίθετα Ουρουγουάη και Γαλλία κατάφεραν να με κοιμίσουν και να βλαστημήσω τη μιάμιση χαμένη ώρα μου μπροστά στην τηλεόραση. Η Γαλλία έχω την αίσθηση ότι περνάει πια σε φάση μεγάλης ανυποληψίας.

Τέλος να κάνω και μια σοβαρή δήλωση για ένα θέμα που έχει προκύψει στο συγκεκριμένο μουντιάλ και θα απασχολήσει πολύ κόσμο: Γαμώ τον κερατά που ανακάλυψε τις βουβουζέλες!

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Πρωτον αυτόν το κερατά κι εγώ τον γαμώ!

Δεύτερον χάσαμε καθαρά από τα πειράματα του Ρεχάγκελ. Για τί ρε Γερμανέ φέρθηκες έτσι; Γιατί μου βάζεις μέσα Καραγκούνηδες και λοιπούς; Αλλους παίχτες δεν έχουμε;

Τρίτον η Γαλλία δεν μου άρεσε καθόλου. Μα καθόλου. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήξερε τι ήθελε. Κι αν δεν ξέρεις τι θες δεν γνωρίζεις και τον τρόπο για να το αποκτήσεις.

Τέταρτον η Αργεντινή ήταν καλή, αλλά έπαιζε με την ψόφια Νιγηρία. Θέλω να την δω με ποιο δύσκολους αντιπαλους.

Καλημέρες!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Καλημέρες!

Σχεδόν απόλυτη ταύτιση απόψεων έχουμε! Μόνο στην Αργεντινή υπάρχει μια ψιλοδιαφωνία. Εμένα δεν με τρέλανε, παρόλο που ο Μέσι προσπαθούσε αλλά δεν του έβγαινε τίποτα. Όπως λες, το δείγμα δεν ήταν σοβαρό για να βγάλουμε απόλυτα συμπεράσματα. Με πιο δυνατό αντίπαλο θα δείξει τι μπορεί να κάνει. Όπως και να έχει όμως, εγώ φοβάμαι ότι στο μεταξύ θα έχει βρεθεί μια ομάδα που θα την αναστήσει την Αργεντινή. Θα την κάνει ρόμπα και θα πάρει τα πάνω της στον ψυχολογικό τομέα. Να μη σου πω ποια θα είναι αυτή η ομάδα. Μαντεύεις φαντάζομαι...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΟΝΕΨΩ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΣ ΤΟ 88 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ. ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕΤΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥΣ Ο ΣΑΡΛΑΧΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΜΠΡΑΒΟ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΟΛΟΚΟΠΟΥΛΟ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ανώνυμε, δεν λέω, καλός ο Σπυριδάκης. Αλλά το κουνέλι το έπνιξε ο Κουρούμπας όπως και να το κάνουμε. Ο Σαρλαχίδης τους έλεγε μπράβο γιατί αν τους έκραζε θα ετοίμαζε βαλίτσες για να δουλέψει στο Φουφουτιστάν, όπως κάπως προς τα εκεί είχαν κατευθυνθεί και ο Τσαβές με τον Κιολοκόπουλο. Πάντως το έχεις :-)