Ο Κώστας Χαρδαβέλας, σαν γνήσιος και ανιδιοτελής ΑΕΚτζής που αγαπάει και πονάει την ομάδα, πίστεψε κάνοντας αυτές τις δύο εκπομπές ότι βοηθάει την ΑΕΚ. Δυστυχώς δεν πρόσθεσε τίποτα σε κανέναν η εκπομπή του αφού όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι περισσότεροι τα έχουμε στα χέρια μας εδώ και πολύ καιρό και άλλοι τα έχουν δημοσιεύσει ήδη μη αντέχοντας στον πειρασμό και άλλοι περιμένουν υπομονετικά το αποτέλεσμα του διαχειριστικού ελέγχου.
Ο Κώστας μάλλον την πάτησε έχοντας πάρει διαβεβαιώσεις από τους καλεσμένους του -και ειδικά την πλευρά των μικρομετόχων- ότι θα αποκάλυπταν σημεία και τέρατα. Και για την Empire τα ξέραμε όλα και τίποτα παράνομο δεν κρυβόταν πίσω από τη σύσταση της εν λόγω εταιρείας. Είναι πολύ απλό. Επειδή οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να εκμεταλλεύονται εμπορικά τα σήματά τους, είναι υποχρεωμένες να συστήσουν κάποια εταιρεία έξω από την ΠΑΕ που θα μπορεί να το κάνει. Το ίδιο έχουν κάνει όλες οι ομάδες. Άλλωστε μέτοχοι σ' αυτή την εταιρεία είναι οι ίδιοι που είναι μέτοχοι και στην ομάδα. Όσον αφορά το μεγάλο άνοιγμα της Empire όλα είναι όπως τα έχει πει ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης. Κατέβασαν το χρέος από 7 εκατομμύρια στο 1 εκατομμύριο και ήδη η εταιρεία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Ακόμα και το γεγονός ότι έφτασε σε τέτοιο ύψος το χρέος της δεν έκρυβε τίποτα πονηρό. Την πάτησαν όταν τύπωσαν χιλιάδες φανέλες τού Ριβάλντο οι οποίες έμειναν απούλητες. Ακόμα ήταν συμφωνημένο και εφαρμοζόταν κανονικά το 80% των εισπράξεων να μπαίνει στα ταμεία τής ΠΑΕ.
Το θέμα με τους 125 υπαλλήλους είναι εξίσου αστείο. Αναρωτήθηκε με αφέλεια ο Κώστας Χαρδαβέλας πώς είναι δυνατόν να έχει η ΑΕΚ 16 προπονητές. Και λίγοι είναι Κώστα μου αφού συνυπολογίζονται όλοι οι προπονητές και εκείνοι των Ακαδημιών.
Επίσης το περιβόητο χρέος των 66 εκατομμυρίων ήταν κι αυτό γνωστό σε όλους. Αφαιρουμένου του ποσού των 11 εκατομμυρίων που τεχνητά έχει συμπεριληφθεί για να εμφανιστεί μικρότερο το τελικό χρέος, που οφείλει στην ομάδα ο Ψωμιάδης και έχει επιδικαστεί στην ΑΕΚ αλλά η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικίσει, κατεβαίνει το τελικό ποσό στα 55 εκατομμύρια. Όλοι τα ξέραμε αυτά.
Τα υπόλοιπα με τις εγγραφές διαφόρων μικροποσών και τον τρόπο που έγιναν αυτές είναι μπακαλοδουλειές που δεν αξίζει να ασχολείται κανείς σοβαρά. Ούτε και στον Ντέμη βρέθηκε κάτι το μεμπτό ώστε να του χρεωθεί.
Μη ξεχνάμε και τις πρόσφατες καταγγελίες από το MEGA για τα αθεώρητα εισιτήρια της ΑΕΚ πού μόλις είδαν ότι είναι μούφα άρχισαν να σφυρίζουν αδιάφορα.
Και να γράψω και κάτι μετά λόγου γνώσεως; Μην περιμένει κανείς τίποτα θεαματικό από τον διαχειριστικό έλεγχο που θα δοθεί στη δημοσιότητα. Κακές αποφάσεις ίσως, διαχειριστικά λάθη ίσως, αλλά κακοδιαχείριση με την έννοια των αξιόποινων πράξεων δεν πρόκειται να προκύψει. Ψάχνουμε να βρούμε φίδια εκεί που οι περισσότεροι μπήκαν για την τρέλα τους και για να προσφέρουν και αφήνουμε ανενόχλητα τα πραγματικά λαμόγια στους δύο απαταιώνιους.
Ας κάνει κάποιος μια ανάλογη εκπομπή για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να ανατριχιάσει το πανελλήνιο...
Εν ολίγοις πολύ κακό για το τίποτα...
5 σχόλια:
Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει πως σκατά χρωστάς τόσα εκατομμύρια. Τόσο κακοδιαχείριση πια;
Την καλημέρα μου.
Είναι απλό φίλε μου Κάνθαρε. Όταν μπαίνεις 10 εκατομμύρια το χρόνο μέσα επί 6 χρόνια που είναι πάνω αυτοί ατυτό το χρέος προκύπτει. Τίποτα το τρομερό και το απατεωνίστικο. Υπάρχει ομάδα που δεν μπαίνει κάποια εκατομμύρια μέσα κάθε χρόνο; Άλλες λιγότερα και άλλες περισσότερα, ανάλογα με τα ανοίγματά τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν από 150 μέχρι 200 εκατομμύρια συνολικό χρέος και κανείς δεν ασχολείται. Με την ΑΕΚ γιατί;.
Μαζί σου είμαι, αλλά σου υπενθυμίζω ότι είχες μπει στο άρθρο 44. Κι εγώ είχα μπει και δεν χρωστάω τόσα λεφτά.
Άρα ή κάποιοι τα τρώγανε που δεν το νομίζω ή απλά αυτοί που έκαναν το σχεδιασμό ήταν ανίκανοι.
Σκέψου επίσης πόσα έσοδα είχες από πωλήσεις παιχτών. Παπασταθόπουλος, Κυριάκος και λοιπούς. Που πήγαν αυτά τα λεφτά;
Από τον Κυργιάκο έχω ακόμα δυο δόσεις να λαβαίνω. Και η Λίβερπουλ Κωτσόβολος, τι νόμιζες;
Τα λεφτά του Κυργιάκου το καλοκαίρι του 2009 έπεσαν όλα σε μεταγραφές παικτών αμφιβόλου αξίας. Δηλαδή πετάχτηκαν από το παράθυρο.
Με τα λεφτά του Παπασταθόπουλου ένα χρόνο νωρίτερα, είχαν έρθει διάφοροι παίκτες μεταξύ των οποίων και οι Μπασινάς και Κυργιάκος που ναι μεν ήρθαν σαν ελεύθεροι αλλά είχαν πολύ βαριά συμβόλαια. Επίσης και εκείνη τη χρονιά πετάχτηκαν πολλά λεφτά για παίκτες άχρηστους, εκτός ίσως του Ριβάλντο που επίσης είχε ασήκωτο συμβόλαιο.
Αυτό λέγεται κακοδιαχείριση αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εμπεριέχει ανηθικότητα και δόλο. Θα έλεγα πως εμπεριέχει μεγάλες δόσεις βλακείας, ασχετοσύνης αγαθοβιολισμού ή και σκέτης μαλακίας αν θέλεις.
Για το άρθρο 44 σου απάντησα ήδη. Παρθένοι χάρη σ' αυτό από το 2004 αλλά στα επόμενα έξι χρόνια με φέσι 10 εκατομμύρια το χρόνο φτάσαμε στο σημερινό παθητικό των 60 εκατομμυρίων. Άσε που δεν μας είχε αφήσει και εντελώς παρθένους το 44. Κάποια χρέη προς το Δημόσιο -κυρίως- δεν μηδενίστηκαν αλλά περιορίστηκαν.
Ο Άρης έκανε πολύ πιο προσεκτική διαχείριση, πήρε πολλούς δανεικούς, που αυτό κατά κάποιο τρόπο εγγυάται ότι αν ο παίκτης βγει μαϊμού δεν τον έχεις αγοράσει αλλά τον στέλνεις από εκεί που ήρθε έχοντας πληρώσει μόνο τα λεφτά του δανεισμού και τέλος τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε μεταγραφές ήταν πιο περιορισμένα και με μικρότερο ρίσκο. Αυτό οφείλεται μάλλον στη μεγαλύτερη εμπειρία των παραγόντων του Άρη. Αλλά μη ξεχνάμε ότι και ο Άρης πήρε καλά χρήματα από τις μεταγραφές του Αβραάμ Παπαδόπουλου, του Γιάχιτς και δεν θυμάμαι ποιου άλλου ακόμα...
Δημοσίευση σχολίου