Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Από πείσμα θα υπάρχω

Το τραγούδι τού Αντώνη Ρέμου "Από πείσμα θα υπάρχω" νομίζω ότι είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας. Μας ταιριάζει γάντι. Αφιερωμένο σε όλους τούς φραγκάτους ΑΕΚάρες που υποτίθεται ότι αγαπάνε την ΑΕΚ. Την δικιά μας ΑΕΚ. Κανείς δεν μπόρεσε να την αγαπήσει εκτός από τον αγνό κόσμο της. Θα λέμε, λοιπόν, ξανά και ξανά, σε όλους αυτούς τους ΑΕΚτζήδες βουτύρου που δεν σεβάστηκαν την ιστορία τής ΑΕΚάρας μας, το ρεφρέν τού συγκεκριμένου τραγουδιού: "Από πείσμα θα υπάρχω κι απ' τις στάχτες μου θα ξαναγεννηθώ".

"Δε μπορώ, να μην έχω φίλε πού να πάω
δε μπορώ, με σκοτώνει ό,τι αγαπάω
δε μπορώ, να πληρώνω κι ας μην έφταιξα εγώ.

Δε μπορώ, σ' ένα ψέμα φίλε να ελπίζω
δε μπορώ, τη ζωή μου να τη χαραμίζω
δε μπορώ, να ματώνω κάθε ώρα και λεπτό.

Είναι κάτι βράδια που δεν έχουν τελειωμό
νιώθω ένα κόμπο στο λαιμό
μείνανε τα χρόνια μας με χέρια αδειανά
οι δρόμοι δε μας βγάζουν πουθενά.

Παγωνιά, όποιο σώμα κι αν αγγίζω παγωνιά
παγωνιά, όποιο βλέμμα αντικρίζω παγωνιά
πώς τελειώσαν όλα τώρα να πιστέψω δε μπορώ
και σ' αυτούς που με ξεγράψαν έχω κάτι να τους πω
από πείσμα θα υπάρχω κι απ' τις στάχτες μου θα ξαναγεννηθώ"

Εικόνα: Δικέφαλος αετός πάνω από τα τείχη τής Κωνσταντινούπολης. Συμβολίζει την θέληση της Μεραρχίας να διαφυλάξει τα σύνορα της πατρίδας με το ίδιο σθένος που αγωνίστηκαν οι Βυζαντινοί για την υπεράσπιση των τειχών τής Πόλης.

Ρητό: "Πάντες Αυτοπροαιρέτως Αποθάνουμεν" (Όλοι θα πεθάνουμε με τη θέλησή μας).

"Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ' εμόν εστίν ουτ' άλλου των κατοικούντων εν αυτή, κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών". ("Το να σου παραδώσουμε την πόλη, δεν είναι δικαίωμα ούτε δικό μου ούτε άλλου από τους κατοικούντες σε αυτή. Γιατί απόφαση όλων μας είναι να πέσουμε, αμυνόμενοι, με τη θέλησή μας και δεν θα λυπηθούμε τη ζωή μας").

Τα παραπάνω αποτελούν την απάντηση του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου στον Μωάμεθ Β' που πολιορκούσε την Κωνσταντινούπολη το 1453, όταν του ζήτησε να παραδώσει την πόλη και να αποχωρήσει σώος.

8 σχόλια:

NOSTOS είπε...

Ξέρω και ξέρεις τι σημαίνει να είσαι ΑΕΚ.
Η ομάδα μας,αυτή η ιδέα που λέγεται ΑΕΚ περνά δύσκολες στιγμές,όχι οτι δεντο πςριμέναμε να συμβει αυτό κάποια στιγμή.
Το θέμα είναι όμως ότι ο νόμος ισχύει μόνον για την ΑΕΚ,την ίδια στιγμή που και άλλες ομάδες βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς.
Αν κάνουμε την αυτοκριτική μας θα δούμε ότι κατα κύριο λόγο την ευθύνη την έχουμε εμείς,και όταν λέω εμείς δεν εννοώ τους οπαδούς,εννοώ αυτούς που εμπλέκονται με τα διοικητικά της ομάδας τόσα χρόνια.είναι γνωστή η αρρώστια της ΑΕΚ.Από εκεί ξεκινά το κακό.
Το αύριο ξημερώνει αβέβαιο για την ομάδα μας,εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε κοντά στην ΑΕΚ,να παλέψουμε για να την ξαναφέρουμεστον θρόνο της,να την προστατέψουμε από όλους,και από όλα.
Είναι δύσκολα τα πράγματα και ίσως γίνουν δυσκολότερα,με οποιους παίκτες μείνουν σςτην ΑΕΚ,με όποιον προπονητή,θα είμαστε κοντά της.
Σε πείσμα πολλών θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ να βάφουμε τα όνειρά μας κιτρινόμαυρα.
Είμαστε πολλοί σκληροί για να μας ξεγράψουν.
Καλή ημέρα να έχεις,Αεκτσίδικους χαιρετισνούς σου στέλνω.

Tony P είπε...

Φίλε σήμερα στο τσατ ήσουν? Να ξέρεις πως κα΄θε Τετάρτη 19:30-21:00 και κυριακη 16:30-18:00 αυτο θα γινεται και σε περιμενουμε!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ NOSTOS

Αδερφέ, στην Ελλάδα που ζούμε συνηθίσαμε πια. Τα ίδια και τα ίδια. Τα αγαπημένα τους παιδιά και τα αποπαίδια τους.

Όπως σωστά λες όμως, πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να δούμε τα δικά μας λάθη. Και φυσικά όχι άμεσα εμείς αλλά εκείνοι που είχαν τη μεγάλη τύχη να διοικήσουν την ΑΕΚ κι αντί να την οδηγήσουν στα ουράνια την πέταξαν από τον γκρεμό. Το γιατί είναι κάτι που κάποτε θα ερευνηθεί και όλοι αυτοί θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία της ΑΕΚ.

Εμείς που την αγπάμε θα βρισκόμαστε δίπλα της ακόμα κι αν πέσει στην Δ' κατηγορία. Και με τον καιρό και με τη δύναμή μας θα βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι για να γυρίσει εκεί που της αξίζει. Η ΑΕΚ δεν θα πεθάνει ό,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να την εξαφανίσουν. Κι αυτό γιατί για να το πετύχουν κάποτε θα πρέπει πρώτα να εξαφανίσουν όλους εμάς. Και είμαστε πολλοί αδερφέ... Και είμαστε και αποφασισμένοι να μην τελειώσουμε έτσι εύκολα... Για κανέναν...

ΑΕΚτζίδικους χαιρετισμούς και από μένα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ olakitrina

Δεν τα κατάφερα σήμερα καλέ μου φίλε αλλά αφού το καθιερώνετε σε τακτική βάση θα τα πούμε οπωσδήποτε σύντομα. Και πάλι ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση...

BALADEUR είπε...

Μήπως θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία χρονιά που δεν αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη;

Τι να πω ρε γαμώτο...

BALADEUR είπε...

Όσο για την ΕΠΟ (ένα-ένα τα θυμάμαι) φεύγει ο Πιλάβιος (λίαν συντόμως) και επιστρέφει πανηγυρικά ο Γκαγκάτσης!!! (Τουλάχιστον αυτό μεθοδεύεται.) Φεύγει ο ανίκανος κι έρχεται ο απατεώνας!

BALADEUR είπε...

Το αστείο του πράγματος; (Δεν σου λέω, ένα-ένα τα θυμάμαι!)

Αρχικά no αδειοδότηση=υποβιβασμός.

Τώρα no αδειοδότηση=no μεταγραφές και ανανεώσεις (άνω των 22 ετών).

Σύντομα; No αδειοδότηση μα θα κάνεις μεταγραφές!!! Ήδη συζητιέται και ψάχνουν "παραθυράκι" για να περάσει!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Επειδή ξέρω ότι σου έρχονται ένα-ένα γι' αυτό σε άφησα να... ολοκληρώσεις, που λένε και οι πολιτικοί μας.

Η Ευρώπη ίσως να είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας απασχολήσει -όσο επώδυνη κι αν είναι η μη συμμετοχή μας- όταν παίζεται ακόμα το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχουμε ούτε σ' αυτό το ίδιο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγδας. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα είναι επειδή κανείς μας τιμώρησε αλλά επειδή... αυτοτιμωρηθήκαμε!

Η Άρση της... απαγόρευσης των μεταγραφών είναι ήδη γεγονός! Μέχρι το πρωί θα έχει ανακοινωθεί. Με κάποιους μικρούς περιορισμούς ενδεχομένως...

Αν επανέλθει ο Γκαγκάτσης στην ΕΠΟ το μόνο που θα μας απομένει είναι να φέρουμε κι εμείς πίσω τον Μάκαρο σαν πρόεδρο!