Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σας ευχαριστούμε

Αυτό ήταν. Το φετινό ταξίδι τελείωσε απόψε. Δεν απογοητευόμαστε όμως. Έρχονται άλλα ταξίδια και θα τα καταφέρουμε πάλι. Είμαστε πια μια υπολογίσιμη δύναμη κι αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάτι λίγες παιδικές ασθένειες που μας έχουν απομείνει σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες. Ο Φερνάντο ξέρει. Ας τον αφήσουμε να δουλέψει απερίσπαστος και όλα θα πάνε καλά. Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη ομάδα. Νομίζω αυτοί θα κατακτήσουν το Euro. Δεν βλέπω ποια ομάδα είναι σε θέση να τους κοντράρει. Παιχταράδες, σύστημα, ωραία μπάλα, ουσία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια ποδοσφαιρική ομάδα; Ή μήπως ποδοσφαιρική μηχανή; Ο διαιτητής με διέψευσε. Ήταν άψογος. Ατομική κριτική δεν θέλω να κάνω αλλά να σταθώ σε τέσσερις μόνο ποδοσφαιριστές μας. Ο Σηφάκης δεν ήταν σε καλή μέρα κι ας χτυπιόταν ο εκφωνητής για τη μεγάλη του εμφάνιση. Η μπάλα τού έφευγε από τα χέρια σε κάθε φάση που χρειάστηκε να επέμβει.. Στάθηκε τυχερός στις περισσότερες απ' αυτές. Ουσιαστικά βέβαια ευθύνεται μόνο στο τρίτο γκολ. Επίσης ο Μανιάτης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Πελαγοδρομούσε συνεχώς στο δεύτερο ημίχρονο που κλήθηκε να καλύψει την δεξιά πλευρά τής άμυνάς μας και εκεί ήταν που πάθαμε ταραχή. Ο Τοροσίδης που κάλυπτε στο πρώτο ημίχρονο τη θέση τα είχε πάει περίφημα. Μετά την αποχώρησή του είναι που καταρρεύσαμε. Ο Μάκος έχει πολλές ελλείψεις σαν ποδοσφαιριστής και με ανησυχεί το γεγονός ότι αν και δεν είναι πια τόσο νέος εξακολουθεί να μη βελτιώνεται. Και τέλος ο Σαμαράς, μάλλον έχει μαλώσει με τη λέξη πάσα. Προτιμούσε να κλείνεται κι ας χάσει τη μπάλα παρά να την γυρίσει σε ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του. Έβαλε όμως με υπερπροσπάθεια το γκολ κι αυτό έκανε την προσφορά του πολύ σημαντική. Τέλος πάντων, δεν είναι ώρα για γκρίνιες τώρα. Να δώσουμε συγχαρητήρια σ' αυτά τα παιδιά που πάλεψαν με θεούς και δαίμονες και κατάφεραν για άλλη μια φορά να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Κράτησα για το τέλος ένα σχόλιο για τη φωτογραφία τής ανάρτησης. Υπάρχουν κι αυτοί οι Γερμανοί, δεν πρέπει να το ξεχνάμε κι εκεί βρίσκεται όλη η ουσία τού πράγματος. Τέτοιες κινήσεις είναι που μπορεί να χαρακτηρίσουν μια φυλή ανώτερη και όχι οι ειρωνείες και τα πικρόχολα σχόλια…

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Ευχαριστώ, εκ βάθους καρδίας, τα παλικάρια για όσα μας πρόσφεραν! Ευχαριστώ τον Ρεχάγκελ που μας έβαλε στην ελίτ και τον Σάντος που δείχνει πως ξέρει να διαχειρίζεται την κατάσταση και να μας διατηρεί εκεί...

Συγκινήθηκα με τον επίλογο του Λύμπε...

Αυτός ο εκφωνητής που την είδε την μεγαλειώδη εμφάνιση του Σηφάκη και παραμιλούσε με την εμφάνισή του; Δεν μπόρεσε να μπλοκάρει μία φορά (ούτε μία όμως) την μπάλα. Την έβλεπε να έρχεται κατά πάνω του και νόμιζε πως ήταν βόμβα που θα σκάσει από στιγμή σε στιγμή!

Αν η εθνική είναι ο καθρέπτης (κοινωνικά-ποδοσφαιρικά) μιας χώρας, τότε αυτή η εθνική δεν μας αξίζει, δεν μας εκπροσωπεί ως κράτος. Είναι πολύ σοβαρή, τίμια, συγκροτημένη και οργανωμένη για τα... κυβικά μας!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Σίγουρα μόνο ευχαριστώ μπορεί να πει κανείς σ' αυτά τα παιδιά και στον προπονητή τους για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.

Ο Σηφάκης, για να μην είμαστε άδικοι, έχει παίξει φέτος μόνο σε 4 παιχνίδια τού πρωταθλήματος, προέρχεται δε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Εκτός αυτού δεν έχει και μεγάλη πείρα από παρόμοια παιχνίδια. Ήταν φανερό πως είχε μεγάλο τρακ. Του έφευγε η μπάλα από τα χέρια, πετούσε τη μπάλα αράουτ στην επαναφορά και έκανε και την τραγική έξοδο αεροπορίας στο τρίτο γκολ. Δυστυχώς όμως και ο Χαλκιάς που καθόταν στον πάγκο δεν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά και ο Τζόρβας έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από δεν ξέρω κι εγώ πότε. Άρα ας δείξουμε επιείκεια στον Σηφάκη. Εγώ τα έχω περισσότερο με τον απίθανο που περιέγραφε το ματς και ούτε λίγο ούτε πολύ πήγε να μας τον βγάλει δεύτερο Μπανκς!

Μας αξίζει βρε η Εθνικάρα μας γιατί κι εμείς οργανωμένοι είμαστε σαν λαός και τίμιοι είμαστε και συγκροτημένοι (καλά ρε συ, τι βαράς;).

BALADEUR είπε...

Δεν τα βάζω με τον Σηφάκη, παρότι ήταν κάκιστος. Με τον σπήκερ τα έχω που πήγε να με βγάλει τυφλό (ή μεθυσμένο)!