Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ο Μαύρος πιάνει το τιμόνι

Ο Θωμάς Μαύρος συμφώνησε σε όλα με τον Ανδρέα Δημητρέλο και από Δευτέρα αναλαμβάνει επίσημα τις τύχες τής ΑΕΚ. Γίνονται συζητήσεις και για συστράτευση του Ντέμη Νικολαΐδη στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την ανάσταση της ΑΕΚ. Στο μεταξύ αποφασίστηκε να τυπωθούν 50.000 εισιτήρια διαρκείας με τιμή 150 ευρώ και για όσους έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο διαρκείας θα τους δοθεί άλλο ένα σαν δώρο. Επίσης, ξεκινάει η προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα με τη μέθοδο της προεγγραφής, ώστε να μη μπορεί να προβεί το Δημόσιο σε κατάσχεση έναντι της οφειλής για τη δόση τού άρθρου 44. Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω e-mail, όπου θα αναφέρουν και το ποσό με το οποίο προτίθενται να συνδράμουν την όλη προσπάθεια και θα κληθούν να καταθέσουν τα χρήματα σε ειδικό λογαριασμό μόλις πάρουν το πράσινο φως από την ΠΑΕ.

Λίγο ουτοπικά μού ακούγονται όλα αυτά, σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία ο κόσμος στενάζει κάτω από τα βάρη που του έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση. Όμως, μας αρέσει δεν μας αρέσει, δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να σωθεί η ΑΕΚ. Βέβαια τα χρήματα που απαιτούνται άμεσα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένουμε να μαζευτούν από την κοινή προσπάθεια του κόσμου, αλλά ευελπιστούν στην ομάδα ότι όταν δουν οι μέτοχοι τον κόσμο να βοηθάει από το υστέρημά του θα σπεύσουν κι αυτοί να κάνουν το καθήκον τους, έστω και για τελευταία φορά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μας έμεινε άλλη επιλογή. Κι εμένα μου ακούγονται παράξενα διάφορα πράγματα κι εγώ θα ήθελα η ενότητα να είχε οδηγήσει δίπλα στην ΑΕΚ περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τον τρόπο να την βοηθήσουν, κι εγώ παραξενεύομαι με την επιλογή τού Θωμά Μαύρου να χρίσει πρώτο προπονητή τής ΑΕΚ τον Βαγγέλη Βλάχο, αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια τώρα. Οφείλουμε όλοι να βάλουμε τις διαφωνίες μας στην άκρη και να προσπαθήσουμε να σώσουμε την ΑΕΚ από την καταστροφή.

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Καλή τύχη. Θα τη χρειαστείς, θα τη χρειαστούμε.

BALADEUR είπε...

Εξακολουθώ να μην πείθομαι για την ύπαρξη (σοβαρού) πλάνου για να σωθεί η ομάδα. Εννοώ πλάνου ρεαλιστικού γιατί πλάνο χωρίς πηγές ρευστού είναι ανεφάρμοστο, ουτοπικό και ανεδαφικό.

Την τακτική του "να βάλει ο κόσμος πλάτη" δεν την κατάλαβα ποτέ. Ένα παραπάνω στην πολύ δύσκολη εποχή μας.

Αν δεν μπορούν τόσοι επιχειρηματίες να διαθέσουν ένα ποσό ποιος μπορεί;

Ο μέσος φτωχός (ή λίγο πάνω απ' το όριο της φτώχειας) αστός;

Την (νεο)καπιταλιστική λογική του να πληρώνει ο λαός τις αστοχίες επιχειρηματιών (και τραπεζών) την θεωρώ άθλια!

Εν τούτοις θα κάνω το σκ@τό μου παξιμάδι και θα ξαναπάρω διαρκείας (παρότι η δυνατότητα δεν υπάρχει).

Έχω να το κάνω απ' την τελευταία χρονιά Ντέμη θα το ξανακάνω για το χατήρι του Θε(ω)μά (και μόνο)...

ΥΓ.1 ΟΧΙ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!!!
ΥΓ.2 Αν δεν μπορούμε να πάρουμε κανονικό προπονητή καλύτερα Δέλλας!!!

BALADEUR είπε...

Ευτυχώς ο Τσιώλης είπε όχι. Σωθήκαμε!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Σίγουρα θα χρειαστούμε μπόλικη τύχη και οι δύο. Το κακό είναι ότι ξεμείναμε από πρόσωπα και τα έχουμε αφήσει όλα στην τύχη. Φτάνει; Θα μου πεις ότι η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. Οι παλιοί λέγανε: "παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του". Θα δείξει το πράγμα και θα δείξει σύντομα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Δίκιο έχεις να μην πείθεσαι. Μου μοιάζει η όλη προσπάθεια σα να ψάχνουμε στον σκουπιδότοπο των Άνω Λιοσίων (εκεί που κάποτε θέλαμε να κάνουμε γήπεδο 50.000 θέσεων), ανάμεσα σε βουνά από σκουπίδια, για να βρούμε τη χαμένη χρυσή λίρα που είχε φέρει η γιαγιά όταν ήρθε από την Πόλη.

Ο κόσμος δεν θα βάλει πλάτη ούτε με τον Θωμά Μαύρο και απορώ με εκείνους που τον έπεισαν ότι μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο περισσότερο απ' ότι το έκανε ο Νικολαΐδης το 2004. Άλλες εποχές τότε. Διαφορετικές και οι συγκυρίες.

Συμφωνώ με την επιλογή Δέλλα για προπονητή. Βλάχο δεν θέλω με τίποτα. Θα συμφωνούσα αντί του Βλάχου ακόμα και για τον Μπατίστα (Χριστέ μου, τι λέω).

Να σου πω. Τον Τσιώλη τον προτιμούσα. Πιστεύω ότι έχει ικανότητες και θα μπορούσε να χτίσει μια νέα ομάδα. Αν και με το ρόστερ που έχει τώρα η ΑΕΚ θα καιγόταν κι αυτός...

BALADEUR είπε...

Οι αγαπημένοι μου ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ (διαχρονικά) είναι ο Θ(ε)ωμάς και ο Ντέμης. Του εύχομαι κάθε επιτυχία, αν και δεν το πολυβλέπω. Πήραμε και τεχνικό διευθυντή Τσιάρτα, αυτό μάλλον με χαλάει... (Τουλάχιστον έφυγε ο Γκρέταρσον!)

Στον Τσιώλη διαφωνώ. Πιστεύω πως δεν κάνει για μεγάλη ομάδα. Περίπτωση Τεννέ... Στον Άρη έφαγε τα μούτρα του!

BALADEUR είπε...

Έρχεται ο Πίου;;;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Από εναλλαγές συναισθημάτων σ' αυτή την ομάδα δεν μπορείς να πεις, ε; Δεν πλήττουμε ούτε στιγμή!
Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός. Κι εγώ το ίδιο νιώθω. Παρόλο που δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εναλλακτική λύση. Το καλύτερο για μένα θα ήταν να τα εύρισκαν ο Θωμάς με τον Ντέμη και να διοικούσαν μαζί.

Ο Τσάρτας με βάζει κι εμένα σε σκέψεις. Όπως και οι Νεστορίδης και Παπαϊωάννου. Τουλάχιστον οι δυο τελευταίοι δεν θα έχουν κάποιον ενεργό ρόλο. Τιμής ένεκεν θα κάνουν τους συμβούλους του Μαύρου.

Η απομάκρυνση Γκρέταρσον το μόνο καλό τής όλης ιστορίας. Συμφωνώ. Ανύπαρκτος ο τύπος.

Ο Τσιώλης μου είχε δώσει καλά δείγματα στον Άρη στην αρχή. Μετά άρχισαν τα προβλήματα στην ομάδα και τον πήρε η κατηφόρα. Και στον Βόλο πάντως φόρτσα τους πήγαινε (ξέχωρα από το σπρώξιμο του μπέ, μπε, μπέου). Τον ξέρω από παλιότερα που ήταν στον Ιωνικό. Με τόσο δύσκολους παίκτες και την είχε την ομάδα εκκλησία. Άσε που έπαιζαν και εξαιρετική μπάλα. Αν δεν τον δεις σε μια μεγάλη ομάδα έναν Έλληνα προπονητή δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για την αξία του.

Και, ναι κύριοι: Ήρθε ο Πίου! Από χτες δεν προλαβαίνω να σερβίρω λουκουμάδες για τα συγχαρίκια!