Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κέρκυρα-ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ στους 5 τελευταίους αγώνες έχει καταφέρει όσα δεν κατάφερε στους 15 αγώνες του πρώτου γύρου. Πρώτον παρέμεινε αήττητη και δεύτερον συγκέντρωσε 13 βαθμούς, έναν παραπάνω δηλαδή από τους 12 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Πραγματικά εντυπωσιακή αυτή η επίδοση, χάρη στην οποία απομακρύνθηκε αρκετά ο εφιάλτης του υποβιβασμού, ενώ δειλά-δειλά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και κάποιες βλέψεις για πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει πλέον την ομάδα από την πέμπτη θέση είναι περίπου η ίδια με εκείνη που οδηγεί στον υποβιβασμό. Αυτό βέβαια λέει πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να λειτουργήσει σαν εφησυχασμός αυτή η βαθμολογική άνοδος, γιατί η εμπλοκή εκ νέου σε περιπέτειες απέχει όσο και η εκτόξευση στα σκαλοπάτια της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Πάντως οι αντίπαλοι που έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ, τόσο προς την ουρά της βαθμολογίας όσο και προς την πρώτη πεντάδα, δεν προκαλούν δέος σε κανέναν, οπότε όλα είναι ανοιχτά και τα πάντα μπορούν να συμβούν.
 
Στο χτεσινό παιχνίδι η ομάδα κέρδισε σχετικά άνετα, παρόλο που από το 63' αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κορδέρο. Κορυφαίοι ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής, ο Μητρόπουλος που εξελίσσεται σε πολύ μεγάλο αμυντικό χαφ, ο Γκερέιρο και ο Φούντας. Πολύ καλά τα πήγε ο Κωνσταντόπουλος, σχετικά καλά αλλά με λάθη ο Βαλεντίνος Βλάχος, ενώ μέτριοι ήταν οι Τσουμάγκας, Κορδέρο (όσο αγωνίστηκε), Φέτσης (το γκολ που έχασε και η κίνηση που έκανε στη μαγική μπαλιά του Φούντα απλά δεν υπάρχει) και Φουρτάδο. Ο Τσίτας που μπήκε αλλαγή στη θέση του Φουρτάδο δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση, άλλωστε η ομάδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο και οι Κατίδης και Τσούπρος που αντικατέστησαν τους Γκερέιρο και Φούντα αγωνίστηκαν ελάχιστα για να μπορούν να κριθούν. Ο Λίνεν σωστά το διαχειρίστηκε το ματς και θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι η επιλογή του να ξεκινήσει τον Φουρτάδο αντί του Τσίτα κακώς σχολιάζεται αρνητικά σήμερα. Ο Τσίτας δεν μας έπεισε όσο αγωνίστηκε ότι άξιζε να προτιμηθεί, ενώ ο Φουρτάδο ενήργησε σωστά στις τρεις φάσεις που βρέθηκε μέσα στην εστία της Κέρκυρας αλλά δεν του έκανε το χατίρι η μπάλα. Από τη στιγμή που ο Γερμανός διαθέτει τον Κατσικοκέρη και περιέργως δεν τον υπολογίζει για αντικαταστάτη του Πετρόπουλου, η επιλογή του Φουρτάδο ήταν η πιο λογική. Μοναδικό ίσως σημείο που ελέγχεται ο Λίνεν είναι ότι μετά την αποβολή δεν προτίμησε να βάλει κάποιον ταχύ επιθετικό για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η σκέψη του όμως να βάλει τον Τσίτα στη θέση του δεξιού χαφ και να περάσει στην κορυφή τον Φούντα εμπεριείχε και αυτό το στοιχείο, αφού στήριξε τις προσπάθειες αιφνιδιασμού στην ταχύτητα του Φούντα. Επίσης ορθή ήταν και η σκέψη του να παίξει στα τελευταία λεπτά με τρία ψηλά κορμιά στο κέντρο της άμυνας και γι' αυτό έβαλε τον Τσούπρο στη θέση του Φούντα, αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Παπακώστας είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να γεμίζουν την περιοχή της ΑΕΚ και τα χαφ του με ψηλοκρεμαστές μπαλιές να προσπαθούν να δημιουργήσουν κινδύνους. Τέλος, ο Θάνος το κοράκι, τα μούσκεψε κανονικότατα κάνοντας λάθος στην πρώτη κίτρινη που έδειξε στον Κορδέρο, αλλά και μη δίνοντας πέναλτι σε ανατροπή του ίδιου παίκτη μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας.
 
Και πάμε τώρα στο φλέγον θέμα των ημερών. Συσπείρωση και Μελισσανίδης. Θα το γράψω όσο πιο απλά μπορώ. Ας κρατήσουμε χαμηλά τον ενθουσιασμό μας γιατί δεν προέκυψε και τίποτα καινούριο ώστε να πετάμε τη σκούφια μας από τη χαρά μας. Ίσα-ίσα που θα περιέγραφα τις εξελίξεις με την εξής απλή ατάκα: Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Την πρώτη φορά τους πρότεινε ο Μελισσανίδης να μπει μαζί με τους δικούς του και να βάλουν και οι δύο πλευρές από 70 εκατομμύρια αλλά οι μέτοχοι αρνήθηκαν. Στη συνέχεια που είδαν τι εστί βερίκοκο, στράφηκαν εκείνοι προς τον Μελισσανίδη και του ζήτησαν να συνεργαστεί μαζί τους αλλά ήταν η σειρά του Μελισσανίδη να τους κλείσει την πόρτα. Τώρα πάλι, έχει ψηθεί ο Μελισσανίδης αλλά και πάλι τους θέλει μαζί του για να προχωρήσει και οι μέτοχοι κάνουν τις προθέσεις τους γαργάρα. Το συγκεκριμένο παιχνιδάκι θα μπορούσε να λέγεται και πιτσικουλιές και να είναι αρκετά ευχάριστο για όσους το παίζουν, επειδή όμως η ΑΕΚ δεν μπορεί να αποτελέσει παιχνιδάκι στα χέρια κανενός και επειδή ο κόσμος της δεν έχει καμία όρεξη για παιχνίδια, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουν όλοι τη θέση τους. Αντρίκια και σταράτα. Γιατί αν δεν το κάνουν και αφήσουν να σέρνονται από κανάλι σε εφημερίδα κι από περιοδικό σε σάιτ οι υποθετικές τους συζητήσεις το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από εκείνη την επική συνέντευξη του αλήστου μνήμης αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού Θωμά Μάτσιου όπου μέσες-άκρες είχε πει τα εξής:
 
"Εμείς γιατί κοίταξε στην εντέλεια, αρχή ούτε ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν απλώς για να κα... γίνει αυτό το... το παιχνίδι, αλλά ήθελαν μόλις, μόλις όπως είπαμε ότι αυτό εμείς δεν κα... θέλαμε, αυτοί είπανε όχι θέλουμε να γίνει ε... και εμείς μετά οοo του λέμε δεν, δεν θα γίνει θα γίνει αυτό πάλι νέος διαιτητής για να οριστεί για να, για να ξαναγίνει πάλι το παιχνίδι. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι, ε και εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε εε, δεν θέλουμε και εμείς. Και αυτοί ύστερα μετά εμείς αφού είπαμε είπαμε, ότι αυτό θέλουμε είπαμε θέλουμε. Και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει, λέμε ούτε και εμείς θέλουμε και μετά είπαν. Αυτοί πάλι ότι ξέρετε, εμείς λέει θέλουμε να γίνει εε, εμείς όμως μετά δεν δεχθήκαμε μετά από όλα αυτά και είπαμε να... να γα... γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το πάρει όπως το ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο..."
 
Αυτό ακριβώς αγαπητοί μου φίλοι... Τίποτα άλλο. Χαίρετε…

5 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Γινόμαστε ομάδα στον β' γύρο. Ομάδα με πλάνο και τρόπο πραγματοποίησής του. Ομάδα με μέση, αρχή και τέλος. Μαθαίνουμε να νικάμε, αποκτούμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση αλλά μην το ξεχνάμε: είμαστε ακόμη στην αρχή. Όπως τα αρνητικά αποτελέσματα βγάζουν στην επιφάνεια μόνο τα μειονεκτήματα (και μάλιστα μεγεθυμένα), έτσι και οι νίκες βγάλουν μόνο τα θετικά και τα αρνητικά τα κρύβουν κάτω απ' το χαλάκι...

BALADEUR είπε...

Στην ιστορία με τον Μελισσανίδη δεν δίνω βάση. Το ίδιο σενάριο (αυτούσιο ή ελαφρώς παραλλαγμένο) το έχουμε δει πολλές φορές. Δεν περιμένω κάτι απ' αυτή την ιστορία. Μακάρι να πέφτω έξω... Βούτυρο πάντως στο ψωμί των ΜΜΕ.

KANTHAR0S είπε...

Έκανες ένα σερί καλών αποτελεσμάτων και, όπως δείχνουν τα πράγματα, σώθηκες. Έχει τέτοια δυναμική η ΑΕΚ που της επιτρέπει να κάνει τέτοιο πράγμα. Άντε να δούμε αν το ίδιο θα συμβεί και με τον Άρη. Αν και εκεί επικρατούν κάπως διαφορετικές συνθήκες.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Πολύ σωστά όσα λες. Οι νίκες σκεπάζουν τις παθογένειες και κρύβουν προσωρινά τα προβλήματα. Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι το 2013 μοιάζει να έχει φέρει κάποια αλλαγή στην κακοδαιμονία της ΑΕΚ.

Εγώ την ιστορία με τον Μελισσανίδη την βλέπω σαν ένα πολύ ωραίο άλοθι για όλους. Για τον ίδιο θα ισχύει το: "Εγώ για άλλη μια φορά θέλησα να μπω αλλά δεν με άφησαν οι άλλοι". Και για τους υπόλοιπους θα ισχύει το: "Εδώ δεν μπαίνει ο Μελισσανίδης με τόσα λεφτά, εμείς μαλάκες είμαστε να μπούμε;"...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Ακόμα δεν μπορώ να πω ότι σωθήκαμε. Αν δεν δω εγώ στο σακούλι 33 πόντους μίνιμουμ σωτηρία δεν διακρίνω. Λείπουν άλλοι 8 και έχω Πλατανιά, Γαύρο, Γιάννινα, Λειβαδιά και Ατρόμητο έξω και ΠΑΟΚ, Βάζελο, Πανθρακικό και Βέροια μέσα. Δεν λέω πως είναι ανέφικτο αλλά είναι ακόμα δύσκολο.

Και για τον Άρη δεν θέλω να το πιστέψω ότι θα πέσει αλλά βλέπω να γίνονται πολλά περίεργα εκεί. Γενικά οι άνθρωποι που διοικούν τις ομάδες μας έχουν τρικυμία στο κρανίο.

Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα μας αποχαιρετίσουν Κέρκυρα και Βέροια. Ο Άρης και ο Πλατανιάς θα σωθούν.