Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κάτι αλλάζει το 2013

Κάτι αλλάζει και μην πει κανείς ότι δεν το αντιλαμβάνεται. Ίσως να είναι η τύχη που αποφάσισε μετά από πολύ καιρό να μας κλείσει παιχνιδιάρικα το μάτι. Ας ρίξουμε μια ματιά όμως στα όσα έχουν συμβεί το διάστημα από τις 10 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2013.
 
- Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις η ΑΕΚ εξασφαλίζει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
 
- Η ΑΕΚ, έστω και δύσκολα κερδίζει την Ξάνθη μέσα στο ΟΑΚΑ με 1-0.
 
- Η ΑΕΚ παίρνει κάποια λίγα χρήματα από τον ΟΠΑΠ.
 
- Στον Παναθηναϊκό αποφασίζουν να αφήσουν ελεύθερο τον Πετρόπουλο που έρχεται και υπογράφει στην ΑΕΚ.
 
- Η ΑΕΚ αποκτά δανεικό τον Μητρόπουλο από τον Παναιτωλικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.
 
- Με ταμειακές διευκολύνσεις 120.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Φωτίου και άλλες 15.000 ευρώ από τον Βιντιάδη η ΑΕΚ καταφέρνει να πληρώσει κάποια χρήματα έναντι των οφειλών της προς τους ποδοσφαιριστές της.
 
- Η ΑΕΚ αποκτά τον Καραλή που μένει ελεύθερος από την Κέρκυρα.
 
- Η ΑΕΚ αποκτά τον Τσουμάγκα από την πορτογαλική Λεϊσόες.
 
- Μέσα στο Βικελίδης η ΑΕΚ καταφέρνει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και παίζοντας με 9 παίκτες να ισοφαρίσει και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.
 
- Η ΑΕΚ πραγματοποιεί ολική ανατροπή του σκορ στο ΟΑΚΑ και κερδίζει με 2-1 τον ΟΦΗ που είχε προηγηθεί με 1-0 και απομακρύνεται από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι για πρώτη επίσης φορά φέτος η ΑΕΚ συναντά μια ακριβοδίκαιη διαιτησία από έναν διαιτητή που περνά απαρατήρητος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 
- Η ΑΕΚ πληρώνει κάποια χρήματα έναντι από εκείνα που οφείλει για μισθούς στο προσωπικό της.
 
- Ο Σορεντίνο παίρνει μεταγραφή για την Παλέρμο έναντι 3.800.000 ευρώ και η ΑΕΚ περιμένει να εισπράξει ένα σεβαστό ποσό που θα κυμανθεί κοντά στις 400 με 450.000 ευρώ λόγω της ρήτρας μεταπώλησης που του είχε βάλει όταν τον παραχώρησε στην Κίεβο Βερόνα.
 
- Η ΑΕΚ μετά από ένα πολύωρο θρίλερ και με τη συνδρομή ενός φιλάθλου της αποκτά τον Ανάκογλου από τον Πανσερραϊκό, αρπάζοντάς τον κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού.
 
- Η ΑΕΚ αποκτά τον Αναστασόπουλο που έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα.
 
Δεν είναι και λίγα όλα αυτά για μια ομάδα που τον τελευταίο χρόνο και μετά την απόφαση των μεγαλομετόχων και ιδιοκτητών της να την αφήσουν στο έλεος του θεού, έχει τραβήξει τα πάνδεινα. Και τι σημαίνουν όλα αυτά επί του πρακτέου για την ΑΕΚ; Κατ' αρχήν έχει επέλθει ηρεμία τόσο στις τάξεις των ποδοσφαιριστών όσο και στις τάξεις των φιλάθλων. Από την άλλη, σιγά-σιγά και με τα ψέματα η ΑΕΚ χτίζει ομάδα μέλλοντος με μια πλειάδα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τους πιο ελπιδοφόρους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Εξασφαλίζοντας όσο πιο νωρίς γίνεται την σωτηρία της θα έχει τον χρόνο να δουλέψει με αυτόν τον κορμό και οι παίκτες να μπορούν να βρίσκονται μεταξύ τους με κλειστά τα μάτια. Αν καταφέρει η διοίκηση να κρατήσει το καλοκαίρι τον Ισπανό, τον Κορδέρο και να προχωρήσει στην οριστική απόκτηση του Μητρόπουλου, θα έχει βάλει τα θεμέλια για πολύ μεγάλα πράγματα. Προϋπόθεση να μην παραχωρηθεί κανένας από τους νεαρούς αυτούς ποδοσφαιριστές για να μη χαλάσει η μαγιά και φτάσουμε το καλοκαίρι να ψάχνουμε από την αρχή για ταλέντα με αποτέλεσμα και την επόμενη σεζόν να παλεύουμε για τη σωτηρία μας.

Η ΑΕΚ πρέπει επίσης το καλοκαίρι να φέρει πίσω τον νεαρό Κύπριο, τον Εγγλέζου, για να διαθέτει μία ακόμα αξιόπιστη λύση στην αριστερή της πτέρυγα. Αν καταφέρει να πάρει και τον Κλωναρίδη σαν δανεικό για την επόμενη σεζόν θα είναι πλήρως καλυμμένη σε κάθε γραμμή της. Ήδη διαθέτει μια φοβερή αμυντική γραμμή, ένα κέντρο που όμοιό του σε συγκέντρωση ταλέντων δεν έχει καμιά ομάδα και μια επίθεση που του χρόνου θα πετάει φωτιές με τη συνδρομή και των χαφ που μέχρι τώρα της έλειπαν για να καταφέρνει να φτάνει με ευκολία η μπάλα μπροστά. Με δεδομένο το νοικοκύρεμα των οικονομικών που ήδη διαφαίνεται τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πολύ καλύτερα απ' όσο θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός μας.

Μέχρι εδώ δεν έχω κάνει καμία αναφορά στα διοικητικά. Αν θα μπει ή δεν θα μπει ο Βιντιάδης και τα ρέστα. Εννοείται πως αν θα μπει με τις συνθήκες που περιγράφω μια χαρά κερδισμένος θα είναι στο τέλος. Χωρίς να χρειαστεί να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη αλλά ασκώντας μια συνετή διαχείριση και ρίχνοντας το βάρος του στην απόσβεση των χρεών που πνίγουν την ομάδα, πολύ σύντομα θα αρχίσει να μετράει κέρδη. Αν δε του καθίσει και η πολυπόθητη κατασκευή του γηπέδου θα δει τα πάντα γύρω του να αλλάζουν και να βρίσκεται μετά από τόση αμφισβήτηση στις καρδιές όλων των Ενωσιτών σαν ο άνθρωπος που πέτυχε να αναγεννήσει την ΑΕΚ. Το θέμα είναι αν θα τολμήσει όμως κι αυτό μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Τέλος, για να μη γκρινιάζουμε συνέχεια και μας γίνει συνήθεια, θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε όποιον έκανε αυτόν το μίνι αλλά και γρήγορο συνάμα σχεδιασμό του Ιανουαρίου που οδήγησε στην επιλογή των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν. Πού τον είχαν κρυμμένο αυτόν τον άνθρωπο; Επιτέλους βλέπουμε να έρχονται στην ομάδα κανονικοί ποδοσφαιριστές, αν και μικροί σε ηλικία και μάλιστα οι περισσότεροι σχεδόν τσάμπα. Πού ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος το περασμένο καλοκαίρι που υποστήκαμε όλο αυτό το βασανιστήριο της έλευσης ατάλαντων που παραλίγο να στείλουν την ομάδα στην δεύτερη κατηγορία; Παρατηρούμε τη διαφορά των επιλογών και μελαγχολούμε. Και ακόμα πρέπει να πούμε ένα μπράβο στον Ανδρέα Δημητρέλλο, που τόσο τον έχουμε ψέξει και από εδώ μέσα, για τις ενέργειές του στο θρίλερ της μεταγραφής του Ανάκογλου, τις οποίες έκανε μέσα από το νοσοκομείο και να του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση.

Και φυσικά ένα τεράστιο μπράβο και ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στον υπέροχο αυτόν ΑΕΚτζή που διέθεσε τα χρήματα που πήρε σαν αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη το παιδί του για να πραγματοποιήσει μεταγραφή η αγαπημένη του ομάδα. Έβαλε τα γυαλιά σε όλους αυτούς τους τάχα μου ΑΕΚτζήδες με τα εκατομμύρια στις θυρίδες και τα καβούρια στις τσέπες. Τους ξεφτίλισε είτε λέγονταν Παππάδες, είτε Νοτιάδες, Γκούμες, Χατζηιωάννου, Βιντιάδηδες, Μελισσανίδηδες ή όπως αλλιώς γουστάρουν. Τους έκανε όλους ρόμπες ξεκούμπωτες. Κι από την άλλη έκανε όλους εμάς ευτυχισμένους θυμίζοντάς μας μέρες λαμπρές και δοξασμένες, όταν καταφέρναμε να αρπάξουμε ποδοσφαιριστές μέσα από τα χέρια των Βαρδινογιάννηδων χωρίς να μπορούν να καταλάβουν από πού τους ήρθε. Είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε κάτι τέτοιο, απο την εποχή της μεταγραφής του Χρήστου Κωστή και γι' αυτό όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τον ευγνωμονούμε... 

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Καλά μας μπήκε το 2013. Ας κρατήσουμε πάντως χαμηλά την μπάλα γιατί μπορεί να προσγειωθούμε απότομα. Δεν γίναμε ξαφνικά ομαδάρα, μην τρελαθούμε...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Σαφώς πρέπει να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα. Ομαδάρα δεν γίναμε. Ομάδα όμως αρχίζουμε να γινόμαστε από τουρλουμπούκι που ήμασταν πρώτα. Το 2013 θα κηρυχθεί έτος του ΑΕΚτζή :-)