Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το πανηγύρι των τρελών

Τελικά η παθογένεια που ταλαιπωρεί αυτή την ομάδα δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Αρκούσε μια ήττα και μάλιστα εκτός έδρας για να γίνουν τα πάντα μπάχαλο. Και βέβαια είναι καλό και δείχνει νοοτροπία μεγάλης ομάδας να μην αποδέχεται κανείς την ήττα, αλλά από την άλλη δεν έγινε και τίποτα φοβερό για να φτάσουμε στο σημείο να χωριστούμε σε στρατόπεδα και να βάλλει ο καθένας κατά βούληση προς κάθε κατεύθυνση. Η πίεση είναι μεγάλη για όλους μέσα στην ΑΕΚ. Παίκτες, προπονητής, βοηθοί, παράγοντες, φίλαθλοι, όλοι έχουν την αίσθηση ότι ακροβατούν καθημερινά σε ένα τεντωμένο σκοινί. Τα εσωτερικά προβλήματα είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλάκι έπειτα από τα έξι διαδοχικά ματς χωρίς ήττα.

Με την πρώτη στραβή όμως ήταν σαν να φύσηξε άνεμος και σήκωσε το χαλάκι και όλα ήρθαν πάλι στην επιφάνεια. Λάθη έχουν γίνει πολλά στην ΑΕΚ και από πολλούς, με πρώτους και καλύτερους τους παράγοντες και την ασυνεννοησία που επικρατεί μέσα στην ομάδα. Έτσι, το αλαλούμ ήταν επόμενο να περάσει πολύ γρήγορα και στα αποδυτήρια. Ο προπονητής έχει κάνει κι αυτός πολλά και σοβαρά λάθη. Δε νομίζω όμως ότι κανένα απ' αυτά τα λάθη το έκανε από κακή πρόθεση. Έχει μεν  τις εμμονές του, αλλά έχει και την φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο που είναι τελείως διαφορετική από την δική μας.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ από την άλλη είναι σχεδόν στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά και αν από τώρα δημιουργούν θέμα στα αποδυτήρια της ομάδας προσπαθώντας να επιβάλλουν την άποψή τους, αναρωτιέμαι τι θα κάνουν όταν θα καταφέρουν να καθιερωθούν. Το κακό με την ΑΕΚ είναι ότι δεν υπάρχουν ηγετικές μορφές, ούτε στο χώρο των παραγόντων, αλλά ούτε και μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Κανείς από τους υφιστάμενους παράγοντες ή παίκτες δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Αλλά, διάολε, ο κόσμος που πληρώνει από το υστέρημά του και κάθε εβδομάδα ακολουθεί την ομάδα για να την στηρίξει, δεν κόπτεται για τα δίκια κανενός. Θέλει να βλέπει μια ομάδα δεμένη που να επικρατεί σ' αυτήν μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, σαν εκείνη που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι υπήρχε πριν από την ήττα με τον Πλατανιά.
 
Το μεγάλο θέμα είναι ότι απομένουν μόλις 7 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και η ομάδα χρειάζεται απαραίτητα κάποιους βαθμούς για να μπορέσει να σώσει την παρτίδα. Και διάλεξαν την πιο ακατάλληλη περίοδο όλοι για να λύσουν τις διαφορές τους. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Αν θα βρεθεί ένας άνθρωπος να πάρει το τιμόνι στα χέρια του και να οδηγήσει την ομάδα με ασφάλεια εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Πρέπει όμως μέχρι τότε να κόψουν τον λαιμό τους όλοι και να συγκεντρωθούν στην αποστολή που έχουν να φέρουν σε πέρας. Η μεν διοίκηση να βγει επιτέλους από το καβούκι της και να κόψει τον βήχα σε μανατζαραίους του κώλου που επιχειρούν να παρέμβουν στα εσωτερικά της ομάδας επειδή έτυχε να έχουν πελάτες κάποιους από τους παίκτες της. Σε ποια ομάδα του κόσμου έχετε δει να παρεμβαίνουν οι μάνατζερ και να εκφράζουν τα παράπονά τους στον προπονητή γιατί δεν παίζουν οι πελάτες τους; Τι λέτε ρε; Πού τα είδατε γραμμένα όλα αυτά; Ο προπονητής αποφασίζει ποιος θα παίξει και οι μάνατζερ να πάνε να γαμηθούν. Ούτε και λογαριασμό σε κανέναν απ' αυτούς είναι υποχρεωμένος να δίνει ο εκάστοτε προπονητής και να κάθεται να του εξηγεί το σκεπτικό του για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Μήπως έχουν επιχειρήσει να παρέμβουν και στον Μαρινάκη, στον Σαββίδη ή ακόμα και σ' αυτόν τον Αλαφούζο για να τους υποδείξουν πώς πρέπει να διαχειριστούν τους πελάτες τους; Τολμάνε;

Όσο για τη συμπεριφορά του προπονητή προς τους παίκτες, σιγά μωρέ τους μη μου άπτου. Ένας προπονητής 60φεύγα χρονών μήπως θα πρέπει να μιλάει στον πληθυντικό σε 18χρονα και 20άχρονα για να μη τους δημιουργήσει ψυχικά τραύματα; Ποιος δημιουργεί αθλητές τέρατα και καβαλημένα καλάμια; Ο προπονητής ή εκείνοι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές που ξεσηκώνουν τα πιτσιρίκια προτρέποντάς τα να κάνουν την επανάστασή τους; Ποια επανάσταση; Τι πέτυχαν μέχρι σήμερα για να δικαιούνται να κάνουν και επανάσταση; Ποιος τους υπέγραψε ότι όταν έπαιρναν μεταγραφή για την ΑΕΚ εξασφάλιζαν και μόνιμη θέση στην εντεκάδα; Τι νόημα έχει τότε η πρόσληψη προπονητή από τις ομάδες; Τι τους χρειαζόμαστε τους προπονητές αφού όλοι εμείς ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να γίνει και ποιοι πρέπει να παίζουν ή οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αποφασίζουν και να κάνουν κουμάντο; Κάποιος θα έπρεπε όμως να τους εξηγήσει ότι οι παίκτες που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε κάθε αγώνα είναι μόνον έντεκα και οι ίδιοι ξεπερνούν τους τριάντα. Αυτό το ασήμαντο προβληματάκι πώς έχουν σκοπό να το λύσουν; Ρε μπας και ήρθε η ώρα να το πάρουμε όλοι αλλιώς; Εντάξει, δεν λέω, αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι απλήρωτοι, έχουν όλοι πάθος και έντονη επιθυμία να παίξουν και να αποδείξουν την αξία τους, αλλά είναι και κάποια πράγματα που δεν τα έχουν και που είναι απαραίτητα σε κάθε εκκολαπτόμενο ποδοσφαιρικό αστέρα. Η υπομονή και η επιμονή μέσα από την σκληρή δουλειά...
 
Δεν υπερασπίζομαι τον Λίνεν και όσοι με διαβάζουν ξέρουν καλά πόσες φορές του τα έχω χώσει από εδώ μέσα για τα λάθη που έχει κάνει κατά καιρούς. Αλλά ως γνωστόν λάθη δεν κάνουν μόνο εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα μέσα στη χρονιά και με το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη και η ομάδα αυτή είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό με καμία νίκη στον ενεργητικό της, με παίκτες αμούστακα παιδιά και με την ψυχολογία υπό το μηδέν, πρώτον είσαι μάγκας που δέχεσαι να την αναλάβεις και δεύτερον ξέρεις ότι παίρνεις ένα τεράστιο ρίσκο να χρεωθείς το τελικό ρεζιλίκι του υποβιβασμού της. Πρέπει, λοιπόν, να δράσεις άμεσα. Έχοντας να κάνεις με μικρά παιδιά πρέπει να είσαι και προπονητής και παιδαγωγός, ακόμα και νταντά τους. Βλέπεις ότι τίποτα δεν πάει καλά σ' αυτόν τον ζωντανό οργανισμό που αποφάσισες να δουλέψεις. Οι παίκτες και οι βοηθοί σου είναι απλήρωτοι, οι υπάλληλοι το ίδιο, λεφτά για μεταγραφές δεν υπάρχουν. Χάος από παντού. Κι εσύ πρέπει να κάνεις ένα τσούρμο παιδιά άντρες κι από πάνω να σώσεις και την ομάδα από την ξεφτίλα.

Και ξεκινάς και το παλεύεις και έρχονται και τα αποτελέσματα και να οι χαρές και τα πανηγύρια, αλλά δεν έχεις λάβει υπόψη σου με ποιους έχεις να κάνεις. Λες και πίστεψαν όλοι ότι ξαφνικά αυτή η ομάδα με τα αμούστακα έγινε από τη μια μέρα στην άλλη Μπαρτσελόνα και άρχισαν να έχουν απαιτήσεις. Τι πεντάδες άρχισαν να σου ζητάνε, τι να ασχοληθείς με τους πιο μικρούς για να βγάλεις παίκτες για το μέλλον σου λένε, ό,τι του κατεβαίνει του καθενός. Ρε παιδιά, μπάστα, δεν έχουμε σωθεί ακόμα, δεν υπογράψαμε καμιά σύμβαση ότι δεν θα ξαναχάσουμε, τι πεντάδες και τι παραγωγή ταλέντων μου ζητάτε;

Και κάθεται η πρώτη μετά την ανάκαμψη σφαλιάρα και ξαφνικά γυρίζουν όλα ανάποδα κι αυτοί που σου έβγαζαν το καπέλο αρχίζουν να σε φτύνουν, ενώ οι τουμπεκιασμένοι μικρούληδες που δεν μπορούσαν να ανοίξουν το στόμα τους για να μη τους χρεώσουν την ανακατωσούρα της ομάδας εν τω μέσω ενός επιτυχημένου σερί, βγάζουν απότομα τη γλωσσίτσα τους και μεταμορφώνονται σε κοκοράκια. Ξεσηκώνονται και οι γυμναστές και οι μεταφραστές και οι γεωπόνοι και να κι η κυρά Παύλενα που βρήκε κι αυτή την ευκαιρία να εκφράσει τα παράπονά της που δεν αφήνουν το κανακάρη της να φάει όσα κεφτεδάκια θέλει για να μην παχύνει και να κι ο κυρ Μέντιος που του αδικούν τον γιο και δεν τον βάζουν να παίξει. Τσίρκο κανονικό! Τι να σας κάνω βρε χαμούρηδες που βρήκατε και τα κάνετε. Αλάνα το μαγαζί, δίχως πόρτες και παράθυρα και μπουκάρει όποτε του γουστάρει ο κάθε πικραμένος και το κάνει ακόμα πιο καλοκαιρινό.
 
Για στάσου ρε ΑΕΚΟΡΑΜΑ. Όλα κακώς καμωμένα από τους άλλους και ο προπονητής τα έκανε όλα σωστά και τον αδικήσανε; Είπα εγώ κάτι τέτοιο; Μια χαρά μαλακίες έχει κάνει και ο Λίνεν. Τις έχω καταγράψει εδώ μέσα μία προς μία και του τα έχω χώσει κατ' επανάληψη. Αλλά υπάρχει τώρα χρόνος για αλλαγή προπονητή; Πώς θα την πάει την ομάδα κάποιος που θα έχει μόνο 7 αγωνιστικές μπροστά του; Πότε θα μάθει τους παίκτες του; Έστω τα ονόματά τους βρε αδερφέ, αφού υπάρχουν αρκετοί που μόνο η μάνα τους ξέρει πώς τους λένε. Μήπως θα τους φωνάζει με τα νούμερα στις φανέλες τους; Ρε 14, πέτα τη μπάλα στον 23. Ούτε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες τέτοια ξεφτιλίκια. Πότε θα αποφασίσει ποιο σύστημα τους ταιριάζει; Σε τι θα ποντάρουμε. Στην ενδεχόμενη κωλοφαρδία του και μόνο σ' αυτήν;

Αλλά το βιολί αυτό της αμφισβήτησης των προπονητών από τους "ειδικούς" παπαρολόγους έχει μεγάλη ιστορία στην ΑΕΚ μα και σε άλλες ομάδες. Από τον Φερέρ μέχρι και τον Λίνεν η ΑΕΚ έχει αλλάξει 8 προπονητές με τον Κωστένογλου να έχει κάνει δύο θητείες. Όλους μαλάκες τους βγάλανε. Όλοι τους έφταιγαν σε κάτι. Και φυσικά οι προπονητές θα κάνουν λάθη. Ενίοτε πολλά και ίσως σοβαρά λάθη. Ε, τότε ας αναλάβουν τα παπαγαλάκια να προπονούν την ομάδα που έχουν το αλάθητο του Πάπα. Κι αν δεν μπορούν ας κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Και ας καταλάβουν και οι παίκτες ότι δεν γίνεται κάθε φορά που τους ξινίζει ένας προπονητής επειδή δεν τους χρησιμοποιεί να κάνουν ανταρσία για να τον διώξουν. Καλύτερο θα είναι να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν περισσότερο για να τον πείσουν ότι έκανε λάθος και τους αδίκησε. Και επιτέλους ας παραδειγματιστούν από μερικούς συναδέλφους τους που είναι περισσότερο αδικημένοι αλλά δεν βγάζουν μιλιά παρά μόνο δουλεύουν και περιμένουν. Βγήκε ο Κατίδης και έκανε παράπονα. Τι έχει προσφέρει όποτε έπαιξε ο Κατίδης; Εγώ θυμάμαι μόνο τους τσαμπουκάδες του και το πόσες φορές έκανε άνω-κάτω την ομάδα. Κάτι σημαντικό απ' αυτόν δεν θυμάμαι. Μετά μίλησε ο Μπουγαΐδης. Ένας παίκτης 19 χρονών με πολύ καλή παρουσία, ομολογουμένως, στα τελευταία ματς, αλλά που δεν παύει να έχει βγει πριν από λίγο από το αυγό. Βγήκε και ο Παυλής και διαμαρτυρήθηκε. Έλεος ρε Μιχάλη. Έλεος. Και ο Γιάγκο. Όχι ο Δράκος, ο άλλος, εκ Πορτογαλίας. Ο Κατσικοκέρης που βρίσκεται στα αζήτητα χωρίς να έχει δώσει τα αγωνιστικά του διαπιστευτήρια δεν έβγαλε κουβέντα. Αντίθετα, ο Φουρτάδο τους έγραψε όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και πήγε για κατούρημα! Αυτός εξέφρασε τα παράπονά του κατουρώντας. Πάλι καλά που δεν κατούρησε τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του.

Πρέπει να ξέρουμε ότι ορισμένοι προπονητές για να νουθετήσουν κάποιους παίκτες τους, χρησιμοποιούν μερικές φορές μεθόδους που σε μας φαίνονται -και ίσως να είναι- αθέμιτες. Λέγοντας σε δημοσιογράφο ότι ο Μπουγαΐδης δεν πήδηξε στην κεφαλιά που μας έβαλε το γκολ ο Πλατανιάς ή λέγοντας ότι ο Κατίδης σούταρε σαν μωρό, ο σκοπός του Λίνεν μπορεί να ήταν να τους κεντρίσει το φιλότιμο και να τους πεισμώσει και όχι να τους εκθέσει όπως έπεσαν όλοι να τον φάνε. Και για μένα λάθος είναι αυτή η αντιμετώπιση αλλά δεν πιστεύω ότι ο Γερμανός ήθελε να τους ρεζιλέψει αφού ήξερε ότι μόνο χαμένος μπορούσε να βγει από μια τέτοια συμπεριφορά. Ας καθίσουμε να σκεφτούμε ένα απλό ενδεχόμενο. Τρώει κράξιμο ο Λίνεν που δεν βάζει τον Ανάκογλου. Και του την δίνει την Κυριακή και τον βάζει στην εντεκάδα κι εκείνος πέφτει πάνω στους έμπειρους χαφ του Παναθηναϊκού που τον καταπίνουν αμάσητο. Μήπως φαντάζεστε τι θα γράφουν τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης την άλλη μέρα ή ακόμα τι θα φωνάζουμε όλοι εμείς μέσα στο γήπεδο, ή στα σάιτ ή στα πηγαδάκια; Μα, καλά, το παιδί δεν ήταν έτοιμο, αυτόν πήγε να βάλει χαφ απέναντι στον Παναθηναϊκό; Δεν έχουμε τον θεό μας και οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Αν δεν κάνει ο Λίνεν στην ΑΕΚ, αν κρίνεται ανεπαρκής, ας μη του ανανεώσουν το συμβόλαιο τον Μάιο. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ απαγορεύεται να αλλάξει προπονητή…
 
Η ΑΕΚ κατά μεγάλο ποσοστό έχει ήδη σωθεί. Θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να πέσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή στα παιχνίδια που της απομένουν. Έχει ήδη την Κέρκυρα από κάτω της με 9 βαθμούς διαφορά, τον Άρη με 4 και την Βέροια με 3, είναι δε ισόβαθμη με τον ΟΦΗ και τον Πανθρακικό. Τη Βέροια και τον Πανθρακικό τους περιμένει μέσα στο ΟΑΚΑ. Ακόμα κι αν χάσει τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να πέσει. Και τον κόσμο ανάποδα οι μόνοι που μπορούν να τον γυρίσουν είναι όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι προσπαθούν να τον κρατήσουν όρθιο. Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, η διοίκηση και όλοι εμείς που αποτελούμε τον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή απαιτείται η μέγιστη σύμπνοια μέσα και γύρω από την ομάδα. Ας κρατήσουν όλοι τις πικρίες τους για τον εαυτό τους και ας βουλώσουν τα στόματά τους τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες. Δεν είναι και τόσο τρομερά μεγάλο διάστημα. Μπορούν διάολε να το αντέξουν…
 
Διάβασα και κάτι δηλώσεις του Μάντζιου. Του πρώην προπονητή της Κέρκυρας και παλιότερα του Πανιωνίου. Ο Παναθηναϊκός δεν πέφτει, είπε, η ΑΕΚ όμως κινδυνεύει γιατί έχει να δώσει δύο ντέρμπι στα παιχνίδια που της απομένουν. Αχ αυτές οι παπαριές που εκτοξεύονται από τους υποτιθέμενους έμπειρους ποδοσφαιράνθρωπους. Μα και ο Παναθηναϊκός δύο ντέρμπι έχει να δώσει αγαπητέ. Και μάλιστα τα ίδια με την ΑΕΚ. Απορώ που την βλέπεις την διαφορά. Αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό θα βρεθούν στην ίδια ακριβώς θέση. Αν συμβεί βέβαια το αντίθετο, τότε ναι, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θα έχει σωθεί οριστικά αλλά θα είναι και ο βασικός υποψήφιος για την θέση…

8 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) το περίμενα το ξέσπασμα. Κι άργησε κιόλας! Όταν έχεις παιδιά και αποπαίδια να τα περιμένεις αυτά. Ο Λίνεν (που τον υποστήριζα σαν τρελός να έρθει) στον τομέα ψυχολογία και στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού τα έχει κάνει μαντάρα. Και δεν αναφέρομαι τόσο στο ποιοι παίζουν και ποιοι δεν παίζουν αλλά ως προς την αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να δίνεις "άφεση αμαρτιών" στους μισούς και να κράζεις δημοσίως τους άλλους μισούς. Ή θα το κάνεις για όλους ή για κανέναν. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο...

* Είμαι ο μόνος που νομίζω ότι κάνει τέτοια κάνουν περισσότερο καλό σε μία ομάδα παρά κακό;

* Στο ερώτημα του Γιάγκο (περί διαρροών στον τύπο) γιατί δεν απάντησε ο Γερμανός;

* Το ότι οι μισοί (και βάλε) παίκτες έχουν πρόβλημα με τον Παπαδόπουλο και ΟΛΟΙ (μα, όλοι!) με τον Πήδουλα δεν του λέει τίποτα; Ας τραβήξει λίγο το αυτάκι στους συνεργάτες του!

* Ρε συ αδερφέ πολύ το γούσταρα αυτό που έγινε. Για μένα δείχνει υγεία. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να σταματήσει αυτή η αρρώστια να "σέρνεται" στα αποδυτήρια...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Διαφωνώ κάθετα με τις δημόσιες κρίσεις των προπονητών για τους παίκτες τους. Αυτό που λέμε ότι τους βγάζουν στον τάκο. Ο Λίνεν το κάνει και κακώς το κάνει. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα για να τα δούμε πιο ψύχραιμα.

1) Οι ποδοσφαιριστές που του την έπεσαν στα ποδυτήρια, εντελώς συμπτωματικά:

α) είναι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται (ο Μπουγαΐδης εξαιρείται αλλά κι αυτός έμεινε στην απ' έξω για πολύ καιρό και παρά λίγο να δοθεί δανεικός)

β) οι τρεις από τους τέσσερις έχουν μάναντζερ τον Καρασαββίδη που ξεσήκωσε όλον αυτόν τον σαματά (Κατίδης, Μπουγαΐδης, Παυλής)

γ) για τον Μπουγαΐδη δεν είπε τίποτα τρομερό ο Λίνεν λέγοντας ότι δεν πήδηξε καλά για την κεφαλιά... αυτό μάλλον θα έπρεπε να τον πεισμώσει παρά να τον βγάλει από τα ρούχα του

δ) για τον Κατίδη είπε ότι σούταρε σαν μωρό... σε συνδυασμό με το χαμένο πέναλτι που είχε με τον Πανιώνιο που ο Λίνεν πάλι είχε δηλώσει ότι έτσι όπως το χτύπησε θα το έπιανε και ο ίδιος, ναι, αυτό είναι επιλήψιμο και ποτέ δεν δίνεις έτσι στεγνά τον ποδοσφαιριστή σου

2) Αυτό που λέει ο Γιάγκο για την ακρίβεια είναι ότι όταν μιλήσανε στο γραφείο του ήταν δύο άτομα και ο ίδιος... δηλαδή τρία άτομα... άρα ό,τι διέρρευσε δεν μπορεί να χρεωθεί απαραίτητα στον Λίνεν... ο τρίτος μάλλον ήταν ο Κοιλιάδης και ίσως να είναι και η αιτία που υπέβαλε παραίτηση...

3) Οι προπονητές σε όλο τον κόσμο δεν γουστάρουν τους ποδοσφαιριστές που το παίζουν αναρχοαυτόνομοι και επαναστάτες... Ο Κατίδης είναι κάτι τέτοιο και πάντα θα δημιουργεί αντιπάθεια σε όλους τους προπονητές του... Θυμήσου το αυτό...

4) Καλό μπορεί να κάνουν τέτοιες... εξεγέρσεις μόνο σε υγιείς ομάδες με την λογική ότι λειτουργούν σαν ηλεκτροσόκ και επαναφέρουν τους πάντες στην τάξη... Σε άρρωστους οργανισμούς όπως η ΑΕΚ δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει καλό ένα μπάχαλο στα αποδυτήρια...

5) Οι παίκτες που έχουν πρόβλημα και με τον Λίνεν και με τον Παπαδόπουλο και με τον Πήδουλα, μήπως είναι λίγο κακομαθημένοι και θα προτιμούσαν να είχαν για γυμναστή τη μαμά τους; Παιδάκια είναι που θα έπρεπε να μάθουν πρώτα απ' όλα να σκύβουν το κεφάλι και να πειθαρχούν. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και η αδικία όταν εργάζεσαι σε χώρο με πολλούς ανθρώπους και τυχαίνει να είσαι ο μικρότερος... Αν δεν μάθουν να το βουλώνουν και να δουλεύουν δεν έχουν πολλές ελπίδες να κάνουν καριέρα...

6) Μακάρι να αποδειχτεί υγεία όλο αυτό και να σταματήσει η αρρώστια που λες... Πολύ φοβάμαι όμως ότι βλέπουμε μπροστά μας τη γρήγορη και άσχημη εξέλιξη μιας χρόνιας αρρώστιας η οποία αν δεν χειρουργηθεί άμεσα θα το χάσουμε το κορμί πατριώτη :-)

BALADEUR είπε...

Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Λίνεν. Δεν θα με ενοχλούσε (όχι τόσο όσο τώρα τουλάχιστον) η τακτική του να "δίνει" δημόσια τους παίκτες αν το εφάρμοζε για όλους. Μέχρι και ο Πετρόπουλος του την είπε (με τρόπο). Κι αυτός έχει πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του. Μέχρι και ο Dimi "τον έδωσε" (ως υπεύθυνο). Διπλωματικά μεν, στεγνά δε...

Το τρίτο πρόσωπο στην συζήτηση Γιάγκο - Λίνεν δεν ήταν ο Κολιάδης. Ο Παπαδόπουλος ήταν. Γι' αυτό δεν είπε κουβέντα ο Γερμανός. Τα χώνει δημόσια στους παίκτες (άλλοτε χαριτωμένα, άλλοτε ευθέως) για τις διαρροές να το κάνει και με τους συνεργάτες του...

Τεχνικό team (αναφέρομαι κυρίως σε Παπαδόπουλο - Πήδουλα) που είναι ανεπιθύμητο από την πλειοψηφία των παικτών προφανώς και φταίει. Δεν μπορεί να ρίξουμε το φταίξιμο στην πλειοψηφία...

ΥΓ. Αν ήμουν ο Μπουγαΐδης, στα 19 μου με το αίμα να βράζει, αγωνιζόμουν σε θέση που δεν ξέρω (και δεν μπορώ να παίξω) και με φωτογράφιζε ο προπονητής μου ως βασικό υπεύθυνο της ήττας με την Καβάλα όχι μόνο δεν θα τα κρατούσα μέσα μου (όπως έκανε) αλλά θα τον είχα πλακώσει στο ξύλο!!! (Το ξέρω πως δεν θα έκανα καριέρα αλλά η αδικία -ειδικά εις βάρος μου- με τρελαίνει...)

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα. Θυμάσαι ότι κάθε φορά που έκανε μια τέτοια πατάτα ο Λίνεν τα έγραφα εδώ μέσα. Κι εγώ τρελαίνομαι με παρόμοιες συμπεριφορές.

Εκείνο που λέω είναι ότι αυτή τη στιγμή ΔΕΝ γίνεται να αλλάξουμε προπονητή γιατί θα μπερδέψουν τα πράγματα. Και ο ίδιος νομίζω το ξέρει καλά ότι τον Μάιο χωρίζουν οι δρόμοι μας.

Επίσης, όσο με τρελαίνει η συμπεριφορά του Λίνεν άλλο τόσο με τρελαίνει και το καβάλημα από ορισμένους πιτσιρικάδες. Και όταν έλεγα ότι κάποιοι έχουν πρόβλημα και με τον Λίνεν και με τον Παπαδόπουλο και με τον Πήδουλα, δεν εννοούσα όλη την ομμάδα αλλά τον Κατίδη. Αυτός έχει πλακωθεί και με τους τρεις.

Όσο για τη συνομιλία που είχε ο Γιάγκο με τον Λίνεν, είτε ο Κολιάδης ήταν παρών είτε ο Παπαδόπουλος, σημασία έχει ότι δεν μπορεί να χρεωθεί σε κανέναν από τους δύο η διαρροή. Πάντα όταν υπάρχουν δύο υπάρχει και άλλοθι. Αν όμως δεν τα έχει διαρρεύσει ο ίδιος ο Λίνεν, ξέρει ότι το έχει κάνει ο Παπαδόπουλος. Σ' αυτή την περίπτωση οφείλει να πάρει τα μέτρα του. Εκτός πια αν είναι στημένο και από τους δύο κανένα παραμάγαζο πληροφοριών προς συγκεκριμένους ανθρώπους των media, γιατί γράφτηκε και κάτι τέτοιο.

Στην περίπτωση του Μπουγαΐδη με την Καβάλα, που τον είχε βάλει αριστερό μπακ και τον χρέωσε και με την ευθύνη της ήττας, ο Λίνεν ήταν λάθος, όπως λάθος ήταν και όταν έκραξε τον Κατίδη επειδή έχασε το πέναλτι με τον Πανιώνιο.

Δυστυχώς η χαρά μας για τον ερχομό τους δεν αποδείχτηκε δικαιολογημένη. Τουλάχιστον ας βοηθήσει να σώσουμε τη χρονιά οπότε να μη θεωρηθεί πέρα για πέρα άστοχη η πρόσληψή του...

BALADEUR είπε...

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Λίνεν είναι κανονικός προπονητής. Κι ότι στο 2ο γύρο άρχισε να "φαίνεται" η δουλειά του. Όταν μία ομάδα έχει βελτίωση πρώτος (την) πιστώνεται ο προπονητής. Και τα λάθη του θα κάνει και τις δοκιμές και τα πειράματά του. Γι' αυτό δεν αναφέρθηκα στο τεχνικό κομμάτι. Ούτε καν στο ποιοι παίζουν και ποιοι "τρώνε πάγκο και εξέδρα". Είναι προφανές πως δεν ζητάει (ή δεν πρέπει να ζητάει) κανείς αλλαγή προπονητή. Ούτε καν των βοηθών στην παρούσα φάση. Αλλά η έκρυθμη κατάσταση (που ο ίδιος δημιούργησε) έπρεπε να εκτονωθεί. Αυτός ο "τσαμπουκάς" και η επαναστατικότητα που έβγαλαν οι παίκτες πρέπει να τα εμφανίσουν και στο γήπεδο. Αλλιώς αφήνουν την δουλειά μισή...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ναι ρε γαμώτο, μόνο που κάποτε σ' αυτή την ομάδα πρέπει να αποκτήσουμε έναν προπονητή που να είναι καλός στο τεχνικό κομμάτι αλλά και πατερούλης με τους παίκτες του. Να εμπνέει τον σεβασμό. Επίσης θέλουμε έναν άνθρωπο πάνω απ' όλους, που να είναι πρόεδρος-πατέρας και να μπορεί να επιβληθεί στον κάθε απίθανο που όποτε του καπνίσει ανοίγει το στόμα του και κάνει την ομάδα μπουρδέλο. Θα μπορέσουμε ποτε θαούλη μου να βρούμε δυο τέτοιους ανθρώπους;

Σε ό,τι αφορά αυτό που λες για τους παίκτες, αν φυσικά δεχτούμε σαν σωστή την μικροεπανάστασή τους, τότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως θα πρέπει να αποδείξουν ότι την δικαιούνται πρώτα απ' όλα μέσα στο γήπεδο. Αλλιώς θα πάει χαμένη κι αυτή και θα καταγραφεί σαν άλλη μία τσάμπα μαγκιά από τις πολλές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην καμπούρα αυτής της χιλιοταλαιπωρημένης ομάδας...

BALADEUR είπε...

Στην πρώτη σου παράγραφο "φωτογραφίζεις" (συνειδητά ή μη) τον Μπάγεβιτς των πρώτων χρόνων που ήταν πάνω κι απ' τους προέδρους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την παραίτηση Γιδόπουλου γιατί έβαλε πρόστιμο σε όλους τους παίκτες και σηκώνει το ανάστημα ο Ντούσαν: "ή σβήνεις το πρόστιμο ή έφυγα!" Τελικά έφυγε ο Γιδό...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Αλήθεια είναι αυτό...
Θα ήθελα έναν προπονητή σαν τον Μπάγεβιτς των πρώτων χρόνων...
Με πρόεδρο τον Λουκά Μπάρλο...
Θα υπήρχε καλύτερος συνδυασμός;