Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Γκρέμισε και φέτος το Παλέ η Βασίλισσα κερδίζοντας με 85-91 τον Άρη και κάνοντας το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών

Μια ΑΕΚ διαφορετική, αποφασισμένη και δυναμική εμφανίστηκε στο Παλέ της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας και φέτος στο μπρέικ απέναντι στον Άρη τον οποίο κατανίκησε με 85-91 και πλέον απέχει μία νίκη, την οποία φυσικά και θα πάρει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, για να διατηρήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Με έναν εξαιρετικό Λαρεντζάκη, αλλά και με μια θαυμάσια εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του Μαυροκεφαλίδη, με τον Ντίξον -παρά τα δύο λάθη του- να οργανώνει εκπληκτικά το παιχνίδι της Βασίλισσας με 9 ασίστ και με έναν καταπληκτικό στην τέταρτη περίοδο Ελόνου, η ΑΕΚ ανέτρεψε το -8 του ημιχρόνου και επισφράγισε την ποιοτική της ανωτερότητα σε σχέση με τους κίτρινους του Βορρά.

Η ΑΕΚ απάντησε με τον τρόπο της και στον αθεράπευτο Πρίφτη που για άλλο ένα παιχνίδι έδινε ρεσιτάλ υποκρισίας διαμαρτυρόμενος από το πρώτο λεπτό σε κάθε σφύριγμα των διαιτητών, με αποτέλεσμα να καταφέρει να αποβληθεί από τους διαιτητές στην τρίτη περίοδο.

Η ΑΕΚ χωρίς καθαρό άσσο κατάφερε να σταθεί αξιοπρεπώς στο παιχνίδι και μάλιστα στην τέταρτη περίοδο να φτάσει όπως και πέρυσι στην ανατροπή και τη νίκη μέσα στο Παλέ χάρη στον τρομερό Λαρεντζάκη που ανέλαβε ρόλο ηγέτη, τον Ντίξον που χωρίς να είναι καθαρός πλέι μέικερ έφτασε στις 9 ασίστ και οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι της ΑΕΚ, τον Μαυροκεφαλίδη με την ηρεμία του και το δολοφονικό του ένστικτο να κάνει σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο και τέλος τον Ελόνου να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο τέταρτο δεκάλεπτο κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια. Ο Νιούλεϊ επίσης ήταν θετικός και η νίκη της ΑΕΚ παίρνει μεγαλύτερη αξία επειδή είχε σε κακή μέρα τους Σάκοτα και Μιλόσεβιτς ενώ ο Μαυροειδής αλληλοεξοντώθηκε σε όλα τα επίπεδα με τον Καββαδά.

Δύο ρεκόρ σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, στον δεύτερο μικρό τελικό. Συγκεκριμένα, οι 47 προσπάθειες για δίποντα όσο και τα 24 εύστοχα δίποντα είναι η καλύτερη φετινή της επίδοση.

Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Μαυροειδής, με τους 5 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε κατά έναν τους 1.800 στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.  

Επίσης, τους 700 πόντους στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεπέρασε ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (701), ενώ παράλληλα ξεπέρασε τις 300 προσπάθειες τόσο για ελεύθερες βολές (305) όσο και σε σουτ δύο πόντων (301).

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 51-43, 68-63, 85-91.

Άρης (Πρίφτης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης 17 (4), Κάμινγκς 8 (2), Γιάνκοβιτς 18 (2τρ., 12ριμπ.), Καββαδάς 5, Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 2, Ζάρας 10, Χρηστίδης, Σίμτσακ 5, Μούρτος 18.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 19 (1), Νιούλεϊ 10 (2), Μωραϊτης 3 (1), Μαυροειδής 5, Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Ελονού 12, Σάκοτα 2, Βασιλειάδης 7 (1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 11 (2τρ., 5 ριμπ., 9 ασ.).