Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τα καλά και συμφέροντα και ταις ψυχές ημών των… σουβλατζήδων

Μεγάλη φασαρία γίνεται για τον οριστικό υποβιβασμό του Ηρακλή αντί του Λεβαδειακού. Όλοι όσοι παίρνουν θέση αναλώνονται στις γνωστές ίξεις-αφίξεις. Κύριοι, υποβιβάστηκε για αγωνιστικούς λόγους ο Λεβαδειακός; Τέρμα! Πάει στο καλό και πίσω δεν γυρνάει. Άκου επωφελήθηκε από τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Τέσσερα χρόνια σερί το ίδιο κάνει! Επωφελείται σε βάρος κάποιου άλλου. Ρητά και αυστηρά όποιος πέφτει δεν γίνεται να επωφεληθεί από τίποτα και από κανέναν. Ούτε καν από τη φιλία του με εκείνους που λύνουν και δένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο (δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός).

Ο Άρης επίσης. Έχασε την άνοδο για αγωνιστικούς λόγους; Ε, δεν μπορεί να επωφεληθεί και να ανέβει εκείνος κατηγορία επειδή κάποια άλλη ομάδα υποβιβάστηκε για τον οποιονδήποτε λόγο. Αν ο Ηρακλής έπρεπε να υποβιβαστεί οπωσδήποτε και δεν έχει σφαχτεί στο γόνατο σαν ο πιο αδύναμος κρίκος, τότε ο πρώτος επιλαχών για άνοδο από την Football League καθώς και ο πιο υψηλά ιστάμενος στη βαθμολογία της Super League από εκείνους που υποβιβάζονται, θα έπρεπε να δώσουν αγώνα μπαράζ μεταξύ τους και η ομάδα που θα κέρδιζε να ανέβει με το σπαθί της στη μεγάλη κατηγορία. Όλα τα άλλα είναι εκδουλεύσεις και βολέματα ημετέρων. Τέλος!

Όσο για τους παράγοντες που έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο κι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους, φαίνεται ότι η ελληνική δικαιοσύνη δυσκολεύεται να τους αναγνωρίσει μέσα στα γήπεδα και να διατάξει τη σύλληψή τους από τα αρμόδια όργανα επειδή τους βοηθάει να περνάνε απαρατήρητοι η σωματοδομή τους. Ένας ευτραφής κύριος με γενειάδα που σουλατσάρει μαζί με άλλους ευτραφείς στο κέντρο ενός γηπέδου μέσα στο ποίο βρίσκονται μερικές χιλιάδες κόσμου οι οποίοι ενίοτε φωνάζουν και το όνομά του, είναι σαφώς πιο δύσκολο να αναγνωριστεί από κάποιον σχετικά αδύνατο που βρίσκεται στις τουαλέτες του γηπέδου. Διότι όταν οι ευτραφείς κύριοι είναι περισσότεροι του ενός (κάποιες φορές ο αριθμός τους αγγίζει και τους τρεις) ξέρετε πόσο επίπονο και εξαιρετικά χρονοβόρο για τα όργανα της τάξης είναι να ξεχωρίσουν ποιος από τους τρεις είναι ο ευτραφής που παρανομεί και άρα πρέπει να συλλάβουν;