Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Η Βασίλισσα ανακοίνωσε τον Καναδό Ξαβιέ Ρατάν-Μέις

Την απόκτηση του 23χρονου Καναδού Ξαβιέ Ρατάν-Μέις ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Πρόκειται για σούτινγκ-πόιντ γκαρντ που έχει ύψος 1,93. Ανδρώθηκε μπασκετικά στο κολέγιο της Φλόριντα, δοκιμάστηκε στους Νικς και τελικά έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ στις 5 Μαρτίου του 2018 με την φανέλα τον Γκρίζλις. Με την ομάδα το Μέμφις είχε συμβόλαιο μόλις δέκα ημερών. Πριν από λίγο καιρό έπαιξε με τους Λέικερς στην Summer League. Έχει δύο συμμετοχές στις μικρές ομάδες του Καναδά.

Στο NCAA ο Ρατάν Μέις μέτρησε κατά μέσο όρο 12,4 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 52,1% στα δίποντα σε 100 παιχνίδια με τους Gators από την Φλόριντα. Έτσι, μετά τους Γκρίφιν, Χάντερ (ανανέωσε) και Ρόμπερσον, ο Ρατάν Μέις έγινε ο τέταρτος ξένος της ΑΕΚ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

O πατριός του είναι ο παλιός παίκτης του ΝΒΑ, Θεϊρόν Μέις. Με την άφιξή του η Βασίλισσα βρίσκει τον κόμπο-γκαρντ που έψαχνε και πλαισιώνει τον Μάλκμ Γκρίφιν που έχει ήδη αποκτηθεί. Η ΑΕΚ αρχικά ανακοίνωσε την απόκτηση του μέσω Twitter χωρίς να δώσει λεπτομέρειες και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει: 

"H AEK B.C. ανακοινώνει, την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ξαβιέ Ρατάν Μέις. Ο Καναδός γκαρντ υπέγραψε σήμερα (28/07) συμβόλαιο μονοετούς διαρκείας με τη "Βασίλισσα".

Βιογραφικό:

O Ξαβιέ Ρατάν Μέις γεννήθηκε, στις 29 Απριλίου 1994, στο Μάρκχαμ του Οντάριο και έχει ύψος 1μ.93. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από το Λύκειο του Christian Faith Center Academy της Βόρειας Καρολίνας και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στο Λύκειο Huntington Prep School στην Δυτική Βιρτζίνια. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Florida State, όπου την τελευταία του σεζόν (2016-17) αγωνίστηκε σε 35 αγώνες και είχε 10,6 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ μέσο όρο.

Τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε στο Summer League του Ορλάντο με τους Νιου Γιορκ Νικς, όπου και υπέγραψε στη συνέχεια συμβόλαιο συνεργασίας. Αγωνίστηκε σε 5 αγώνες στο NBA με τους Νεοϋορκέζους σημειώνοντας 5,8 πόντους μέσο όρο με 3,6 ασίστ. Παράλληλα αγωνίστηκε και για λογαριασμό της θυγατρικής ομάδας τον Νικς (Westchester Knicks), όπου σε 44 αγώνες είχε 16,8 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 7,1 ασίστ μέσο όρο".