Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ανακατατάξεις στο ρόστερ της ΑΕΚ με στόχο την απογείωση

Κατά τα φαινόμενα οι Φράνσον, Άμραμπατ, Τζαβέλας και Στάνκοβιτς δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ της ΑΕΚ από τον άλλο μήνα. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα του Μοχαμαντί, από τη στιγμή που η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση ανανέωσης στον Χατζισαφί και απέκτησε και τον Πήλιο από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση του Φαν Βερτ. Τέλος, κανείς δεν ξέρει τι εξέλιξη θα έχει το θέμα της παραμονής του Πινέδα αλλά ακόμα και η πιθανότητα μεταγραφής του Λιβάι Γκαρσία.

Αυτές οι αποχωρήσεις δείχνουν και τις προτεραιότητες στον μεταγραφικό τομέα. Τερματοφύλακας, στόπερ, χαφ, εξτρέμ και φορ σε πρώτη φάση, ενώ ήδη έχει αποκτηθεί και αριστερό μπακ. Η παραμονή ή όχι των Πινέδα και Γκαρσία θα κρίνει την απόκτηση των αντικαταστατών τους.

Ο Αθανασιάδης θα είναι και πάλι κάτω από τα γκολπόστ ενώ ο τερματοφύλακας που θα αποκτηθεί στη θέση του Στάνκοβιτς θα είναι έμπειρος και όχι νεαρός και εξελίξιμος.

Ο Ρότα με τον Σιντιμπέ θα καλύπτουν και πάλι τη δεξιά πλευρά της άμυνας με τον Χατζισαφί και τον Πήλιο να αναλαμβάνουν το αριστερό άκρο της.

Η τετράδα των στόπερ θα είναι οι Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου και η νέα μεταγραφή που αναμένεται να είναι από το πάνω ράφι. Συζήτηση έχει γίνει και για την απόκτηση ενός ακόμα στόπερ, λόγω των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή της συμμετοχή, όμως επειδή υπάρχουν παίκτες που αν παραστεί ανάγκη μπορούν να παίξουν σ' αυτή τη θέση (Σιντιμπέ, Σιμάνσκι) η αρχική ιδέα τείνει να εγκαταλειφθεί.

Στα αμυντικά χαφ η ΑΕΚ θα πορευτεί και φέτος έχοντας σαν βάση τους Σιμάνσκι, Γιόνσον και Γαλανόπουλο και πιο μπροστά στα χαφ θα υπάρχει ο Μάνταλος με τον Γκατσίνοβιτς και η μεταγραφή που θα έρθει στη θέση του Φράνσον, ενώ θα εκκρεμεί η περίπτωση του Πινέδα αν θα μείνει ή του αντικαταστάτη του αν θα αποχωρήσει.

Στα άκρα θα βλέπουμε και πάλι τον Τσούμπερ, τον Ελίασον και τον Φερνάντες και φυσικά τον αντικαταστάτη του Άμραμπατ.

Και τέλος στα φορ ο μόνος σίγουρος είναι ο Αραούχο, αν θα επανέλθει εκεί ή ο Αλμέιδα θα τον χρησιμοποιεί και πάλι στα χαφ και ο Γκαρσία αν μείνει. Αναμένεται να αποκτηθεί φορ στη θέση του Φαν Βερτ, εφόσον αποχωρήσει και φυσικά στη θέση του Γκαρσία αν προκύψει πώλησή του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: