Ξεκινάει από τις διοικήσεις: Τη δύναμη του χοντρού δεν θα την αποκτήσει ποτέ ο Ηλιόπουλος. Εδώ δεν τα κατάφερε ο Μελισσανίδης. Ο χοντρός είναι βασιλιάς του υποκόσμου αυτή τη στιγμή. Και ο υπόκοσμος κάνει κουμάντο στα πάντα στη χώρα μας. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.
Πάμε στους προπονητές: Ο Αλμέιδα είναι καλός προπονητής αλλά υπολείπεται του Μπεντιλίμπαρ σε εμπειρία, σε διαθέσιμο υλικό, αλλά και σε προσωπικά ζητήματα όπως ο επιβλαβής εγωισμός του Αργεντινού.
Περνάμε στους ποδοσφαιριστές: Στη θέση 1 ο Τζολάκης, αν και νέος, είναι πολύ πιο σταθερός τερματοφύλακας από τον Στρακόσα. Πασχαλάκης και Μπρινιόλι είναι σχεδόν ισοδύναμοι.
Ο Ρότα απέχει μερικά έτη φωτός από τον Ροντινέι. Να το παραδεχτούμε για να μη κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.
Ο Ορτέγκα είναι πολύ καλύτερος από τον Χατζισαφί και εννοείται από τον Πήλιο.
Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια είναι πιο δεμένοι και υπερτερούν των Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς και Μήτογλου.
Ακόμα κι ο Ονιεμαέτσι είναι καλύτερος από τον Οντουμπάτζο.
Γκαρθία, Όρτα, Τσικίνιο, Έσε, Μουζακίτης Γιασιτζί κερδίζουν στα σημεία τους Γιόνσον, Σιμάνσκι, Περέιρα, Λιούμπισιτς, Λαμέλα, Μάνταλο.
Μόνο Πινέδα δεν έχει ο Ολυμπιακός αλλά ένας κούκος μόνος του δεν φέρνει την άνοιξη.
Μάρτινς η ΑΕΚ δεν έχει, παρόλο που ο Ελίασον είναι ένα αστέρι που διαρκώς ανεβαίνει.
Ο Πάλμα (που δεν τον ήθελαν στην ΑΕΚ) είναι πιο αποδοτικός από τον Κοϊτά. Εκεί βέβαια ο Μαρσιάλ μένει εκτός σύγκρισης, αλλά μέσα στο Καραϊσκάκης δεν τον έχουμε δει ακόμα για να διαπιστώσουμε αν θα κάνει τη διαφορά ή θα χαθεί κι αυτός μέσα στα ερείπια.
Ο Φερνάντες υπερτερεί κάπως του πιτσιρικά του Παπακανέλλου.
Ή μήπως η ΑΕΚ διαθέτει Ελ Κααμπί που βάζει τι μπάλα στα δίχτυα απ' όπου θέλει, όποτε θέλει; Καλός ο Πιερό, αλλά μην τρελαθούμε.
Γιάρεμτσουκ και Κωστούλα μήπως έχει η ΑΕΚ και δεν το έχω μάθει;
Τέλος, ο Βέλντε είναι σαφώς καλύτερος του Γκατσίνοβιτς χωρίς να βάλω καν στη σύγκριση τον Τσιλούλη.
Από πλευράς έδρας οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες, όπως και από πλευράς οπαδών. Η διαφορά τους έγκειται στο ρόστερ. Στην αξία των παικτών και στην ποιότητά τους. Και επίσης φυσικά στη δύναμη του καθενός εκ των δύο στα κέντρα αποφάσεων όπου εκεί η ΑΕΚ είναι χαμένη από χέρι. Πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, να ματώσει οικονομικά ο Ηλιόπουλος, για να βρεθούν κάποιες ισορροπίες ανάμεσα στα ρόστερ των δύο ομάδων και το παιχνίδι να αρχίσει να παίζεται επί ίσοις όροις, τουλάχιστον στον αγωνιστικό τομέα. Γιατί στον εξωαγωνιστικό αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, εκτός αν επικρατήσει κάποια στιγμή επί γης ειρήνη, όλοι οι κακοί μπούνε στη φυλακή και αναλάβει την παγκόσμια διακυβέρνηση ο Άγιος Βασίλης...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου