Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Όλες οι πιθανές μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ


Η πρόταση που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός προς την ΑΕΚ για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο, πιστεύουν στον Πειραιά ότι θα κλονίσει πολλούς από τους παθιασμένους αρνητές τής προοπτικής πώλησης του τεχνίτη Αργεντινού μπαλαδόρου.
Και δεν θα είναι τόσο το χρηματικό ποσό που θα αλλάξει άρδην το κλίμα αλλά τα έμψυχα ανταλλάγματα που θα προτείνει ο σύλλογος του Πειραιά, αφού μέσα σ' αυτά συγκαταλέγεται ο νεαρός και εξελίξιμος χαφ Γιάννης Παπαδόπουλος που αποτέλεσε και στο παρελθόν στόχο τής ΑΕΚ αλλά την είχε προλάβει τότε ο Ολυμπιακός και τον είχε αποκτήσει από τον Ηρακλή. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει αποκληθεί από τους ειδήμονες του ελληνικού ποδοσφαίρου ως το μελλοντικό "δεκάρι" τής Εθνικής Ελλάδος. Επίσης, ο Ολυμπιακός περιλαμβάνει στο πακέτο των έμψυχων ανταλλαγμάτων προς την ΑΕΚ και τον "λύκο" αμυντικό χαφ Λεντέσμα. Η αντίστοιχη πρόταση του Παναθηναϊκού θα περιλαμβάνει σαν έμψυχα ανταλλάγματα τους Κλέιντον και Πετρόπουλο ενώ στην ΑΕΚ θα προτιμούσαν αντί τού Κλέιντον έναν εκ των Χριστοδουλόπουλου, Μαρίνου ή Σπυρόπουλου.

Γεγονός είναι ότι στην ΑΕΚ αναμένεται να γίνει μεγάλο ξεκαθάρισμα έμψυχου υλικού και πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που θα μας αποχαιρετήσουν στα τέλη Μαΐου:

Για τους τερματοφύλακες μάλλον ετοιμάζεται δανεισμός Λούκατς (χωρίς να αποκλειστεί και η πώλησή του) και προώθηση του νεαρού Μοσχονά σαν τρίτου. Υπάρχει ενδιαφέρον όμως και για τον Χρήστο Πούρη του Ιωνικού.

Για το δεξί άκρο τής άμυνας και πίσω από τον Αραούχο, προορίζεται ο νεαρός Αργυρίου, εφόσον καταφέρει να τον αποκτήσει η ΑΕΚ από τον Πανθρακικό. Αν αποκτηθεί θα παραχωρηθεί ο Κουτρομάνος, διαφορετικά θα μείνει αυτός σαν μπακ απ τού Αραούχο.

Στο αριστερό άκρο τής άμυνας ο διακαής πόθος όλων ήταν ο Τζαβέλας αλλά τα λεφτά που ζητάνε οι Τσακιροκιντήδες δεν μπορεί να τα δώσει η ΑΕΚ. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, όταν ο Καλογιάννης ζητούσε 250 χιλιάρικα από τον Ντέμη για να μας τον δώσει η Κέρκυρα κι εκείνος δεν έδινε πάνω από 200. Και τον χάσαμε και τους δώσαμε τον Μπερνς πέρυσι σαν δανεικό για να έχουν να πορεύονται. Αυτό θα πει large ομάδα. Οπότε εκτός τού Καράμπελα πάμε για κανέναν φτωχό πλην τίμιο οικοδόμο που να μη ζητάει πολλά λεφτά. Αν δεν βρεθεί ούτε τέτοιος το ξέρουμε το κόλπο. Άλλη μια χρονιά Γεωργέας, που άλλωστε θα μείνει και φέτος σαν πασπαρτού, πότε δεξιά και πότε αριστερά, ανάλογα με την περίσταση και τις ανάγκες τής ομάδας αλλά και ανάλογα με τις αντοχές και τους τραυματισμούς του. Μη ξεχνάμε ότι έφυγε ήδη ο Χουανφράν.

Στο κέντρο τής άμυνας το σίγουρο είναι ότι φεύγουν Αλεξόπουλος, Άρτσε και Άλβες. Την περίπτωση να πουληθεί ο Μαϊστόροβιτς την κόβω χλωμή. Όχι για να μη χάσουμε το κελεπούρι, αλλά ποια σοβαρή ομάδα δίνει χρήματα κας για έναν 33χρονο και γιατί δεν μπόρεσε να τον πουλήσει η Βασιλεία 2 χρόνια νωρίτερα αλλά τον άφησε ελεύθερο και τον πήραμε εμείς; Επίσης, εκείνο το κορμί, τον Ταυλαρίδη, το χάσαμε πατριώτες. Προτίμησε τα τυριά. Μπορεί να είναι και καλύτερα. Μικρός παίκτης, μικρή ομάδα θα διάλεγε. Η ΑΕΚ είναι βαθιά νερά για εκείνον που έχει συνηθίσει στη μετριότητα των γαλλικών μικρομεσαίων ομάδων, αφού ξεκίνησε και από τη μετριότητα του Ηρακλή. Για μερικούς παίκτες είναι προτιμότερη αυτή η ντεμί κατάσταση. Δεν τον αντέχουν τον έντονο ανταγωνισμό. Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για επιστροφή τού Μόρα αλλά η Μπολώνια του έχει βάλει ρήτρα 2.000.000 ευρώ. Τώρα, να δώσεις δύο εκατομμύρια για παίκτη που πριν λίγα χρόνια είχες αφήσει ελεύθερο συνιστά -αν όχι ποινικό αδίκημα- τουλάχιστον παπαριά ολκής. Θα μας τα πει κι ο διαχειριστικός έλεγχος αυτά, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι θα χρειαστούμε μπόλικους διαχειριστικούς ελέγχους και στο μέλλον. Ευτυχώς ξεπετάχτηκε για τα καλά ο Μανωλάς που μαζί με τον Σουηδό θα τραβήξουν το κάργα κουπί με τίποτα βοήθειες από τον νεαρό Παληγιώργο (αν επιστρέψει οριστικά από τον δανεισμό του), τον Γκέντζογλου και τον Γιάχιτς που ξέρουν τη θέση και την έχουν ξαναπαίξει. Ένας κεντρικός αμυντικός για να δίνει ανάσες πάντως πρέπει να έρθει και ίσως να είναι ο Κυριαζής από την ιταλική Σαλερνιτάνα. Ακούγεται επίσης το όνομα του Θοδωρή Μπέριου του Ιωνικού.

Στα αμυντικά χαφ, όπου εστιάζεται και το σοβαρότερο πρόβλημα της ΑΕΚ, η κατάσταση είναι εντελώς φλου. Χαιρετάνε κατά πάσα πιθανότητα οι Γιαχάγια και Ρίκκα ενώ ήδη μας έχει κουνήσει μαντήλι ο Ενσαλίβα. Μένουν οι Καφές, Γιάχιτς, Γκέντζογλου, Μάκος. Ο Γκρέταρσον ψήνει κάποιον εικοσιδυάχρονο Πωστονλένεσον αλλά μάλλον απαιτείται μια πολύ καλύτερη λύση για τη συγκεκριμένη θέση.

Στα αριστερά Λαγός και Μαντούκα θα αποτελούν τα χαφ που θα μας... ξεσηκώνουν και τη νέα χρονιά.

Στα δεξιά ο Χέρσι μαζί με τον νεαρό Ζορμπά, που μάλλον επιστρέφει από δανεισμό, θα κάνουν το ίδιο. Εδώ υπάρχει και το ερωτηματικό σχετικά με την προώθηση από την ομάδα των νέων τού νεαρού Φροξυλιά που υπέγραψε ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στο κέντρο ο Γκερέιρο που έχει πράγματα να αποδείξει μένει και τη νέα σεζόν. Άλλωστε έχει και τετραετές παχυλότατο συμβόλαιο και άντε να του πεις "έχει γεια" και να μη σου απαντήσει "δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω". Πού αλλού θα βρει τέτοια θύματα; Ο Ταχτσίδης την κοπάνησε ήδη και κάνει σχέδια για το πώς θα ψήσει την αντίστοιχη Μπάστα της Γένοβας. Παρελθόν αποτελεί ήδη κι εκείνο το λαυράκι εκ Ρουμανίας, ο Ιορντάκε, που τον είχαμε αποκτήσει με 5 ευρώ αντίτιμο πέρυσι το καλοκαίρι. Ίσως έρθει κάποιος εκ των Τζεοβάνι της Χαλ σαν ελεύθερος ή Ντος Σάντος της Γκρασχόπερς που παίζει δανεικός στη Σιόν. Παίζουν ακόμα τα ονόματα του νεαρού και εξελίξιμου Δημήτρη Ανάκογλου του Πανσερραϊκού, καθώς και του Ανδρέα Τάτου του Ατρομήτου.

Στην επίθεση είναι κάπως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ξεκάθαρα είπα, δεν είπα καλύτερα. Σκόκο, Τζιμπούρ μας κουνάνε μαντήλι. Ο Νέμεθ επιστρέφει στη Λίβερπουλ αφού λήγει ο δανεισμός του και δύσκολα θα τον αφήσουν δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα. Η παραμονή τού Παυλή θα εξαρτηθεί από την τελική στελέχωση τη επίθεσης. Ο Μπλάνκο ίσως είναι ο μόνος που μένει. Από την άλλη έρχεται ο Λυμπερόπουλος ενώ επιστρέφει από δανεισμό ο Μπερνς. Απαιτείται η απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού και γίνεται λόγος για τον Μακ Ντόναλντ της βελγικής Γκέρμιναλ. Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται έντονα σαν αντικαταστάτης τού Σκόκο είναι αυτό του 23χρονου βραζιλιάνου Έντερ του Αστέρα Τρίπολης. Επειδή οι μανατζαραίοι προβαίνουν σε ένα καθημερινό παζάρι με τους υπεύθυνους της ΑΕΚ, αλλά και άλλων ομάδων, διαρκώς θα πέφτουν ονόματα στο τραπέζι για να έχουμε να γουστάρουμε. Το τελευταίο που προέκυψε είναι του Κροάτη επιθετικού Ιβάν Κλάζνιτς, ο οποίος ανήκει στη γαλλική Ναντ αλλά φέτος έπαιξε στην αγγλική Μπόλτον όπου σε 24 συμμετοχές πέτυχε 6 γκολ. Ο Κλάζνιτς αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του, λένε όμως ότι το έχει ξεπεράσει.

Τέλος εκκρεμεί και η υπόθεση της μεταγραφής τού Νάτσο Σκόκο καθώς και τα έμψυχα ανταλλάγματα που θα επιφέρει αυτή η πώληση. Πιθανές θέσεις που μπορεί να καλυφθούν αν η πώληση Σκόκο γίνει σε ελληνική ομάδα είναι: Στη θέση τού κεντρικού χαφ ο Γιάννης Παπαδόπουλος και στη θέση τού αμυντικού χαφ ο Λεντέσμα, αν ο Σκόκο πάει στον Ολυμπιακό. Στη θέση τού δεξιού χαφ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και στη θέση τού σέντερ φορ ο Αντώνης Πετρόπουλος αν ο Σκόκο πάει στον Παναθηναϊκό.

5 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Πάλι σεντόνι έγραψες;
Μπα, π' ανάθεμά σε, δε σε προλαβαίνω...

Εννοείται πως θα επανέλθω...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Με χορηγό την Πειραϊκή-Πατραϊκή τι περίμενες να γράφω; χε χε χε...

KANTHAR0S είπε...

Νομίζω ότι οι ενδεχόμενες πωλήσεις του Τζιμπούρ και ειδικά του Σκόκο θα καθορίσουν το μπάτζετ και το μέλλον της ομάδας. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και το αν θα μείνει ή όχι ο Ντούσαν. Προσωπικά δεν τον κόβω να μένει.

BALADEUR είπε...

ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ τα πράγματα είναι μάλλον άσχημα. Με την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση να πουλήσει τους ποιοτικότερους παίκτες και να "ξεφορτωθεί" (στο μέτρο του εφικτού, γιατί π.χ. ο σερβοσουηδός δεν το κουνάει) τα βαριά συμβόλαια, μην περιμένεις κάτι καλύτερο από φέτος. Θα παλεύεις με ΠΑΟΚ και ΑΡΗ για τις θέσεις 3-5. Αν δεν είχες, δε, βαριά φανέλα θα σού 'λεγα πως θα παλέψεις να μπεις πεντάδα...

Συνυπολόγισε και τους "ρούκις" που έχουν έρθει (διοικητικά-Αδαμίδης, αγωνιστικά-Γκρέταρσον) με τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονται και τα λάθη απειρίας που θα γίνουν. Έδεσε το γλυκό...

Την άποψή μου την έχω ξαναεκφράσει στο μπλογκ σου: ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ (κι ακόμη παραπέρα, μερικοί απ' αυτούς)!!! Δρόμο σύσσωμη η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Να μείνουν 6-7 (άντε βία 8) και οι πιτσιρικαρία...

Για προπονητής θα πάω εγώ και θα πάρω και τον Kantharo παρέα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Να που ήρθα στα λόγια σου. Βλέποντας την ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ χτες ήθελα να ανοίξει η γη και να εξαφανιστούν όλοι τους από μπροστά μου. Αίσχος, φρίκη, αηδία, εμετός! Τα τομάρια που έπαιζαν (πλην Μανωλά) ΔΕΝ ήθελαν να νικήσουν!!!