Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ημερολόγιο καταστρώματος


6 Ιουνίου κι ακόμα τίποτα ουσιαστικό στον ορίζοντα.

Εντάξει, πήραμε Αργυρίου, Ματενζίδη, Έντερ, Λυμπερόπουλο. Δεν το λες και τίποτα.

Θηρίο, Ζεοβάνι είναι τα καλά χαρτιά και πάνω απ' αυτά δεν κουνιέται φύλλο.

Κι απάνω που λέμε υπερκινητικός ο Αδαμίδης και προς τη σωστή κατεύθυνση οι κινήσεις του, σκάει η είδηση ότι παζαρεύει με τον Αραμπατζή για 30 γαμωχιλιάρικα και παγώνει το αίμα στις φλέβες μας. 450 παίρνει ο Σάχα, 150 ζητάει ο Γιαννάκης κι ο πρόεδρας το παίζει αμετακίνητος στα 120. Μα εδώ βρήκαμε να το παίξουμε σκληροί διαπραγματευτές;

Στο τέρμα (Σάχα, Αραμπατζής, Λούκατς) και στα δεξιά τής άμυνας (Αραούχο, Αργυρίου -Γεωργέας), αν δεν προκύψει κάτι δραματικό, μοιάζει να είμαστε καλυμμένοι. Δανεικός πάει μάλλον στην Κέρκυρα ο Κουτρομάνος.

Αριστερά στην άμυνα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Κατάρα έχει αυτή η θέση; Χάθηκε ο Τζαβέλας, χάθηκε ο Έλντερσον, χάνεται (;) ο Μουλεμό, δεν έχει μείνει ελεύθερος ο Ιωάννου από Ηρακλή, καμιά κίνηση δεν γίνεται για τον Οικονόμου της Καβάλας, να δεις που θα τη βγάλουμε με Καράμπελα, Λαγό (και Γεωργέα κατά περίσταση) και φέτος (βοήθειά μας).

Στο κέντρο τής άμυνας έρχεται μάλλον και ο Δέλλας αλλά χρειάζεται κι άλλος, ειδικά αν φύγει και ο Μαϊστόροβιτς μετά τον Άλβες, τον Άρτσε και ενδεχομένως και τον Αλεξόπουλο. Οι πιθανότητες να έρθει ο Μόρας μέρα με τη μέρα μοιάζουν και πιο χλωμές. Οπότε Μανωλάς, Ματεντζίδης -αν δεν δοθεί κι αυτός δανεικός στον Πανθρακικό- μάλλον Δέλλας, μια μικρή πιθανότητα να παραμείνει ο Αλεξόπουλος και θέλουμε έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό αν και σ' αυτή τη θέση παίζουν με άνεση και οι Γιάχιτς (αν παραμείνει) και Γκέντζογλου άμα χρειαστεί.

Στα αμυντικά χαφ περιμένουμε τον Πάπα Μπούμπα Ντιοπ και πίσω απ' αυτόν έρχονται οι περιπτώσεις τού Γκοσό της Μονακό και του Καρντόσο του Αστέρα Τρίπολης. Έχουν ήδη παραμείνει οι Μάκος, Γκέντζογλου, Καφές ενώ παίζεται αν θα παραμείνει ή θα πουληθεί ο Γιάχιτς, καθώς και ο Γιαχάγια, ενώ παραχωρήθηκε ήδη δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου ο Ρίκκα για ένα χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης δανεισμού για άλλον ένα.

Στα επιτελικά χαφ πρώτος στόχος παραμένει ο Ζεοβάνι και εναλλακτική λύση ο Σλοβένος Κορέν. Ο Γκερέιρο μάλλον θα μας χαιρετήσει αν και όχι πολύ εύκολα. Υπάρχει ήδη ο Λεονάρντο ενώ ήδη μας έχει χαιρετήσει ο Ταχτσίδης.

Για αριστερό χαφ προορίζεται ο Ανάκογλου του Πανσερραϊκού αλλά ο Θεοδωρίδης πουλάει τρέλα ζητώντας 1 εκατομμύριο! Ο Μαντούκα αποτελεί ήδη παρελθόν ενώ θα εξαρτηθεί αν θα υπολογίζεται και ο Λαγός για τη συγκεκριμένη θέση από την απόκτηση ή μη αριστερού μπακ.

Για τη θέση τού δεξιού χαφ ο Χέρσι μας κουνάει μαντήλι, ο Ζορμπάς τελικά δεν επιστρέφει και προσανατολιζόμαστε στην απόκτηση του Βλάνταβιτς αν και είναι εξαιρετικά δύσκολη. Υπάρχει και ο πιτσιρικάς ο Φροξυλιάς αν τελικά προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Επίσης ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος, ο Έντερ, παίζει με χαρακτηριστική ευκολία τόσο στη θέση τού δεξιού χαφ όσο και σε εκείνη του αριστερού.

Τέλος στην επίθεση πολλά θα εξαρτηθούν από την πώληση ή την παραμονή των Μπλάνκο, Τζιμπούρ (αυτή του Σκόκο θεωρείται δεδομένη). Σίγουροι είναι ο Λυμπερόπουλος με τον Μπερνς ενώ εξετάζεται ο δανεισμός τού Παυλή. Και εδώ θα απαιτηθεί η απόκτηση ενός φορ που να μπορεί να τρυπώνει παίζοντας δίπλα στον Λύμπε. Αν παραμείνει ο Μπλάνκο σίγουρα θα επωμιστεί τον συγκεκριμένο ρόλο.

Μη ξεχάσω να επισημάνω την μεγάλη επιτυχία όπου κι αν πήγαν των κομμένων από τον κακό Μπάγιεβιτς, Ενσαλίβα (τέλος και από τη Λίλεστρομ αφού πέρασε αλλά δεν ακούμπησε), Ιορντάκε (μας τον στέλνουν πίσω πακέτο οι Ρουμάνοι και ο θεός να βάλει το χέρι του να δούμε τι θα τον κάνουμε), Μάχο (όχι μόνο δεν έπαιξε κάπου βασικός για να μη χάσει τη θέση του στην Εθνική Αυστρίας, αλλά προσανατολίζεται να συνεχίσει την τεράστια καριέρα του στη συνοικιακή ομάδα τής Νέας Σμύρνης και λέγεται ότι μάλλον θα εξαργυρώσει το συμβόλαιό του σε πατατάκια με πάπρικα), Εντίνιο (τέζα κι από τον ΠΑΟΚ και επιστρέφει στα πάτρια εδάφη του για να βγάλει μάτια σε καμιά Μπράγκα ή καμιά Μπαρεϊρένσε έχοντας όλο το χρόνο να βρίζει από εκεί τον κακό Μπάγιεβιτς που του κατέστρεψε την τεράστια καριέρα του), Χετεμάι (αφού άφησε άναυδο το ποδοσφαιρόφιλο κοινό τής Ολλανδίας αγωνιζόμενος... 53 ολόκληρα λεπτά σε ένα ματς κυπέλλου με την Τβέντε, κατέληξε στη Β' κατηγορία τής Ιταλίας και απ' ότι ακούγεται το σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει άθλημα και να στραφεί προς το πόλο αφού όπως λέγεται ξέρει τουλάχιστον κολύμπι). Ο κατάλογος είναι μακρύς αλλά βαριέμαι να συνεχίσω. Κάποια μέρα θα κάνω εκτενέστερη αναφορά σε όσες ταλεντάρες πέρασαν από την ΑΕΚ και έφυγαν κακήν-κακώς (και όχι μόνο από τον Μπάγιεβιτς) και η καριέρα που ακολούθησαν τύφλωσε το σύμπαν.

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Διαβάζοντας το άρθρο σου κατάλαβα ότι υπάρχουν τρανταχτές αδυναμίες, αρκετά κενά και αβεβαιότητα.

Όμως υπάρχει κινητοποίηση και βλέπω ότι θα είσαι σχετικά έτοιμος για την νέα σεζόν συγκριτικά με τους άλλους.

Σίγουρα η κατάσταση δεν λύνεται με Αργυρίου και σία και πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, αλλά ας μπει σε μια σειρά η ομάδα.

Απλά να εύχεσαι να κάνει καλές εμφανίσεις ο τρομοκράτης στο μουντιάλ για να πάρει τίποτα ψιλά και διώξτε τον Σκόκο. Γράφεις ότι σίγουρη η αποχώρηση του. Για να δούμε.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Όντως στον τρομοκράτη εναποθέτουμε τις περισσότερες ελπίδες μας. Για τον Σκόκο έχω μια πληροφορία ότι είναι ήδη κλεισμένος με 2,5 εκατομμύρια και η ΑΕΚ κάνει τη δύσκολη ζητώντας 3. Εγώ θα τον είχα τυλίξει ήδη και θα τον είχα στείλει πακέτο. Ελπίζω να μη τα σκατώσουν.
Αδυναμίες υπάρχουν όντως πολλές και παίκτες τύπου Αργυρίου είναι καλοί σαν επένδυση αλλά όχι για να γίνεις άμεσα ανταγωνιστικός. Χρειάζεται κάτι καλύτερο για να χωθείς σφήνα στους άλλους από την επόμενη σεζόν. Επίσης εγώ δεν μασάω ότι οι δύο άλλοι παραμένουν αδρανείς ενώ η ΑΕΚ κινείται στο μεταγραφικό παζάρι. Υπάρχει χρόνος και για τους δύο να κάνουν λίγες αλλά εντυπωσιακές κνήσεις και να αλλάξουν άρδην το αρνητικό κλίμα. Και ίσως για τον Ολυμπιακό να μην είναι αρκετό αυτό, για τον Παναθηναϊκό όμως θα δημιουργήσει δεδομένα πληρότητας στις λίγες θέσεις που πονάει.