Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΙΣΤΡΑ ΜΟΥ!


Στήσε κι εσύ μια παράγκα. Μπορείς!

Τελικά, το να στήσει κάποιος ένα κύκλωμα που να λυμαίνεται ένα συγκεκριμένο χώρο είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι αυτός που θα το κάνει να διαθέτει κάποιο κύρος και να μην είναι χλεχλές. Ποιος ξεχνάει την πράσινη παράγκα τού καπετάνιου και την επί εικοσαετία καταδυνάστευση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον ίδιο και τις παραφυάδες του. Αλλά και την επόμενη, την κόκκινη παράγκα τού θείου που η κυριαρχία της διήρκεσε δεκαεφτά χρόνια χωρίς να ανοίξει μύτη, αν και έφτασαν κάποια στιγμή στο χείλος τού γκρεμού. Οι άνθρωποι όμως απέπνεαν μια δυναμική που δύσκολα επέτρεπε στην οποιαδήποτε εξουσία να τους αγγίξει. Τούτοι εδώ, οι φρέσκοι, οι σημερινοί, την πάτησαν με χαρακτηριστική ευκολία για ένα και μόνο λόγο. Λόγω βλακείας! Το περίσσευμα τσαμπουκά δεν σε καθιστά ταυτόχρονα και δυνατό ώστε να μπορείς να ελέγχεις τόσο πολύπλοκους μηχανισμούς. Ο Βαγγέλας, ο Αχιλλέας, ο Μάκης και τα λοιπά τσιράκια τους είχαν την ατυχία να διαθέτουν ικανό περίσσευμα λίπους το οποίο, όσο συνέχιζαν να καταπίνουν αμάσητο ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ανέβηκε στον εγκέφαλο και έπνιξε κάθε ιστό τού όποιου μυαλού διέθεταν. Γιατί παλικάρια μου, όταν σε κυνηγάνε μέσα στο δάσος δεν μπορείς να τρέχεις έχοντας μπουκωμένο το στόμα σου με ένα τεράστιο big mac hamburger και ταυτόχρονα να παρατηρείς δεξιά κι αριστερά για ανοιγμένες παγίδες. Και την ώρα που πας να δαγκώσεις τη λαχταριστή σου λιχουδιά κι αρχίζουν να τρέχουν τα λίπια, οι κέτσαπ και οι μουστάρδες στα παραφουσκωμένα σου μαγουλάκια, τσουπ, βουτάς σαν κουτορνίθι μέσα στην τάφρο που σου άνοιξαν εκείνοι που σε αγαπάνε κι άντε μετά να βγεις από μέσα.

Πολλοί ήξεραν, πολλοί έγραφαν, πολλοί φώναζαν, πολλοί άφηναν υπονοούμενα, αλλά η πολιτεία περί άλλων τύρβαζε. Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν την Αμερική! Αυτοί που τα φώναζαν είχαν χαρακτηριστεί γραφικοί. Χασκογελούσαν και τους ρωτούσαν με ειρωνεία:

"Και καλά, πού ξέρεις εσύ ότι θα καθίσει να χάσει ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο;".

"Και καλά, πού ξέρεις ότι θα καταφέρει να σώσει τον Πανιώνιο ο χοντρός;".

"Πώς είσαι τόσο σίγουρος από τον Μάρτιο για τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν;".

"Μα γιατί επιμένεις ότι ο Μανιάτης θα πάει στον Ολυμπιακό αφού έχει κλείσει με την ΑΕΚ;".

Εντάξει, δυο Βαγγέλες έφταναν τελικά για να γίνει αυτός ο τόπος μπουρδέλο. Όχι πως δεν ήταν νωρίτερα. Το είχε πει και ο Δώνης άλλωστε. Ο ένας έγινε υπουργός Οικονομικών για να διορθώσει τις αδικίες του προκατόχου του κι αντί γι' αυτό μας τράβηξε το κωλάντερο και μας το πέρασε φιόγκο. Ο άλλος πήγε να στήσει μια παράγκα τού κερατά και ούτε αυτό δεν κατάφερε. Μόλις φύσηξε έπεσε και τον πλάκωσε μέσα. Αλλά αυτός ο πρωθυπουργός, αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν είναι ήρωας ή έχει κάψει λάδια και φλάντζες μαζί. Πού πας ρε Καραμήτρο με δυο Βαγγέλες παραμάσχαλα; Ο ένας δεν πέρασαν 24 ώρες που τον όρκισες υπουργό κι αντί να σου συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σου άναψε τέτοιες φωτιές που οι προηγούμενες έμοιαζαν με σολάριουμ. Κι ο δεύτερος, με το καζίκι που πας να του κάνεις και να τον χώσεις πίσω από τα σίδερα της φυλακής που είναι για τους λεβέντες, θα το πάρει πατριωτικά το πράγμα και θα ξεσηκώσει τους ψηφοφόρους τού λιμανιού -που είναι και μπόλικοι- και θα σε χτίσουν στο φούμο κακομοίρη μου!

Πάντως, για να μην ανησυχεί ο παχουλός μεγαλοπαράγοντας μεγάλης ομάδας τής Αττικής με έδρα τον Πειραιά που και φέτος πήρε το πρωτάθλημα με την αξία του και που φοράει ερυθρόλευκες εμφανίσεις τού οποίου το όνομα συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο και που δεν το γράφουμε για να μη φάμε κανένα εξώδικο κι εμείς και ο οποίος παρέδωσε ήθος σφαλιαρίζοντας τον Σισέ και μερικούς ακόμα παίκτες τού Παναθηναϊκού στον αγώνα που κέρδισε η ομάδα του δικαιότατα με δύο γκολ τού διαιτητή Καλόπουλου και ένα ακυρωθέν τού Παναθηναϊκού μέσα από το τέρμα, για τα οποία φυσικά και δεν φέρει καμία ευθύνη ο διαιτητής ο οποίος υπήρξε άψογος και απορούμε πώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή κατηγορούμενος για στήσιμο του συγκεκριμένου αγώνα, μπορεί να μην ανησυχεί καθόλου. Το υπογράφω. Θα αθωωθεί πανηγυρικά για κάθε κατηγορία που αντιμετωπίζει κι αν δεν γίνει έτσι εγώ θα κατεβάσω από το διαδίκτυο το ΑΕΚΟΡΑΜΑ! Πρόεδρε, είδες πόσο εντάξει είμαι εγώ ε; Είμαι μαζί σου. Βόηθα να γλιτώσει ο Βαγγέλας... Βαγγελίστρα μου!

Εκείνος ο Παναθηναϊκός που μας τα είχε πρήξει με την παράγκα και τους παραγκάρχες, να μη φανεί πουθενά; Να μη στείλει δυο λόγια ευχαριστίας προς τις αρχές; Ένα συγχαρητήριο μήνυμα όπως έκανε και η ΑΕΚ; Λες και στενοχωρήθηκε περισσότερο από τους Ολυμπιακούς Πειραιά και Βόλου. Ρε μυστήρια πράγματα!

Αυτά ρε μάγκες. Να πω φυσικά πόσο περήφανος είμαι για την ομάδα μου που σε όλη αυτή τη χαβούζα είναι η μοναδική ομάδα για την οποία δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα καθημερινά δελτία μπόχας που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης. Ξέχωρα που είναι και το μεγαλύτερο θύμα αυτής της ιστορία αφού ο μεγάλος καημός των χοντρών τής συμφοράς ήταν πώς θα καταφέρουν να την βγάλουν από τη μέση. Σούζυ, τσούζει;

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Πρώτον να σε διορθώσω: δεν είσαι η μοναδική ομάδα που φαινομενικά είναι καθαρή.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ξεκίνησαν καλά και θα πάνε ακόμα καλύτερα αν αρχίσουν να κελαηδάνε τα πουλάκια. Επίσης, πρέπει να γίνει απαραιτήτως μια διασταύρωση των υπόπτων παιχνιδιών με τα διαιτητικά τρία που επόπτευαν τα ματς. Άντε να δούμε αν τελικά έχουμε τα καλαμπαλίκια για να ρουφήξουμε το βόθρο. Τελικά ο Βαγγέλης ψάχτηκε;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Καλώς τον! Για το πρώτο. Στην κυριολεξία η μοναδική ομάδα με μηδενική ανάμιξη στο μόρφωμα.
Ολυμπιακός: μέσα με τα τσαρούχια και με πρόεδρο και με παίκτη.
Παναθηναϊκός: μέσα με πρώην πρόεδρο.
ΠΑΟΚ: μέσα με πρώην παίκτη.
Άρης: μέσα με παίκτη.
Ηρακλής: μέσα με 7 παίκτες και παράγοντες.
Καβάλα: μέσα με πρόεδρο και μεγαλομέτοχο.
Λάρισα: μέσα με πρώην προπονητή.
Πανιώνιος: μέσα μέσω τρίτων για να σωθεί.
Κέρκυρα: μέσα με πρόεδρο.
Ολυμπιακός Βόλου: μέσα με πρόεδρο και παράγοντες.
Αστέρας Τρίπολης: μέσα με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.
Ατρόμητος: μέσα με τον βοηθό του Δώνη αλλά και μέσω τρίτων για να σωθεί.
Ξάνθη: μέσα με πρώην ποδοσφαιριστή.
Πανσερραϊκός: μέσα με πρώην ποδοσφαιριστή.
Μόνο ο Εργοτέλης γλιτώνει μαζί με την ΑΕΚ. Να συνεχίσω με Β' και Γ΄κατηγορία;
Βέβαια, ομάδες όπως η Ξάνθη, ο Πανσερραϊκός, η Λάρισα, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, δεν σημαίνει ότι έχουν καμία ευθύνη επειδή κάποια λαμόγια έτυχε να ανήκουν στις τάξεις τους ή να έχουν περάσει από το ρόστερ τους.
Αλλά στην κυριολεξία μόνο η ΑΕΚ δεν εμπλέκεται πουθενά, άντε και ο Εργοτέλης.
Τα πουλάκια θα κελαηδίσουν αναγκαστικά για να πέσουν στα μαλακά. Πολλά έχουν κελαηδίσει ήδη. Περίμενε και θα δεις. Ες αύριον τα σπουδαία (το αύριο μάλλον σημαίνει από Δευτέρα).
Ο βόθρος δεν γίνεται να ξανακλείσει. Το ζήτημα είναι πόσοι ακόμα θα αποδειχτεί ότι διαθέτουν τα καλαμπαλίκια της Παπανδρέου ή και βαρύτερα για να μη κωλώσουν μπροστά σε κανένα όνομα.
Πάντως στο παρασκήνιο βράζει ο μούστος των εμπλεκόμενων που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν λυτούς και δεμένους για να σώσουν το τομάρι τους. Έχω την αίσθηση ότι όσο και να το παλέψουν τα λαμόγια τίποτα δεν θα ξαναγίνει γι' αυτά όπως ήταν πριν. Μόνο να μη ξεχνάμε ότι τα θεριά γίνονται πιο επικίνδυνα την ώρα που ξεψυχάνε...