Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το καινούριο πρωτάθλημα


Από δω το πάνε, από κει το φέρνουν, έχει αρχίσει η τιτάνια προσπάθεια να μας πείσουν ότι ο Μαρινάκης είναι αθώα περιστερά και δεν εμπλέκεται σε τίποτα απ' όσα προσπαθούν να του προσάψουν. Μα, όταν σε κάθε δεύτερη συνομιλία από αυτές που βλέπουν το φως τής δημοσιότητας εμπλέκεται το όνομά του ή το όνομα του Ολυμπιακού, θα πρέπει να μας περνάνε για πολύ αφελείς προσπαθώντας να μας μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο. Δηλαδή πόσα περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία χρειάζονται για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εναντίον τού ίδιου και της ομάδας του και μάλιστα σαν πρωτεργάτη αυτής της βρώμικης ιστορίας; Λένε κάποιοι ότι είναι νεόκοπος στο χώρο και πότε πρόλαβε να οργανωθεί τόσο και να απλώσει τα πλοκάμια του για να ελέγξει όλον αυτό τον βρωμερό μηχανισμό. Ελάτε τώρα. Ας σοβαρευτούμε όλοι. Συνεχιστής είναι ο άνθρωπος. Βρήκε μια κατάσταση έτοιμη και συνέχισε να τη διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Άσχετα αν αυτός αποδείχτηκε βλακώδης σε σχέση με τον τρόπο τού προκατόχου του που διέθετε την ανάλογη εμπειρία. Ας κάνει κάποιος τον κόπο να ακούσει τις κασέτες από την πρώτη παράγκα, το 2002, με τις συνομιλίες Θωμά Μητρόπουλου και Σπάθα και τις αναφορές στον "θείο" και θα καταλάβει. Δεν παραείναι τρομερή η σύμπτωση να εμπλέκονται σήμερα, μετά από εννέα χρόνια και τα δύο αυτά πρόσωπα στο σκάνδαλο της καινούριας (ή μήπως ανακαινισμένης) παράγκας; Επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η εμπλοκή τού Πατέρα γι' αυτό και η όψιμη αγωνία του να βγάλει καθαρό τον άσπονδο φιλαράκο του Βαγγέλη αλλά και η ηχηρή σιωπή τού επίσημου Παναθηναϊκού για μακρό χρονικό διάστημα από τη μέρα που ξέσπασε η καταιγίδα. Όσο για τον Κούγια και τις δηλώσεις του περί "εγκλήματος" αν φύγει από τον χώρο τού ποδοσφαίρου ο Βαγγέλης, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Παλιά καραβάνα ο Αλέξης και ξέρει καλά ότι μόλις κοπάσει ο κουρνιαχτός θα αρχίσουν να πέφτουν τα θεμέλια της νεότερης παράγκας, της Νο3 και από αυτήν θα αποκομίσουν οφέλη όσοι θα έχουν βάλει πλάτη στον "μεγάλο κόκκινο"!

Στο μεταξύ καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες για να πάρουν μαζί τους όσο περισσότερους μπορούν ώστε να περάσει στην κοινωνία το "όλοι ίδιοι είναι" και να μην υπάρχουν καθαροί και βρώμικοι στο χώρο τού ποδοσφαίρου. Έτσι, ρίχνουν τις κουμπουριές τους δεξιά κι αριστερά εμπλέκοντας καθημερινά ανθρώπους από ομάδες που μέχρι στιγμής δεν είχε ακουστεί τίποτα μεμπτό εναντίον τους. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Αδαμίδης τον οποίο παρουσιάζουν σε συνομιλία του με τον Ψωμιάδη να βρίζει τον Χατζηχρήστο και τα τσιράκια του. Δηλαδή, άσχετο θέμα με τα στημένα και το παράνομο στοίχημα. Σε λίγο θα κυκλοφορήσουν κασέτες που θα συνομιλεί ο Αδαμίδης με τον προμηθευτή εξοπλισμού για την επίπλωση των γραφείων τής ΠΑΕ στα Σπάτα:

Α-"Έλα μεγάλε, με καθυστερείς πολύ".
Β-"Πρόεδρέ μου το φροντίζω όσο μπορώ, μέχρι την Παρασκευή θα έχεις νέα μου".
Α-"Κοίτα, τις καρέκλες, κάνε τες 24 σε παρακαλώ".
Β-"Να βάλω παραπάνω δηλαδή; Ναι αλλά η χρέωση δεν θα είναι ίδια".
Α- "Εντάξει ρε κολλητέ, θα τα πάρεις τα λεφτά σου. Ο Σταύρος σού μιλάει".
Β-"Είναι σίγουρο πρόεδρε;".
Α-"Σιγουράκι ρε συ, πιο σίγουρο δεν γίνεται".
Β-"Έγινε πρόεδρε, σε αφήνω τώρα, θα τα πούμε αύριο από κοντά".
Α-"Φιλιά ρε γίγαντα, σε περιμένω".

Στην περίπτωση της συνομιλίας με τον Ψωμιάδη, ο Μάκαρος πήρε τον Αδαμίδη για να ρίξει γέφυρες, ενόψει και των επερχομένων δικαστηρίων που είχε με την ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης, ευγενικός άνθρωπος, του απαντάει με το σας και με το σεις. Λάθος του που ανοίγεται σε κουβέντα μαζί του για το πώς θα τα βρει με την Original και τον Χατζηχρήστο. Τώρα, αν τον χαρακτηρίζει μαλάκα κάνα δυο φορές, εσείς δηλαδή πώς θα τον χαρακτηρίζατε; Κι εγώ αν μιλούσα για το συγκεκριμένο πρόσωπο μαλάκα θα τον ανέβαζα, μαλάκα θα τον κατέβαζα. Άλλωστε έχει συνηθίσει ο Δημητράκης και έχει εξοικειωθεί με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Είναι αυτό που λέμε έχει κουμπώσει πάνω του γάντι. Από τον πρόεδρο της ΠΑΕ που του έχει κάνει τη ζωή δύσκολη δεν θα τον περίμενε; Ο Μάκης πάντως, έντεχνα, του πετάει στο τέλος ένα: "Ό,τι θέλεις πάρε με τηλέφωνο", αλλά ο Αδαμίδης δεν τσιμπάει. Επίσης δειλά-δειλά ρίχνουν κάτι απρόσωπες στρακαστρούκες με υπονοούμενα για τα παιχνίδια ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 0-4 και Ολυμπιακός Πειραιώς-ΑΕΚ 6-0. Μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα κασέτες με περιεχόμενο σχετικό μ' αυτά τα δύο ματς, δεν προδικάζουμε τίποτα. Επίσης προσωπικά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν, όπου κι αν ανήκει, απ' όπου κι αν προέρχεται. Αλλά μην τρελαθούμε και τελείως κι αρχίσουμε να εξομοιώνουμε τα λαμόγια και τους επαγγελματίες στησιματίες με όποιον είχε την ατυχία να εμπλέκεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με κάποιον από αυτά τα τομάρια το τελευταίο εξάμηνο. Και φυσικά δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των υποκειμένων να θέλουν να περάσουν ότι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στην Ελλάδα είναι ένα και το αυτό με τις σκατόφατσές τους.

Και τελικά ο υιός Ψωμιάδης, ο Σταυράκης, αφέθηκε ελεύθερος. Ο Μάκαρος ακόμα να παραδοθεί; Έτσι δεν είχε υποσχεθεί; "Αφήστε ελεύθερο τον γιο μου κι εγώ θα παραδοθώ αμέσως". Αλλά ξέχασα: Προσοχή! ο Μάκης λερώνει! Καλέ όχι από τις βρωμιές του. Απλά, φτύνει αίμα!

Λέγαμε ότι εκτός από την ΑΕΚ υπάρχει και άλλη μία ομάδα παντελώς καθαρή από τον οχετό τής σαπίλας που έχει ξεχυθεί το τελευταίο δεκαήμερο. Πρόκειται για τον Εργοτέλη. Κατέρρευσε κι αυτό. Με την βαλιτσούλα τα κουβάλησε τα φράγκα στον Πηλαδάκη, μας λένε σε κάποια συνομιλία, για να τσιμπήσει τα ποντάκια και να σωθεί. Μακάρι να αποδειχτεί μούφα το όλο θεματάκι αλλά ο κλοιός σφίγγει καθημερινά και το εύρος του επεκτείνεται επικίνδυνα. Όσο πάει και δυσκολεύει το πράγμα για να διεξαχθεί πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θα τεθεί πρόβλημα συμμετοχής ομάδων. Πάντως μέχρι στιγμής και χωρίς το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κι άλλες εκπλήξεις που να εμπλέκουν και τους τελευταίους καθαρούς, αν ξεκινήσει πρωτάθλημα για τη νέα σεζόν, κατά την ημερομηνία έναρξης θα τελεστούν οι κάτωθι αγώνες:

ΑΕΚ-ΑΕΚ U21
AEK U20-AEK Παμπαίδες
ΑΕΚ Juniors-AEK U17
AEK ποδόσφαιρο σάλας-ΑΕΚ U19
AEK U18-ΑΕΚ χάντμπολ
ΑΕΚ U16-ΑΕΚ Ακαδημίες
ΑΕΚ U15-Αγία Παρασκευή
Νέα Ιωνία-ΑΕΚ beach soccer


Πρωτάθλημα 14 ομάδων, καθαρό και ξάστερο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τού Αδαμίδη, ο οποίος με τέτοιους αντιπάλους τι να τις κάνει τις μεταγραφές και με εξασφαλισμένο τον πρωταθλητή στο τέλος τής περιόδου. Την ομάδα χάντμπολ!!!

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Έχουμε ακόμα ψωμί. Αυτό που περιμένω με αγωνία είναι να αρχίσουν να κελαηδάνε. Στη μπίζνα μπορεί να ήταν όλοι μαζί, αλλά τώρα ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτι του και ενδεχομένως προσπαθήσει να πάρει στον πάτο όσους περισσότερους μπορεί.

Όσο για το νέο πρωτάθλημα δεν βρίσκω λόγο να μην ξεκινήσει. Να πέσουν οι εμπλεκόμενες ομάδες, να αναπληρωθούν και να ξεκινήσουμε. Που ξέρεις, ίσως, δούμε καλύτερη μπάλα. Πάντως, εγώ θα σταθώ δίπλα στο ποδόσφαιρο. Άντε να ξεχωρίζουμε οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι από τα μαλακισμένα.

Καλό μεσημέρι.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ ΚΑΝΤΗΑΡΟΣ

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μη κοιτάς που το ρίχνω καμιά φορά στην πλάκα. Είναι αντίδοτο στο τσίμπημα του φιδιού!
Η υπόθεση έχει πορεία ακόμα και δεν έχουμε δει τίποτα.
Το ζήτημα είναι πόσοι θα βρεθούν που διαθέτουν την τόλμη των δύο γυναικών εισαγγελέων για να την πάνε μέχρι το τέλος την υπόθεση.
Πρόβλεψή μου είναι ότι κανένας από τους μεγάλους σε επίπεδο ομάδων δεν θα υποστεί το παραμικρό.
Ακόμα και η Καβάλα και πολύ περισσότερο ο Βόλος δε νομίζω να την πληρώσουν.
Σε επίπεδο προσώπων Μπέος, Ψωμιάδης και Τσακογιάννης θα τρραβήξουν όλο το κουπί και θα πληρώσουν και για τους υπόλοιπους. Όλοι οι άλλοι θα πέσουν στα μαλακά.
Και το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά και ελάχιστες ομάδες θα απουσιάζουν. Αλλά και στην Ευρώπη επίσης δεν θα ανοίξει μύτη και θα συμμετάσχουν κανονικά οι ελληνικές ομάδες...
Αυτά προς το παρόν και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αν αλλάξει κάτι και ανατραπούν όλα δεν το ξέρω...