Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 1-3

- Η ΑΕΚ χτες είχε ένα πολύ καλό β' ημίχρονο στη Λειβαδιά και κατάφερε να πετύχει την πρώτη φετινή της νίκη με 3-1 επί του Λεβαδειακού. Σ' αυτό το διάστημα παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο από τους νεαρούς παίκτες της, οι οποίοι έφτασαν με σχετική άνεση στη νίκη. Το ακόμα καλύτερο όμως και το πιο ενθαρρυντικό, είναι ότι έδωσαν υποσχέσεις αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα άμεσα πλάνα τού προπονητή, ενώ και κάποιοι άλλοι που ως τώρα δεν είχαν δείξει τα αναμενόμενα, βελτίωσαν την απόδοσή τους και έκαναν τον Βαγγέλη Βλάχο να τρίβει τα χέρια του.
 
Ο Αραμπατζής έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα και δυο φορές που χρειάστηκε να επέμβει αντέδρασε άψογα.
 
Ο Αρκούδας έπαιξε το ίδιο σοβαρά όπως πάντα στη δεξιά πλευρά τής άμυνας.
 
Ο Κοντοές επίσης βοήθησε πολύ επιθετικά αλλά χτες ήταν επιφορτισμένος με το σύνθετο ρόλο να βοηθάει και στο κέντρο τής άμυνας και κάπου εκεί φάνηκε να μπερδεύεται.
 
Ο Κουτρουμπής έμοιαζε να είναι κουρασμένος και δεν τα πήγε τόσο καλά όσο τις άλλες φορές.
 
Ο Τσούπρος ήταν η μία από τις αρκετές ευχάριστες εκπλήξει, που όμως χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για να διεκδικήσει θέση βασικού. Τεράστιο κορμί που γεμίζει το χώρο στο κέντρο τής άμυνας αλλά με εμφανή στις κινήσεις του την απειρία.
 
Ο Ρίκκα έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο αλλά στο πρώτο πελαγοδρομούσε.
 
Ο Κορδέρο ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του, παρόλο που είναι εμφανής η ποιότητα που διαθέτει.
 
Ο Γκερέιρο σε μένα φάνηκε όπως πάντα. Ένας… Γκερέιρο και μισός!
 
Ο Κουρέλλας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο βελτιώθηκε αισθητά.
 
Ο Παυλής είχε την ατυχία να τραυματιστεί και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιαίτερα μαχητικός αλλά χωρίς ουσία.
 
Ο Κατσικοκέρης έδειξε ότι το έχει και πιστεύω ότι θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Γκολ, δοκάρι, ασίστ, δύναμη στα τζαρτζαρίσματα, θράσος, εκτόπισμα, αλλαγές θέσεων, άνοιγμα χώρων για τους συμπαίκτες του, σπάσιμο της μπάλας στα άκρα όποτε χρειαζόταν. Θέλετε κι άλλα από έναν παίκτη που βρίσκεται στην ομάδα μια βδομάδα;
 
Ο Σταματής που αντικατέστησε τον Παυλή πέτυχε γκολ και έτρεξε πολύ από τη θέση τού αριστερού επιθετικού.
 
Ο Νικολόπουλος έπαιξε αριστερό μπακ στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν η άλλη ευχάριστη έκπληξη μετά τον Τσούπρο. Γρήγορο μπακ, με θράσος που δεν διστάζει να βγάλει την ομάδα μπροστά χάρη στην ταχύτητά του.
 
Ο Φουρτάδο, φανερά επηρεασμένος από το χέρι που του έβαλε ο Βλάχος προχτές, ήταν άλλος άνθρωπος. Έμπαινε στη φωτιά, είχε δοκάρι και παρόλο που έχασε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος, δεν πτοήθηκε και κατάφερε να σκοράρει αλλά και να έχει δυο πολύ καλές ευκαιρίες μέσα στην περιοχή ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Σταματή στη φάση τού τρίτου γκολ.
 
Ο Γκόβας, νεαρός Ελληνοαυστραλός που δοκιμάζεται από τον Βλάχο και που έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα τής ΑΕΚ, έδειξε καλά στοιχεία και ικανοποίησε τον προπονητή του.
 
Ο Νικολιάς μπήκε αλλαγή στη θέση τού Γκερέιρο και φάνηκε σα να έχει επηρεαστεί από τη… λαμπρή του απόδοση σπεύδοντας να τον μιμηθεί. Λίγα πράγματα από έναν πολύ αξιόλογο παίκτη που αν προσέξει μπορεί να εξελιχθεί κάποια μέρα σε ηγέτης τής μεσαίας γραμμής.
 
Ο Βαλεντίνος Βλάχος ήταν η τρίτη ευχάριστη έκπληξη του χτεσινού αγώνα. Έπαιξε σαν αλλαγή στη θέση τού δεξιού μπακ αντικαθιστώντας τον Αρκούδα και αργότερα πέρασε στη θέση τού στόπερ, όταν αντικαταστάθηκε ο Τσούπρος. Και στις δύο θέσεις τα πήγε περίφημα αλλά σαν δεξιός μπακ διακρίθηκε για τις επελάσεις του.
 
Ο Φέτσης έπαιξε για 15 λεπτά σαν αμυντικός χαφ αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα.
 
Ο Κοτσαρίδης έπαιξε κι αυτός στο τέλος σαν αριστερό μπακ χωρίς να προλάβει να δείξει κάτι.
 
Ο Αργυρίου μπήκε για λίγο σαν δεξιός αμυντικός όταν ο Βαλεντίνος Βλάχος πέρασε στόπερ αλλά φάνηκε ανέτοιμος.
 
Ο Τσίτας, τέλος, μπήκε στα τελευταία λεπτά και όχι στη θέση που ξέρει, αυτή του σέντερ φορ, αλλά αριστερά σαν εξτρέμ. Και επειδή είναι βαρύ κορμί ήταν φανερό ότι εκεί δυσκολευόταν πολύ να ανταπεξέλθει.
 
Ο Βλάχος φάνηκε ότι έχει τον δικό του τρόπο να επικοινωνεί με τους ποδοσφαιριστές του. Σε άλλους από εμάς αρέσει αυτός ο τρόπος και σε άλλους όχι. Επειδή όμως εκείνος είναι ο προπονητής τής ομάδας και εκείνος έχει την ευθύνη, ας κρατήσουμε όλοι οι υπόλοιποι την κριτική μας για τον εαυτό μας και ας τον αφήσουμε να κριθεί μέσα από τη δουλειά του. Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται να τα καταφέρνει, τόσο στη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του, όσο και στο στήσιμό τους μέσα στο γήπεδο. Προπονητής που η ομάδα του από αγώνα σε αγώνα δείχνει σημάδια βελτίωσης σημαίνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.
 
- Πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα για τη χτεσινή της νίκη που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τη Βραζιλία. Είναι φανερό ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στην Εθνική έχουν αποκτήσει νοοτροπία νικητή κι αυτό το βγάζουν μέσα στο γήπεδο. Όσο και να δυσκολεύει ένα ματς όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ, θα βρουν τον τρόπο να το φέρουν στα μέτρα τους και να το γυρίσουν. Αυτό δείχνει ότι έχουν εμπεδώσει πως το Εθνικό μας συγκρότημα βρίσκεται πια ανάμεσα στις πιο καταξιωμένες ομάδες τού κόσμου κι αυτό προσπαθούν να το κάνουν γνωστό παντού σε κάθε αγώνα. Πλέον η Ελλάδα αποτελεί έναν δυσάρεστο αντίπαλο για όλες τις ομάδες που πολύ θα ήθελαν να τον αποφύγουν στην προσπάθειά τους να προκριθούν σε κάποια διοργάνωση. Η απαξίωση παλαιότερων χρόνων που όλοι παρακαλούσαν να κληρωθούν μαζί μας για να κάνουν πλάκα, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Και η δουλειά τού Σάντος όμως, που αποδεικνύει ότι είναι ο πιο άξιος συνεχιστής τού Όττο Ρεχάγκελ που θα μπορούσε να επιλεγεί, γίνεται φανερή από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κυρίαρχο όπλο αυτής της ομάδας το πάθος και η σοβαρότητά της. Μακάρι και η συνέχεια να είναι ανάλογη και να μας βγάλουν πάλι στους δρόμους για να πανηγυρίζουμε…
 
- Για τους επενδυτές είμαι πολύ επιφυλακτικός και αποφεύγω να πάρω θέση. Βιντιάδης και Χάρις δείχνουν να είναι σοβαροί και η κίνησή τους δεν μοιάζει με καμία απ' όσες είχαν εκδηλωθεί κατά το παρελθόν. Αλλά… Πάντα θα υπάρχει ένα αλλά μέχρι να δούμε φως στο τούνελ. Έχουμε καεί στο χυλό κατά το παρελθόν, λογικό είναι να φυσάμε και το γιαούρτι…

4 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Όπως δεν φόρεσα μαύρες πλερέζες μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα, έτσι και δεν πετάω στα ουράνια μετά την τριάρα στο δέκα το καλό (στον Κομπότη ντε!)...

Για τα ενθαρρυντικά μηνύματα όμως χαίρομαι! Συμφωνώ μέσες-άκρες με την κριτική που κάνεις στους παίκτες και προσθέτω συμπληρωματικά:

* ο Ρίκκα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΦΤΗΣ! Για να αποδώσει χρειάζεται έναν τέτοιο δίπλα του. Παρακολουθώντας την πορεία του από τότε που η Ξάνθη τον έφερε από τις ακαδημίες της Μαρσέιγ έχω να πως ότι ως στυλ μου θυμίζει αρκετά (ιδιαίτερα πριν τον τραυματισμό του) τον Νίκο Νόμπλια.

* ο Κατσικοκέρης έδειξε χθες ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων του. Περισσότερα στην διάρκεια του πρωταθλήματος. Τον έχω για διψήφιο αριθμό τερμάτων (χαλαρά). Αυτός ο παίκτης μου έκανε στο ρόστερ (ρόστερ λέω, όχι υποχρεωτικά 11άδα) και σε παλαιότερες εποχές που είχαμε καλύτερο υλικό...

Η Ελλαδάρα μας τρέλανε για μία ακόμη φορά χθες. Ετοίμαζε βαλίτσες για Βραζιλία!!! (Θα μάθουμε στους Βραζιλιάνους του λουκουμάδες!)

Όσο για τους επενδυτές κι εγώ έχω πεισθεί πως είναι σοβαρό το πράγμα σε σχέση με προηγούμενες (πρόσφατες ή μη) περιπτώσεις. Για να δούμε... (Όχι τίποτε άλλο μα θυμάμαι και μία Enic!!!)

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Συμφωνώ. Ούτε για θάνατο είναι οι ήττες ούτε για πανηγύρια οι νίκες. Πρέπει να βλέπουμε μακριά με αυτή την ομάδα.

Και για τον Ρίκα συμφωνώ. Αλλά ούτε και ο Κορδέρο είναι κόφτης. Δυστυχώς εκεί εστιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας φέτος. Κόφτης δεν υπάρχει και δεν ξέρω αν κάποιος μικρός μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιο ρόλο. Δύσκολο πολύ. Οπότε πάει για τον Γενάρη η ενίσχυση σ' αυτή τη θέση και αν όλα έχουν εξελιχθεί όπως τα θέλουμε.

Ο Κατσικοκέρης μάλλον εξελίσσεται σε λίρα εκατό.

Η Βραζιλία μας περιμένει οέ, οέ, οέ... Τους λουκουμάδες θα τους κουβαλήσουμε εκεί με τσάρτερ να δουν τι τρώνε οι Γαλάτες Ελληνίξ και σαρώνουν στο πέρασμά τους :-)

Κι εγώ γι' αυτό είμαι προσεκτικός στο θέμα των επενδυτών. Την Enic έχω στο μυαλό μου... Πάντως υπάρχει μια θετική αύρα... Ας ελπίσουμε να φτάσει ως τα μέρη μας...

KANTHAR0S είπε...

Πραγματικά ξενέρωσα που δεν κατάφερε να πάρει ο Άρης τον Κατσικοχέρη. Τον παρακολουθώ από πέρυσι και μου άρεσε πάρα πολύ.

BALADEUR είπε...

Kanthare, τον παρακολουθώ από πρόπερσι (Γ' Εθνική με Πλατανιά), τον έχω δει σε αρκετά ματς από κοντά. Γι αυτό επέμενα για τα προσόντα του...