Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το άλλο με τον Τοτό μήπως είναι καλύτερο;


Όταν δεν υπάρχει ποδοσφαιρική δραστηριότητα μέσα στα γήπεδα τι καιρός είναι; Καιρός για ανέκδοτα! Και αυτή η εβδομάδα ήταν στην κυριολεξία εβδομάδα διαγωνισμού για το καλύτερο ανέκδοτο. Οι υποψήφιοι αρκετοί και προβλέπεται σφαγή για την ανάδειξη του νικητή. Παραθέτω εδώ μερικά από τα κορυφαία και ο καθένας ας ψηφίσει για καλύτερο εκείνο που του αρέσει περισσότερο:
 
- Ο Κέβιν Μιραλάς, λέει, πήγε κλαίγοντας στον Μαρινάκη και του ζήτησε να πάρει μεταγραφή. Ο πρόεδρος των προέδρων στην αρχή ήταν ανένδοτος και ούτε που το συζητούσε αλλά μετά κάμφθηκε από τον σπαραγμό τού Βέλγου και συγκινημένος έδωσε τη συγκατάθεσή του για να γίνει η μεταγραφή. Τα 8 εκατομμύρια που τσέπωσε ουδόλως έπαιξαν ρόλο στην τελική του απόφαση. Ο Νίκος Ζερβός απ' ότι έμαθα τρελάθηκε με το σενάριο και ετοιμάζεται να κάνει το όλο στόρι ταινία για τον κινηματογράφο. Μάλιστα πρότεινε στον Νίκο Ξανθόπουλο να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο!
 
- Ο Στέλιος Μανωλάς, λέει, θείος και μάνατζερ του ανιψιού του Κωστάκι Μανωλά, χαμπάρι δεν πήρε για τη μεταγραφή τού ανιψιού του στον Ολυμπιακό, καθώς ήταν απασχολημένος σε προπονητικό μίτινγκ που λάμβανε χώρα στη Ρόδο. Και φυσικά δεν είχε την παραμικρή ανάμιξη ο ίδιος στην εν λόγω μεταγραφή. Λίγες μέρες αφού τελείωσε το μίτινγκ επέστρεψε στην Αθήνα και έκπληκτος είδε στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων το ανίψι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και μετά ήρθαν οι μέλισσες!
 
- Ο Ράφικ Τζιμπούρ, λέει, γνωστός και ως τρομοκράτης ή τρελάρας, ορκίζεται ότι αδίκως τον κατηγορούν και πως κακώς αποφάσισαν από την Εθνική ομάδα τής Αλγερίας να τον θέσουν στο περιθώριο. Εκείνος δεν έκανε τίποτα. Οι έντεκα ποδοσφαιριστές τής Λιβύης που τον έστρωσαν στο κυνήγι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τού γηπέδου μετά τη λήξη τού ματς Αλγερίας-Λιβύης, δεν το έκαναν για να τον πειράξουν αλλά για να του ζητήσουν αυτόγραφο! Και μπορεί ο παιχταράς να τα είχε πάρει στο κρανίο που ο προπονητής του τον έφτυσε και τον έβαλε στο τελευταίο λεπτό τού αγώνα και εκείνος άρχισε να κλωτσάει τους αντιπάλους και να τους φωνάζει ζήτω ο Καντάφι από τη ζοχάδα του, ωστόσο κι εγώ το πιστεύω ότι δεν το έκανε επειδή είχε κακό σκοπό το παιδί!

- Η Εθνική προχωράει με σοβαρότητα και σκορπίζει χαμόγελα αισιοδοξίας. Βέβαια, υπάρχει αντίπαλος σ' αυτόν τον όμιλο και μάλιστα σοβαρός. Η Βοσνία. Και δεν με τρομάζουν οι τεσσάρες και οι οχτάρες που ρίχνει αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζει αντιπάλους σαν την Λετονία, την οποία εμείς ιδρώσαμε να κερδίσουμε. Οι παίκτες της παίζουν σε κάθε παιχνίδι σα να έπαιζαν σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Πολύ σοβαρή προϋπόθεση για να διακριθεί μια ομάδα. Οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε ως τώρα δεν λένε κάτι. Λιχτενστάιν και Λετονία είναι όντως ομάδες για πολλά γκολ αν έχουν απέναντί τους έναν σοβαρό και παθιασμένο αντίπαλο. Εγώ νομίζω ότι ο ρυθμιστής τού ομίλου μας θα είναι η Σλοβενία. Είναι η μόνη που μπορεί να κόψει βαθμούς, τόσο από εμάς, όσο και από τη Βοσνία, άντε ίσως και η Λιθουανία στην έδρα της να δυσκολέψει και τους δύο. Και όποιος από τους δύο την πατήσει, θα έρθει δεύτερος, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ισορροπία στα μεταξύ μας αποτελέσματα. Δηλαδή ή δύο ισοπαλίες ή νίκη μέσα και ήττα έξω για μας. Πάντως, εκείνο που αρχίζει να μου αρέσει από το παιχνίδι τής Εθνικής μας, είναι ότι σιγά-σιγά βρίσκει μια σταθερότητα και κυρίως έχει καταφέρει να αποβάλλει το άγχος, τόσο από τους ποδοσφαιριστές, όσο και από εμάς που την παρακολουθούμε είτε ζωντανά είτε από την τηλεόραση.

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

- Ψηφίζω Στελάρα!!!

- Όχι τον Ξανθόπουλο, το παλικάρι από την διαφήμιση του 11880 να πάρει για πρωταγωνιστή!

- Δεν ξέρω αν αυτό που είπε ο Στελάρας ισχύει. Τραβηγμένο μου φαίνεται παρότι ο Μανωλάς είναι "τσεκουράτος" τύπος...

- Στα του Τσιμπούρ τα πράγματα είναι απλά: ή "πας με τα νερά του" ή μην τον καλείς. Ο Βαλβέρδε, ο Λίνεν (κι απ' ότι δείχνει και ο Ζαρντίμ) βρήκαν το κουμπί του και ο Τσιμπούρης "έσκισε". Στην ΑΕΚ δεν το βρήκαν κι είχαν έναν αδιάφορο ατομιστή στο γήπεδο και ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια...

(Όταν λέω "πας με τα νερά του" δεν εννοώ να τον αφήσεις να κάνει ότι θέλει αλλά ότι χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να κάνει αυτό που θέλεις.)

- Για την Ελλαδάρα δεν έχω να πω πολλά. Ξεκινήσαμε καλά. Ελπίζω (και πιστεύω) να συνεχίσουμε έτσι. Είναι το μόνο πράγμα που δουλεύει σωστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

BALADEUR είπε...

Καλημέρα είπα; Δεν είπα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Πολύ, πολύ καλημέρα!

Ο Στελάκης ήτανε μια φορά μάγκας και τσεκουράτος και πάει, μας τελείωσε. Αν διάβασες την τελευταία του συνέντευξη -όπου είπε και το αμήμητο για τη μεταγραφή του ανιψιού του και την δική του... άγνοια- θα δεις ότι τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα στην ΑΕΚ και για τον καθένα έχει και ένα δοξαστικό που ψέλνει. Και θυμάμαι εγώ ο... ψιλιασμένος με τη μνήμη καμήλας τον τρόπο που έφυγε βάλλοντας κατά των ίδιων σχεδόν προσώπων και αφήνοντας υπονοούμενα για την διοίκηση που ασκούσαν στην ΑΕΚ. Ο άνθρωπος μεγαλώνοντας βάζει νερό στο κρασί του, συμβιβάζεται και γίνεται πιο συγκαταβατικός. Άλλωστε, υπάρχει και ένας θεός που θεραπεύει όλα τα νοσήματα. Γεροντικά και παιδικά. Το χρήμα! Μη το ξεχνάμε αυτό. Και ως γνωστόν, τη δόξα πολλοί εμίσησαν, αυτόν τον θεούλη κανένας! Και ο γίγαντας του λιμανιού έχει μπόλικη παρακαταθήκη απ' αυτόν τον θεούλη ώστε να φάνε και οι τσεκουράτοι και οι μάγκες και οι ψευτόμαγκες :-)

Ο Τζιμπούρης δεν θέλει ειδική μεταχείριση. Ούτε να πηγαίνεις με τα νερά του. Χρήμα θέλει (ο θεούλης που λέγαμε). Άμα τα παίρνει είναι μια χαρά κοτούλα. Στην ΑΕΚ δεν τα έπαιρνε και γι' αυτό είχε γίνει κι αυτός μάγκας. Γέμισε από τσάμπα μάγκες η ΑΕΚ. Στο γαύρο που τα παιρνει και μάλιστα χοντρά είναι παπάκι με όποιον προπονητή κι αν του βάλουν.
Γιατί, πιο μάγκα (πραγματικό και όχι γιαλαντζί) προπονητή από τον Μπάγεβιτς δεν πρόκειται να συναντήσει στην καριέρα του. Τυχαίνει να ξέρω από πρώτο χέρι πώς του εξηγήθηκε. Κι όμως, για τα φράγκα, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις τον ξεπούλησε. Γι' αυτό κι ο Μπάγεβιτς τον διέγραψε στη συνείδησή του και τον έστειλε για μπάνια. Είναι γνωστό ότι πάντα ήθελε δίπλα του παίκτες ορκισμένους και με το μαχαίρι στα δόντια και οχι φραγκοφονιάδες. Όταν θα έρθει εκείνη η μέρα που θα του θίξουν την τσέπη και στον γαύρο, τότε θα με θυμηθείς και θα καταλάβεις τι εστί Τζιμπούρης. Στην Εθνική τής πατρίδας του και τους έκανε μπουρδέλο για έναν ψευτοεγωισμό, φαντάσου τι θα μπορούσε να κάνει για τα φράγκα!

Η Ελλαδάρα έχει αλλάξει επίπεδο. Δεν έχει γίνει Γερμανία ούτε Ολλανδία, όμως είναι πια ένα σφιχτό και δεμένο συγκρότημα που πουλάει ακριβά το τομάρι του στο γήπεδο. Θα έρθει και η γκέλα γιατί είμαστε Έλληνες και το έχουμε στο αίμα μας κάπου-κάου να χαλαρώνουμε και να το ρίχνουμε στο σορολόπ. Αλλά αυτή η ομάδα είναι πια σε θέση να διορθώσει την όποια πατάτα γίνει και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Βραζιλία, σου ερχόμαστε!