Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ποτέ δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη

Επιτέλους, είδαμε μια ΑΕΚ σαν αυτήν που θέλουμε να βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, με παίκτες που να τα δίνουν όλα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και οι προσπάθειές τους ανταμείφθηκαν κόντρα σε θεούς και σε δαίμονες, όπως ο ανεκδιήγητος διαιτητής που είδε χέρι του Πετρόπουλου στο 6ο λεπτό (παίζει να ήταν ο μόνος Έλληνας που το είδε) ακυρώνοντας ένα πανέμορφο γκολ του Φούντα και στερώντας την ΑΕΚ από τη σιγουριά που θα της εξασφάλιζε το άνοιγμα του σκορ σε εκείνο το κομβικό σημείο του αγώνα, αλλά και τα συνεχιζόμενα περίεργα αποτελέσματα από τα παραρτήματα της χοντρής ομάδας του βοθρολίμανου. Από την αρχή του πρωταθλήματος φωνάζω για τη λυσσαλέα προσπάθεια που γίνεται από διάφορες κατευθύνσεις ώστε να καταφέρουν να ρίξουν την ΑΕΚ στην Β' κατηγορία.

Αυτή η ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νεοπανιώνιος, η συνοικιακή ομαδούλα με τους ευνουχισμένους γατούληδες οπαδούς που αυτοαποκαλούνται πάνθηρες και οι οποίοι ζητούσαν χτες επιτακτικά από τους παίκτες τους να δώσουν τον βαθμό στη Βέροια μόνο και μόνο για να την βλέπουν να είναι πάνω από την ΑΕΚ στη βαθμολογία και οι οποίοι πανηγύριζαν αργότερα στην πλατεία για το… αποτυχημένο αποτέλεσμα της ομάδας τους, το έκανε το θαύμα της πάλι αρχίζοντας να ξεπληρώνει τις δόσεις για το χρόνιο νταραβέρι που έχει ανοίξει με τον χοντροπρόεδρο. Η δε Βέροια πήρε την πρώτη δόση από εκείνα που ο ίδιος χοντρός της έταξε και που περιλαμβάνονται στη συμφωνία για τη μεταγραφή του Πίου Νο1 αλλά και του Πίου Νο2 που έχει ήδη κλείσει για το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό το κακέκτυπο της άλλοτε κραταιάς ομάδας της Νέας Σμύρνης που έχει καταφέρει με όλα αυτά να απομακρύνει όλους τους υγιείς φιλάθλους της από το γήπεδο, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αυτό το όνειρο έχουν όλοι οι… ξενυχιασμένοι ροζ πανθηρογατούληδες της πλατείας. Αυτό τους έχουν τάξει και αυτό πιστεύουν. Ότι η ΑΕΚ θα πέσει κι αυτή θα γίνουν η τρίτη δύναμη των Αθηναϊκών ομάδων πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Άρρωστοι και κομπλεξικοί μέχρι εκεί που δεν παίρνει κι αυτό το ζήσαμε όταν έφτασαν στο σημείο να καταστρέψουν το γήπεδό τους για να μη το χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό της αγώνα! Τέτοιο μίσος έχουν μέσα τους για την ΑΕΚ.

Αυτά, λοιπόν, που έχει εξασφαλίσει η κάθε Βέροια που ανταγωνίζεται φέτος την ΑΕΚ στην υπόθεση σωτηρίας, η δικιά μας ομάδα δεν πρόκειται να τα βρει πουθενά. Αυτά φωνάζω και ξαναφωνάζω μπας και γίνουν αντιληπτά. Για κάθε τέτοιο τσιμπημένο βαθμό εκτός έδρας που θα παίρνουν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ, αυτή θα συναντάει και έναν Μπριάκο, Δημητρόπουλο, Βοσκάκη, Σπάθα και πάει λέγοντας, που με σηκωμένο τον μπαλτά πάνω από το κεφάλι της θα της κόβουν τις φτερούγες για να μη μπορεί να πετάξει. Και όσο καλά κι αν παίζει η ομάδα, η προσπάθεια θα πηγαίνει στον βρόντο. Η ΑΕΚ θα πέφτει θύμα κλοπών και θα μετράει από αγωνιστική σε αγωνιστική τα ποντάκια που τις κλέβουν τα κοράκια όταν οι άλλοι θα ανταλλάσσουν βαθμούς μεταξύ τους σύμφωνα με τις επιταγές του άρχοντα των… δαχτυλιδιών. Όσοι πέρασαν δαχτυλίδι μαζί του θα καλοπεράσουν και θα σωθούν. Όσοι το έπαιξαν αντιστασιακοί θα ακολουθήσουν την ΑΕΚ στον βυθό. Προς το παρόν εγώ δεν έχω δει ούτε μισόν αντιστασιακό. Αν έχετε δει εσείς κανέναν να μου το πείτε.

Στο μεταξύ οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε στον χοντρό ότι το γέλιο που μας χαρίζει από Κυριακή σε Κυριακή δεν έχει προηγούμενο. Μας χάριζε και ο θείος στιγμές απείρου κάλλους αλλά αυτό με τον χοντρό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και εκείνοι που γελάνε πιο τρανταχτά απ' όλους είναι οι ίδιοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ρε σεις αστειούληδες, είπαμε όλοι με μια φωνή ότι έχετε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, τον πιο πλούσιο πρόεδρο, τους καλύτερους παίκτες, γιατί ρε αγόρια μου γινόσαστε ρόμπα από μόνοι σας; Δεν πειράζει βρε παλικάρια μου, φέρτε και καμιά ισοπαλιούλα, δεν είναι ντροπή. Μα 7 λεπτά καθυστερήσεις μέχρι να βάλετε γκολ βρε αθεόφοβοι; Κι αυτό με τον Λεβαδειακό του Κομπότη; Για να πείσετε ποιον όλα αυτά; Σας αμφισβήτησε κανένας; Μόνοι σας αμφισβητείτε τον εαυτό σας με αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Και να βγάζετε από πάνω τον ξεμωραμένο τον γεροσαλιάρη να απειλεί μη τυχόν και μιλήσει κανείς για την διαιτησία; Ρε σεις, αν υπήρχαν έστω και ελάχιστοι άνθρωποι σ' αυτόν τον τόπο που να μην είχαν χεσμένα τα βρακάκια τους θα είχατε γίνει ήδη επιθεώρηση στο θέατρο. Δεν το έχετε πάρει χαμπάρι; Κάπου όμως θα υπάρχει και κάποιος με καθαρό βρακί, δεν μπορεί. Και τότε θα το δείτε κι αυτό το έργο να ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Νομίζετε πως δεν καταλαβαίνουμε το νόημα όλης αυτής της κωμωδίας; Ο χοντρός θέλει να μείνει στην ιστορία σαν ο πρόεδρος με το μεγαλύτερο σερί νικών, με το πρωτάθλημα που θα έχει πάρει αήττητος και με μερικούς ακόμα παρόμοιους άτυπους τίτλους που θα ικανοποιήσουν την ακόρεστη ματαιοδοξία του. Σε λίγα χρόνια ποιος θα θυμάται ότι για να έρθει αυτό το αήττητο πηδήξατε τη νοημοσύνη 10 εκατομμυρίων Ελλήνων; Θα θυμάται κανείς ότι ξεκινήσατε μέρα τον αγώνα στη Λειβαδιά και κοντέψατε να τον τελειώσετε μεσάνυχτα επειδή δεν μπορούσατε να βάλετε γκολ; Και ο πρόεδρος των προέδρων πανηγυρίζει και του τρέχουν τα σάλια και για άλλους παρόμοιους… θριάμβους. Με μεταγραφές που γελάνε και οι σάλιαγκες της εξοχής. Με Πίου, Παπίου και με το πουλάκι Τσίου. Χαρείτε βρε χαχόλοι. Πανηγυρίστε και δοξάστε τον άρχοντα των δαχτυλιδιών!
 
Φτάνει τώρα, αρκετά ασχολήθηκα με τους κωμικούς. Στα δικά μας και πάλι. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τα χάλια μας και αμφιβάλλω αν δικαιούμαστε να κάνουμε πλάκα στους άλλους, όσο προκλητικοί κι αν είναι αυτοί. Η ΑΕΚ, λοιπόν, νίκησε. Όλες αυτές οι θριαμβολογίες που γράφονται σε εφημερίδες και σε σάιτ, τι χρειάζονται; Υπάρχει κανείς να μας το πει; Έχουμε κάνει φέτος 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 10 ήττες. Και αντί να καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας για τα 13 αποτυχημένα αποτελέσματα που έχουμε φέρει, πανηγυρίζουμε τα 4 πετυχημένα λες και ήταν ευρωπαϊκοί τίτλοι. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά τα νέα παιδιά έχουν την ανάγκη να ξεσπάσουν. Τους την έχουμε πέσει όλοι και μάλιστα πολύ άσχημα. Χρειάζονται να αποκτήσουν λίγη αυτοπεποίθηση. Θεμιτό αυτό. Αλλά από την άλλη πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη αυτοσυγκράτηση. Δεν γίναμε ομαδάρα ξαφνικά και το ξέρουμε όλοι. Αίμα θα φτύσουμε για να σωθούμε και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.

Σίγουρα όμως έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα στην ομάδα. Και έχουν ονόματα αυτά τα δεδομένα. Πετρόπουλος, Μητρόπουλος, Τσουμάγκας μέχρι στιγμή και αύριο Καραλής ή όποιος άλλος προκύψει. Ο Πετρόπουλος είναι σίγουρα ο παίκτης που έλειπε από την επίθεση και ο Μητρόπουλος ο παίκτης με τον τσαμπουκά και την προσωπικότητα που έλειπε από τη θέση του αμυντικού χαφ. Γιατί κάθε σοβαρή ομάδα οφείλει να διαθέτει έναν παίκτη με τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά σε κάθε θέση. Στην άμυνα η ΑΕΚ ευτύχησε να έχει τον Κουτρουμπή που διαθέτει τα ανάλογα προσόντα, ο οποίος θεωρώ ότι είναι δυο σκάλες ανώτερος του Κώστα Μανωλά. Τώρα έχει και αμυντικό χαφ αλλά και επιθετικό με τέτοια στοιχεία. Αλλά και στα επιτελικά χαφ έχει τέτοιον παίκτη η ΑΕΚ και δεν είναι άλλος από τον Κατίδη. Τέσσερα τα γερά χαρτιά μέχρι στιγμής για την ΑΕΚ. Ένα το κρατούμενο.

Από την άλλη η ομάδα χρειάζεται απαραιτήτως αξιόπιστα πλάγια μπακ κι ας μην είναι τσαμπουκάδες. Ο Βαλεντίνος Βλάχος και ο νεοφερμένος Τσουμάγκας έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στους συγκεκριμένους ρόλους. Θα κρατήσω επιφύλαξη γι' αυτούς και το μέλλον θα μας δείξει. Πίσω τους υπάρχει ο Αρκούδας για αντικαταστάτης του Βλάχου και ο Τσαμουρλίδης για αντικαταστάτης του Τσουμάγκα. Υπάρχει και ο νεαρός Νικολόπουλος για αριστερά αλλά μάλλον μοιάζει για καμένο χαρτί. Το καλοκαίρι όμως επιστρέφει από δανεισμό ο νεαρός Κύπριος, ο Εγγλέζου, που βγάζει μάτια στην Κύπρο και αν όλα πάνε καλά η ΑΕΚ θα διαθέτει δύο εξαιρετικούς και ελπιδοφόρους αριστερούς αμυντικούς και άλλους δύο δεξιούς. Ο Τσαμουρλίδης νομίζω ότι το καλοκαίρι θα τελειώσει οριστικά για την ΑΕΚ. Ούτε νέος δανεισμός παίζει γι' αυτόν.

Στο κέντρο της άμυνας ο Μπουγαΐδης εξέθεσε τον Λίνεν με την χτεσινή του απόδοση και έπεισε ότι η ΑΕΚ έχει το καλύτερο και πιο εξελίξιμο κέντρο άμυνας στην Ελλάδα, με Κουτρουμπή, Μπουγαΐδη, Τσούπρο και Κώστα Βλάχο. Τον Γιάγκο τον βάζω στα αζήτητα γιατί δεν μου λέει τίποτα σαν παίκτης. Αν μείνει μια χρονιά ακόμα όμως ή αν αποκτηθεί κάποιος άλλος, μάλλον θα δοθεί δανεικός ο Κώστας Βλάχος για να ψηθεί. Σε εκκρεμότητα υπάρχει και η υπόθεση του Κοντοέ αλλά η ΑΕΚ μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτόν. Αν μείνει πάντως θα είναι μία ακόμα αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας αλλά και για τα άκρα. Κάτι σαν μπαλαντέρ δηλαδή, όπως ήταν και ο Γεωργέας τα τελευταία χρόνια. Τον Τσουκαλά τον κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τον Νικολόπουλο. Στους καμένους. Μάλλον θα δοθούν δανεικοί αυτοί οι δύο και εκεί θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να πείσουν για την μελλοντική επιστροφή τους.

Στα αμυντικά χαφ η ΑΕΚ έχει βρει τον Μητρόπουλο, όπως είπαμε, που είναι λίρα χρυσή Αγγλίας, αλλά δεν φτάνει. Θα χρειαστεί ένα τουλάχιστον αμυντικό χαφ ακόμα. Ο Φέτσης προσωπικά δεν με πείθει ενώ ο Κορδέρο δεν είναι καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Πάντως ο Κορδέρο είναι παικταράς και η ΑΕΚ πρέπει πάση θυσία να τον κρατήσει στις τάξεις της. Σε ό,τι αφορά τον Ρίκα και την πολύ καλή προχτεσινή του εμφάνιση θεωρώ ότι δεν φτάνει για να αρχίσουμε να του πλέκουμε το εγκώμιο. Ας τον δούμε μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε. Πάντως σαν κρυφός εσωτερικός χαφ διέπρεψε το Σάββατο και όχι σαν αμυντικό χαφ που ξέραμε ότι είναι. Καλά, ο Αγκριριμπά είναι ένα κρύο ανέκδοτο έτσι κι αλλιώς, που το ακούσαμε όμως τόσες φορές ώστε κατάντησε ενοχλητικό. Αν δεν φύγει τώρα τον Γενάρη, το καλοκαίρι θα φύγει τρέχοντας.

Λίγο πιο μπροστά, ο Γκερέιρο θα ακολουθήσει τον δρόμο του Αγκιριμπά και πολύ καλά θα κάνει. Προσωπικά, όχι μόνο δεν θα στενοχωρηθώ, αλλά μπορεί να πιω και δυο σφηνάκια για το καλό κατευόδιο. Ο Λαγός μας χαιρέτησε ήδη με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια και κάνοντας τεράστια διευκόλυνση στην ομάδα ως προς την καταβολή των οφειλομένων προς το πρόσωπό του. Μεγάλος ΑΕΚτζής ο Παναγιώτης αλλά άτυχος. Ποτέ δεν με έπεισε σαν παίκτης αλλά θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη. Ο Κατίδης νομίζω ότι στο σχήμα που, επιτέλους, κατάλαβε ότι πρέπει να κατεβάζει ο Λίνεν για να ανταποκριθεί στο σύστημα του ρόμβου, πρέπει να πάρει άμεσα τη θέση του Γκερέιρο. Ο Φούντας, επίσης, σαν εσωτερικός δεξιός χαφ, κάτι αντίστοιχο δηλαδή του Ρίκκα αλλά από την άλλη πλευρά, έχω την αίσθηση ότι αποδίδει δέκα φορές καλύτερα απ' όσο απέδιδε προσπαθώντας να τρέξει τη γραμμή του πλάγιου άουτ παίζοντας καθαρά από τα άκρα. Ο ρόμβος του ταιριάζει καλύτερα γιατί έχει και τη μοναδική ικανότητα να συγκλίνει προς το κέντρο της αντίπαλης άμυνας και να δημιουργεί ρήγματα ή να εκμεταλλεύεται τις πολύ καλές τοποθετήσεις του Πετρόπουλου μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Υπάρχουν και οι Νικολιάς, Γροντής, Κουρέλλας και Κοτσαρίδης. Από αυτούς τους τέσσερις οι περισσότεροι μάλλον θα δοθούν δανεικοί με την ελπίδα να επιστρέψουν πιο έτοιμοι για να διεκδικήσουν θέση βασικού. Ίσως ο Κουρέλλας και με λιγότερες πιθανότητες ο Γροντής, να παραμείνουν και να κάνουν προετοιμασία με την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην επίθεση ο Πετρόπουλος θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Τον βλέπω αναντικατάστατο και μακάρι να είναι καλά για να παίζει συνέχεια. Τον Καραλή θα πρέπει να περιμένουμε να τον δούμε. Επειδή όμως η θέση του είναι καθαρό δεξί εξτρέμ, στον ρόμβο δεν θα χωρέσει τόσο εύκολα όσο σε ένα σύστημα που θα βασίζεται στα άκρα. Για μένα, έχω κουραστεί να το λέω, ο δεύτερος τη τάξη επιθετικός πίσω από τον Πετρόπουλο πρέπει να είναι ο Κατσικοκέρης. Και δεν διστάζω να πω ευθέως ότι δεν εμπιστεύομαι την κρίση του Λίνεν. Και γιατί να την εμπιστευτώ δηλαδή; Μου έβγαλε τον Μπουγαΐδη άχρηστο και είπε στη διοίκηση να βρουν να τον δώσουν δανεικό. Τι εστί Μπουγαίδης το είδαμε και προχτές σε ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια μας. Τον Κατίδη τον παρόπλισε με μεγάλη ευκολία ξεχνώντας ότι ο προπονητής πρέπει να διαθέτει και παιδαγωγικές ικανότητες και να το παλεύει λίγο περισσότερο με τους δύσκολους χαρακτήρες. Άσε που δεν επιτρέπεται να δυναμιτίζει το κλίμα της ομάδας ο ίδιος ο προπονητής παραμονή κρίσιμου αγώνα όπως εκείνος στην Τρίπολη. Τον Φουρτάδο μας τον επέβαλε σχεδόν ετσιθελικά και δεν κατάφερε να τον δικαιώσει ούτε σε ένα ματς. Ο ίδιος τον παρόπλισε και ζήτησε την απομάκρυνσή του.

Στη θέση του αριστερού μπακ πειραματίστηκε με τα γνωστά αποτελέσματα περισσότερες από τρεις φορές ενώ ετοίμαζε επί δύο εβδομάδες τον Κοτσαρίδη τον οποίο μετά εξαφάνισε. Τον Τσούπρο τον χρησιμοποίησε με τα Γιάννινα που τα πήγε πολύ καλά και από τότε τον έχει μόνιμα στη δεύτερη ομάδα. Τον Γιάγκο τον τιμώρησε σιωπηρά στα καλά καθούμενα. Τον Παυλή τον πήρε από τον πάγκο, τον έκανε βασικό και με τον ίδιο τρόπο τον εξαφάνισε επί τρεις αγωνιστικές. Άρα λοιπόν προσωπικά δεν με πείθει ο Λίνεν με τον παραγκωνισμό του Κατσικοκέρη. Από εκεί και πέρα, ο Παυλής διαθέτει το φιλότιμο που ξέρουμε όλοι. Θα αρκεστεί να παραμείνει σαν τριτοτέταρτη λύση ή θα αποχωρήσει το καλοκαίρι; Στην διοίκηση πάντως δεν καίγονται για την παραμονή του και συμφωνεί και ο προπονητής. Ο Φουρτάδο σίγουρα δεν έχει μέλλον στην ΑΕΚ. Η άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με την επίθεση που δέχτηκε από τους οργανωμένους έχει να κάνει με τον συμβιβασμό που επιχειρήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε να βρεθεί ομάδα για να αποχωρήσει τώρα τον Γενάρη χωρίς να μπλέξουν με δικαστήρια και προσφυγές. Ο νεαρός αλλά άτυχος Καλογέρης που είχε δείξει πολλά θετικά στοιχεία, έμεινε πίσω μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του και θα αποτελέσει τον άγνωστο Χ του δεύτερου γύρου. Μένει να αποδείξει ότι δεν έχει επηρεαστεί για να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Τσίτας, ο Σταματής και ο Παπαδημητρίου οδεύουν προς δανεισμό με το μέλλον τους να παραμένει άγνωστο και να εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα το διαχειριστούν οι ίδιοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Τέλος, στους τερματοφύλακες, πορευόμαστε με αυτούς που έχουμε μέχρι το καλοκαίρι. Εκεί ο Ντίμης αλλά και ο Αραμπατζής λογικά θα πρέπει να μας αποχαιρετήσουν. Ο πρώτος για να κάνει χώρο στους νεότερους και ο δεύτερος γιατί νομοτελειακά στα 30 ένας ποδοσφαιριστής παύει να αποτελεί ελπίδα για το… μέλλον. Μοσχονάς, Μακρυωνίτης και ο πιτσιρικάς Δωρίδης θα είναι το τρίο των τερματοφυλάκων μας, εκτός αν υπάρξει κάποια έκπληξη με την απόκτηση κάποιου πιο έμπειρου και την παραμονή του Δωρίδη για άλλο ένα χρόνο στην U20.

Πρώτο κρατούμενο είπαμε η προσθήκη τσαμπουκά. Τέσσερις παίκτες υπάρχουν πια στην εντεκάδα που να τον διαθέτουν. Δεύτερο κρατούμενο η εμπειρία. Μέχρι τώρα η ομάδα υστερούσε σ' αυτόν τον τομέα με την παρουσία πολλών πιτσιρικάδων σε όλες τις θέσεις. Με Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Μοσχονά, Κουτρουμπή, Γιάγκο, Μητρόπουλο, Ρίκα, Φέτση, Κορδέρο, Γκερέιρο, Πετρόπουλο, Κατσικοκέρη και Παυλή, δεν την λες και τόσο άπειρη την ομάδα. Δεκατρείς έμπειροι παίκτες κι ας μη παίζουν όλοι μαζί στην εντεκάδα ή ας μη διαδραματίζουν όλοι αρχηγικό ρόλο ώστε να παρασύρουν και τους μικρούς. Κι αν μείνει ο Κοντοές φτάνουμε τους δεκατέσσερις έμπειρους. Να σημειωθεί ότι εγώ έμπειρο θεωρώ κάθε παίκτη από 24 ετών και πάνω. Τώρα, λοιπόν, στην ομάδα υπάρχει ισορροπία εμπειρίας και ενθουσιασμού. Τρίτο κρατούμενο πρέπει να θεωρήσουμε την απαγκίστρωση του Λίνεν από κάποιες εμμονές του, όπως εκείνη με το σύστημα που πρέπει να παίζει η ομάδα. Τόσο καιρό επέμενε να παίζει από τα άκρα χωρίς πλάγιους χαφ ή επιθετικούς! Τα αποτελέσματα τα είδαμε.

Μοναδικό ερωτηματικό γι' αυτή την ομάδα τα οικονομικά της. Εγώ δεν υποθέτω τίποτα για τον Βιντιάδη. Τον θεωρώ εκ προοιμίου ως ανύπαρκτο και μακάρι να διαψευστώ. Ένα ακόμα στρατιωτάκι στη μακρά αλυσίδα με τους πιστούς του Αδαμίδη για να κερδίζει χρόνο ο τελευταίος και φυσικά όσοι κρύβονται πίσω από την πλάτη του. Το ζητούμενο είναι λοιπόν αν την βγάζει η ομάδα μέχρι τον Μάιο χωρίς χρηματοδότηση. Τι να σας πω τώρα. Εμένα πάντως έχουν πάψει να με τρομάζουν τόσο οι υστερικές κραυγές του βοσκού για τον λύκο που του επιτίθεται κάθε τρεις μέρες και τελικά λύκος πουθενά δεν υπάρχει. Από το καλοκαίρι η ΑΕΚ θα τελείωνε αφού δεν θα έπαιρνε αδειοδότηση. Μετά, το τέλος της μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο που δεν θα μπορούσε να πληρώσει τη δόση του άρθρου 44. Ύστερα το τέλος πήγε για αρχές Γενάρη που πάλι δεν θα έπαιρνε αδειοδότηση αφού δεν θα είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Και τον Σεπτέμβρη δεν έτρεξε τίποτα και κανείς δεν μας ενημέρωσε πώς έγινε αυτό το θαύμα και τον Γενάρη πήρε αδειοδότηση αφού εξασφάλισε και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πάλι χωρίς να μπει κανείς στον κόπο να μας εξηγήσει πώς έγιναν όλα αυτά τα μαγικά. Και ω του θαύματος έγιναν και τέσσερις μεταγραφές! Και ενώ έλεγαν όλοι ότι τώρα θα αντιδράσουν οι παίκτες και θα πλακωθούν στις προσφυγές, εμφανίστηκε από το πουθενά ο Φωτίου και με ταμιακή διευκόλυνση βρέθηκαν λεφτά και για τους παίκτες. Έτσι, προσφυγή τελικά έκαναν μόνο όσοι παίκτες ήθελε η διοίκηση να κάνουν για να απαλλαγεί από τα βαριά συμβόλαιά τους. Κατά συνέπεια, προσωπικά εκτιμώ ότι με αυτά και με άλλα η ΑΕΚ μπορεί να πάει ως το τέλος της σεζόν με παρόμοια τερτίπια, ταμειακές διευκολύνσεις και άγνωστους όσο και μυστηριώδεις χρηματοδότες. Και τότε πια, βλέπουμε. Αν η ομάδα έχει σωθεί θα υπάρξουν διαφορετικά δεδομένα. Αν όχι, πάλι θα βρεθεί λύση. Όπως βρέθηκε και για το μπασκετάκι. ΑΕΚ είμαστε. Σιγά μην κωλώσουμε…

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Το είδα το ματς. Την άξιζες την νίκη. Βέβαια, σε σεβάστηκε υπερβολικά ο Ουζουνίδης, αλλά είναι το όνομα της ΑΕΚ τέτοιο.

Πάντως, το ότι νίκησες δεν σημαίνει ότι όλα τέλειωσαν. Σίγουρα είναι μια ευχάριστη νότα, αλλά οι αγωνιστικές παθογένειες παραμένουν. Και μάλλον θα παραμείνουν για αρκετό καιρό, καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ορισμένων παιχτών είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν και συγκλονιστικές βελτιώσεις.

Μητρόπουλος και Πετρόπουλος βοήθησαν, πάντως. Και θα βοηθήσουν και στο μέλλον.

Το ματς της επόμενης αγωνιστικής στο Χαριλάου θα κρίνει πολλά. Ο χαμένος μπορεί και να χαθεί.


Πολλές καληνυχτοκαλημέρες!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Δεν ξέρω τι να πω. Έχω πελαγώσει. Καλή χτες η ΑΕΚ αλλά και ο αντίπαλος δεν βοηθάει για να βγουν συμπεράσματα. Σίγουρα οι δυο νέοι θα βοηθήσουν αλλά φτάνει αυτό; Λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι πιο κάτω κι από οριακά.

Προσωπικά νομίζω ότι όλα θα κριθούν στο νήμα και τελικά θα πέσουν Κέρκυρα και Βέροια, παρά τα σπρωξίματα και τα στησίματα που γίνονται κάθε Κυριακή.

Στο μεταξύ μας ας φέρουμε κι εμείς κανένα Χ. Οι άλλοι πιο έξυπνοι είναι που το κάνουν; Το φέραμε και στον πρώτο γύρο. Μας συμφέρει και τους δύο. Αλλά ξέρω, ξέρω. ΑΕΚ είμαστε και Άρης είμαστε και εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Ας αφήσουμε να τα κάνουν μόνο οι άλλοι και ας τους κοιτάζουμε εμείς από τη Β' κατηγορία.

Την καλημέρα μου...

BALADEUR είπε...

Γέλασε το χειλάκι μας λίγο, όχι μόνο για την νίκη (που είναι το βασικό), αλλά και γιατί είδαμε μία ορθολογικά στημένη ομάδα στο γήπεδο. Είδα επιτέλους τον Ρίκα στην φυσική του θέση (εσωτερικός χαφ, έχω βαρεθεί να φωνάζω πως δεν είναι αμυντικός χαφ), τον Κορδέρο τον ίδιο (ούτε αυτός είναι ο κλασικός κόφτης), είδα επιτέλους αμυντικό χαφ κανονικό (Μητρόπουλος), είδα αριστερό μπακ (το οποίο καλό, μέτριο ή κακό τουλάχιστον ξέρει τις απαιτήσεις της θέσης) κι όχι στόπερ (Μπουγαΐδης), δεξί μπακ με ανάποδο πόδι (Κοντοές, Αρκούδας), κεντρικό χαφ (Κοτσαρίδης) ή... σέντερ φορ (Παπαδημητρίου) για το αριστερό άκρο της άμυνας!!! Κι επίσης είδα Φούντα στον άξονα κι όχι στα άκρα.

Σε άλλο θέλω να σταθώ. Στο ότι, εν αντιθέσει με την δική μας κατάντια, βλέπω πρώην "κιτρινόμαυρους" να βγάζουν μάτια στο εξωτερικό και η θλίψη μεγαλώνει... Ο Ταχτσίδης στην Ρόμα, ο Καπετάνος έβγαλε μάτια στο Champions League, το ίδιο και ο Ποπόφ, τον Παπασταθόπουλο τον ζήτησε (το περασμένο καλοκαίρι) η Γιουβέντους, ο Σκόκο μπιπ και δέρνει στην Αργεντινή, ο Σάχα βγήκε καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος (Αργεντινής), ο Κονέ βάζει γκολάρες στο Καμπιονάτο και να τα τελευταία "χτυπήματα": Η Παλέρμο παίρνει Σορεντίνο με 3 εκατομμύρια ευρώ και η Μπολόνια αγοράζει Κονέ πληρώνοντας την ρήτρα των 2 εκατομμυρίων!!! Όλοι αυτοί οι θησαυροί ήταν στα χέρια μας και (πλην Σορεντίνο) τους χάσαμε τσάμπα και τώρα δεν έχουμε λεφτά ούτε για να αγοράσουμε μαντήλι να κλάψουμε! Ασχετοσύνη ή κάτι άλλο; Πόσο... λουκουμάδες είμαστε; (Τώρα που είπα λουκουμάδες, πιάσε μια μερίδα!!!)

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Κάτσε πρώτα απ' όλα να σου βάλω τους λουκουμάδες. Ζεστούς-ζεστούς. Έχω φέρει και ένα θυμαρίσιο μέλι από τα Κύθηρα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου...

Για την εντεκάδα είναι όλα όπως τα λες... Μακάρι να μη του κατέβει πάλι καμιά επιφοίτηση του Λίνεν και τα ανακατέψει όλα από την αρχή...

Για τους πρώην παίκτες μας που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό όμως, είναι φανερό ότι κάτι βρωμάει εδώ. Στην αρχή κι εγώ στην ασχετοσύνη το απέδιδα. Όμως δεν είναι δυνατόν να έγιναν έτσι τα πράγματα. Εδώ κάποιοι έχουν βγάλει πολλά εκατομμύρια. Μαύρα εκατομμύρια. Όλοι αυτοί που έφυγαν τζάμπα -ή έτσι νομίζουμε- αποδείχτηκαν κελεπούρια. Και να προσθέσουμε και τους άλλους που χαρίστηκαν στον Μαρινάκη (Τζιμπούρ, Μανωλάς) είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΑΕΚ την τελευταία δεκαεία διοικήθηκε αποκλειστικά από απατεώνες...