Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Έκαναν το νταμπλ οι μάγκες στο χάντμπολ!

Η ΑΕΚ κέρδισε στο Άργος τον Διομήδη 25-24 και κατέκτησε και το πρωτάθλημα της Α1 στο χάντμπολ κάνοντας το νταμπλ που είναι το 1ο για την "Ένωση" σε σπορ ανδρών μετά το 1978!
 
Σε ένα δραματικό 3ο τελικό στο κλειστό της Αγίας Τριάδας, κόντρα στον Διομήδη Άργους, οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνοντας πάνω από όλα φοβερά ψυχικά αποθέματα, ανέτρεψαν τα προγνωστικά, έφθασαν στον θρίαμβο με 25-24, έκαναν το 2-1 στις νίκες, πήραν ξανά τα σκήπτρα στην Α1 από την ομάδα της Αργολίδας και παράλληλα με την κατάκτηση του Κυπέλλου, έφθασαν σε ένα ιστορικό νταμπλ.
 
Το "χρυσό" γκολ για την ΑΕΚ, σημείωσε στον αιφνιδιασμό ο Διονύσης Γεωργιάδης, στο 58:40, του αγώνα που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι.
 
Ο 3ος και τελευταίος τελικός κρίθηκε, εκτός από τα συστήματα, στην ψυχή. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο β' ημίχρονο. Μετά το ημίχρονο, η ΑΕΚ σε 3:44 είχε εξανεμίσει το πλεονέκτημα των τριών γκολ που είχε ο Διομήδης από το πρώτο μέρος, ισοφαρίζοντας σε 14-14.
 
Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν την πρωτοπορία με δύο γκολ, 18-16, με γκολ του Μεγαλοοικονόμου στο 39:40, αλλά οι "κιτρινόμαυροι", όχι απλά δεν πτοήθηκαν, αλλά εξαπέλυσαν νέα αντεπίθεση. Πέρασαν μπροστά με 19-18, με γκολ του Μπαλωμένου στο 44:01 κι από τότε δεν το έχασαν ποτέ μέχρι το τέλος. Μάλιστα ο αρχηγός της ΑΕΚ, Χριστόφορος Μπακαούκας έκανε το 20-18 στοπ 45:58 και παρά την ισοφάριση από τον Διομήδη, η ΑΕΚ άντεξε μέχρι το τέλος και έφθασε στον τίτλο.

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Μπράβο στα παιδιά για το επίτευγμα. Και με break έδρας! Ψυχή και στόφα πρωταθλητή. Άντε και με Ευρωπαϊκή κούπα!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Κάηκε η Νέα Φιλαδέλφεια χτες βράδυ!
Λες να είναι τυχαίο αυτό το νταμπλ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Ή μήπως αποτελεί το σημείο εκκίνησης για νέες ένδοξες μέρες σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ;

Μου φαίνεται πως έχω να μοιράσω λουκουμάδες με τη σέσουλα στο άμεσο μέλλον :-) ΑΕΚ Ολέ!